Haberler

Dünyanın en değerli şirketi yeniden Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Aramco oldu

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco, Apple'ı geçerek tekrar dünyanın en değerli şirketi oldu. Aramco'nun hisseleri Brent petrolün 40 doların altına gerilemesine rağmen bu ay yüzde 1,1 değer kazandı.

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Aramco, ABD'de teknoloji hisselerinde derinleşen satışlarının ardından Apple'ın hafif üzerine çıktı ve tekrar dünyanın en değerli şirketi oldu.

BRENT PETROL DÜŞMESİNE RAĞMEN DEĞER KAZANDI

Petrol devi Aramco'nun hisseleri Brent petrolün yüzde 12 gerileyerek 40 doların altına düşmesine rağmen Riyad'da bu ay yüzde 1,1 değer kazandı.

APPLE'IN DEĞERİ YÜZDE 17 GERİLEDİ

Bu esnada piyasa değeri 2,3 trilyon dolardan 1,9 trilyon dolara gerileyen Apple, eylül ayında yaklaşık yüzde 17 geriledi. Bu oran şirketi güncel zirvesinden 20 gerilemesi durumunda neredeyse ayı piyasasına sokacaktı.

APPLE VE ARAMCO ARASINDA KIYASIYA REKABET

Dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco'nun hisseleri ekim ortasında gerçekleştirilen birincil halka arzdan kısa bir süre sonra zirveyi görmüştü. Apple ise haziran'da ABD ekonomisini koronavirüsün etkilerine karşı ekonomiyi korumak için devreye soktuğu dev mali ve parasal teşviklerin ardından dünyanın en değerli şirketi olarak birinci sıraya yerleşmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Apple Haberler

500

Yorumlar (7)

ÇUKUROVALI:

Adamlar İsrail ile , Amerika ile Yahudilerle kuzu sarması , Allah verdikçe veriyor . ALLAH VERDİĞİNE GÖRE , ABİ BİZDE BİR TUHAFLIK VE PİSLİK VAR GALİBA . bana öyle geliyor . Bi yüzümüz gülmüyor ya . Gaz bulduk diye sevinemiyoruz bile . yani midedeki gaz da olabilir , kitlede (!) 2023 de çıkacak göreceğiz .

6
7
yanıtYanıtla
imtihan:

belki böyle sınanıyor olabilirler ALLAH cc onlara verdiği serveti elbet soracak benim için ne yaptın ne diye bilir acaba amerikan obez halkı rahat yaşasınlar diye onlara paramızı verdik mi derler acaba 20 yıl öncesi yaklaşık beş yüz milyar dolar amerikada bloke durumdaydı o para amerikaya hibe edildi her yıl milyar dolar çeşitli bahaneyle amerikaya veriliyor o amerikan silah endüstrisi kimin parasıyla yapıldı amerika cebinden beş kuruş harcamadan sadece körfez parasıyla gelişti

yanıt0
yanıt0
sivaslı:

şu zamanda ticaret bile değişti kralları bile geçenlerde bir sürü kadınla tatile çıktı yani orda kadın ticareti yaptı, şimdiki sistemde bunlar kazanıyor. dürüstler batıyor

yanıt1
yanıt0
ÇUKUROVALI:

Yapma İMTİHAN , Amerika 1945 tarihinde Hiroşimaya ATOM bombası attı . Körfez savaşı dediğin ( Dur googleye bir sorayım ) 1990 da başlamış . . . Sen ne gelişmesinden bahsediyorsun . . . Adamlar 1945 te gelişmiş hayvanlaşmış , şimdide hayvan oğlu hayvan olmuşlar . İMTİHAN , Allah sınamaz kardeş . Hep söyledim . İnsan bile sonucunu bildiği bir şeyi SINAMAZ, DENEMEZ ki bu Allah neden denesin ? Benim düşüncem de bu İMTİHAN kardeş

yanıt0
yanıt0
Erkan:

Osmanlı’yı neden parçaladılar zamanında?yoksa dünyada var olan petrolün %40 bizde olacaktı.BP’nin araştırması traş deyil.100 yıl sonra gelip şimdide gazımıza çökecekler eyer uyanmazsak halk olarak.Allahtan Devletimiz uyanık ve biliyor.Devlete destek o kadar

3
4
yanıtYanıtla
Tony stark:

Zaten o şirkette ABD lilerle ortak kuruldu galiba yani pek kaybedilen bi şey yok

0
0
yanıtYanıtla
Dizel:

Petrol bitince araplarda bitiyor. Oh, ohhh

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title