Haberler

Yanukoviç Rusya'da Basın Toplantısı Düzenleyecek

Güncelleme:

Eski Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç'in Rusya'da. Rus ajansı Yanukoviç'in yarın basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Rus haber ajansı RIA Novosti, Ukrayna'nın kaçak devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in yarın Rusya'nın güney kentlerinden Rostov-na-Donu'da basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi. Rus devletine bağlı ajans, bu habere kaynak olarak, Yanukoviç'in yakın çevresini gösterdi.

## 40520##
NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYORDU

Ülkesindeki olayların ardından Cumartesi günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'i terk eden Yanukoviç'in halen nerede olduğu kesin olarak bilinmiyordu. Yanukoviç'in yakın çevresindeki isimlerin aktardığına göre, "kaçak başkan" yarın TSİ 15.00'da Rostov-na-Donu'da basın toplantısı düzenleyecek.

BİLGİ RUS İŞ ADAMINDAN ALINDI

AFP, Reuters gibi uluslararası ajanslar bugün, Rus haber ajanslarını kaynak göstererek Yanukoviç'in Rusya'dan kişisel güvenliği için garanti istediğini, Rusya'nın da bu talebi kabul ettiğini duyurmuştu. Associated Press ajansı ise Rus RBK muhabirlerine dayandırarak Viktor Yanukoviç'in Moskova yakınlarındaki bir sanatoryumda olduğunu öne sürmüştü. Ajansın haberine göre söz konusu Barvikha Sanatoryumu, doğrudan Rusya Devlet Başkanlığı'na bağlı bir kurum. Haberde, RBK muhabirlerinin bu bilgiyi güvenilir bir Rus işadamından aldıkları ve bir hükümet yetkilisine de teyit ettikleri de yer aldı.

YANUKOVİÇ SARAYINI DA KAYBETTİ

Interfax haber ajansı, ismini vermediği bir kaynağın "Başkan Yanukoviç'in, Rusya Federasyonu toprakları içinde kişisel güvenliğinin garanti altına aldığını söyleyebilirim" dediğini aktardı.

Rus haberlerin hemen öncesinde Rusya'nın üç büyük haber ajansı, Yanukoviç'in yazılı açıklamalarına yer verdi. Buna göre Rusya'dan kişisel güvenliğinin sağlanması için garanti talep ettiğini söyleyen Yanukoviç, Ukrayna'daki parlamentonun kararlarının "hiçbir meşruiyeti olmadığını" öne sürdü. Yanukoviç, "Ben, Viktor Fedoroviç Yanukoviç, kendimi Ukrayna'nın resmi devlet başkanı olarak görüyorum" dedi.

Yanukoviç en son geçtiğimiz cumartesi günü bir televizyon kanalına çıkıp "Halkımı çetelerden kurtaracağım" diyerek meydan okumuştu. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Ukrayna'daki parlamento, Yanukoviç'in azledilmesine karar vermişti.

##5723470##
Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Viktor Yanukoviç Ukrayna Rostov Kiev Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

canım kurban yolunacanparacan@hotmail.com:

yazık oldu adama,,çapulculara haddini bildiremedei,,Allahtan başımızda büyük bir lider var,dim dik ayaktayız.

31
11
yanıtYanıtla
sengun satapitsengunsatapit@gmail.com:

Utanmaz acemi hangi yüzle halkın içine çıkarsın.

1
1
yanıtYanıtla
SON BÜKÜCÜserpaco_33@hotmail.com:

kaçtığında rusya onu korumaya almıştır demiştik.Bundan sonra orada yaşar artık.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title