Haberler

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı ve Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliğinin açılışının 50. yıl dönümü kutlandı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ve Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliğinin açılışının 50. yıl dönümü münasebetiyle İrlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi'nde kutlama yapıldı. İrlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Sean O Fearfhail ile Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Hakan Olcay'ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 65 milletvekili, senatör ve Dublin'de görev yapan yabancı ülke büyükelçileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ve Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliğinin açılışının 50. yıl dönümü münasebetiyle İrlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi'nde kutlama yapıldı.

İrlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Sean O Fearfhail ile Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Hakan Olcay'ın ev sahipliğinde özel yemek salonunda düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 65 milletvekili, senatör ve Dublin'de görev yapan yabancı ülke büyükelçilerinin yanı sıra İrlanda Dışişleri Bakanlığından üst düzey bürokratlar katıldı.

O Fearghail, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ile ülkesi arasında Osmanlı dönemine dayanan tarihi bağlara ve mevcut ikili ilişkilere değinerek, Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliğinin 50 sene boyunca iki ülke ilişkilerine yaptığı katkıların önemini vurguladı.

İrlanda'nın 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye'ye yardım etmeye gayret ettiğini dile getiren O Fearghail, ülkesinin, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası konusunda destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

"Türkiye-İrlanda ilişkileri her alanda gelişiyor"

Büyükelçi Olcay ise Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliğinin iki ülke arasındaki olumlu ilişkilere katkıda bulunmaya devam ettiğinin altını çizerek, Türkiye-İrlanda ilişkilerin her alanda gelişmekte olduğunun altını çizdi.

Olcay, İrlanda hükümeti ve İrlanda halkına 6 Şubat depremlerinin ardından verdikleri destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür ederek, ikili ilişkilerin ilerleyen dönemde İrlanda Meclisinin de desteğiyle daha da güçlenmesini beklediğini bildirdi.

Etkinlikte, Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliğinin son 50 yıldaki faaliyetlerinden kesitlerin yer aldığı video gösterimi yapıldı ve programın ardından davetlilere Türk mutfağına ait lezzetler ikram edildi.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Türkiye Dublin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title