Haberler

Time Dergisi, Suharto'ya 106 Milyon Dolar Ödeyecek

Endonezya Yüksek Mahkemesi, Amerikan Time Dergisini, Eski Devlet Başkanı Suharto'nun İtibarını Zedelediği Gerekçesiyle 106 Milyon Dolar(yaklaşık 140 Milyon YTL) Tazminat Ödemeye Mahkum Etti.

Endonezya Yüksek Mahkemesi, Amerikan Time dergisini, eski Devlet Başkanı Suharto'nun itibarını zedelediği gerekçesiyle 106 milyon dolar(Yaklaşık 140 milyon YTL) tazminat ödemeye mahkum etti.

Mahkeme sözcüsü, derginin 1999 Mayıs ayında Asya baskısında yayımlanan bir makalede, Suharto ailesinin 32 yıllık iktidarları döneminde 15 milyar doları zimmetine geçirdiğinin iddia edilerek itibarının zedelendiğini söyledi.

Sözcü, Yüksek Mahkemenin bu davaya bakan üç hakiminin, 31 Ağustosta "Time dergisinin Suharto'nun itibarını zedelediği için 106 milyon dolar ödemesine" hükmettiğini belirtti.

Derginin bu dönemde yayımladığı yazıda, söz konusu paranın önemli bölümünün, Suharto'nun ülkede ayaklanmaların çıktığı ve demokrasi yanlısı gösterilerin düzenlendiği 1998'de görevi bırakmasından önce İsviçre'den Avusturya'ya transfer edildiği iddia edilmişti.

Eski diktatör Suharto, bu makalenin hem kendisini, hem de Endonezya devletinin itibarına zarar verdiği gerekçesiyle Time dergisine tazminat davası açmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title