Haberler

Pekin: Çin'de Kömür Madeninde Patlama: 29 Ölü

Çin'in Başkenti Pekin'de Bir Kömür Madeninde Gaz Sıkışması Sebebiyle Meydana Gelen Patlamada 29 Madencinin Hayatını Kaybettiği Bildirildi.

Çin'in başkenti Pekin'de bir kömür madeninde gaz sıkışması sebebiyle meydana gelen patlamada 29 madencinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin devlet haber ajansının haberine göre, Gansu bölgesinin kuzeydoğusundaki Weijiadi Kömür Madeni'nde gaz sıkışması sebebiyle meydana geldiği belirtilen patlamada 29 madenci hayatını kaybetti. Haberde, patlama anında 71 madencinin yeraltında olduğu ve 19 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Maden Genel Müdürü Wang Jun, patlama anında havalandırma sisteminin devreye girdiğini, gaz izleme ve iletişim sistemlerinin ansızın devre dışı kaldığını ve çalışanların hemen acil duruma geçtiklerini belirtti.

Kömür madeni tehlikesi bakımından dünyada birinci sırada gösterilmekte olan Çin'de geçtiğimiz yıl 6 bin madenci hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title