Haberler
BBC

Kuzey Kore uzun menzilli yeni bir füze denemesi yaptı

Güncelleme:

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesini yaptığını duyurdu.

Güney Kore ve Japonya'dan yapılan açıklamalara göre Kuzey Kore, denizaltından fırlatılan bir balistik füzeyi Kore Yarımadası'nın doğu kıyısı açıklarında test etti.

Bu iki ülkeden gelen açıklamalara ek olarak teyit edilebilirse bu, Kuzey Kore tarafından son dönemde yapılan füze denemelerinin sonuncusu olacak.

Güney Kore'de yeni devlet başkanı Yoon Suk-yeol'ün göreve gelmesinden günler önce, Kuzey Kore'nin denizaltından füze fırlatması, bir mesaj olarak değerlendiriliyor. Çünkü Yoon Suk-yeol, göreve geldikten sonra Kuzey Kore2ye karşı çok daha sert bir tutum takınacağının sözünü vermişti.

Japonya Savunma Bakanı da denemeyi "uluslararası güvenliğe kabul edilemez bir tehdit" olarak değerlendirdi.

BkanNobuo Kishi, JAponya'nın bu tehditler karşısında "savunma kapasitesini ciddi şekilde güçlendirmeye devam edeceğini" de açıkladı.

Cuma günü ABD Dışişleri Bakanlığı da, Kuzey Kore'nin bir nükleer silah denemesi yapmaya hazırlanıyor olabileceğini açıklamıştı. Eğer ABD'nin tahminleri çıkarsa; ülke beş yıl sonra ilk kez nükleer silah denemesi yapmış olacak.

BBC'nin Seoul muhabiri Jean Mackenzie, denemenin zamanlamasının çok önemli olduğunu ve yeni Güney Kore ldieri üzerinde baskı yaratmayı amaçladığını söylüyor.

Yeni lider Perşembe günü yemin ederek göreve başlayacak. 21 Mayıs'ta da Seoul'de ABD Başkanı Joe Biden'la bir araya gelecek.

Hem ABD hem de Güney Kore istihbarat servisleri, Kuzey Kore'nin olası bir nükleer silah denemesinin bu iki tarih arasında yapılabileceğine inanıyor.

Geçen ay Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin nükleer silah programını yeniden canlandıracağı sözünü vermişti.

Ülkesinin kuruluş yıldönümü olan 26 Nisan'da düzenlenen bir askeri geçit töreninde Kim Jong-un bu konuşmayı yaparken, yasaklı kıtalar arası balistik füzeler de sergileniyordu.

BBC

Güney Kore Kuzey Kore Kore Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title