Haberler

İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde 100 arkasındayız

Güncelleme:

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen dörtlü zirvede Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü muhtıra imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtırayı "diplomatik zafer" olarak niteleyerek İsveç'in 73 teröristi iade edeceğini söyledi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da anlaşmanın yüzde 100 arkalarında olduklarını belirterek "Türkiye daha önce iade taleplerinde bulundu, biz de bunlarla ilgilendik." dedi.

Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde tarihi kararlar alınırken zirve öncesinde de Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü muhtıra imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtıraya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Şüphesiz bu muhtıra zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir." dedi.

"İSVEÇ 73 TERÖRİSTİ İADE ETME SÖZÜ VERDİ"

Erdoğan, "Türkiye PKK ve uzantıları ile tam işbirliği, mücadelede dayanışma, PYD-YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama taahhüdü, savunma sanayide ambargolara gidilmemesi ve işbirliğinin artırılması, terör suçlularının iadesi konusunda adım atılması ki İsveç 73 teröristi iade etme sözü verdi." ifadelerini kullandı.

İSVEÇ BAŞBAKANI: YÜZDE 100 ARKASINDAYIZ

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Erdoğan'ın açıklamasının ardından sonra SVD gazetesine konuştu. Andersson Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde 100 arkasında olduklarını söyledi.

"BAZEN SINIR DIŞI ETTİĞİMİZ OLMUŞTUR"

Daha önce Türkiye'nin iade taleplerinin bulunduğunu aktaran Andersson, "Tabii ki anlaşmada olan yapılacak. Türkiye daha önce iade taleplerinde bulundu, biz de bunlarla ilgilendik. Bazen sınır dışı ettiğimiz olmuştur, çoğu zaman da olmamıştır. Anlaşmanın yüzde 100 arkasındayız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye İsveç Dünya Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500

Yorumlar (3)

Muro Kara:

Zafere bak 74 terrorist icin zafer ilan ediyor. Adamlar sokaklari doldurmus mitting slogan atiyor 74 terroristin iyadesi icin tukurdugunu yaliyor. Natoya uye olduktan sonra istedigi sekilde at kostururlar yine. Veya baska ulkeye gecmesine izin vercekler elimizde yok digcekler sifira sifir elde var sifir. Rusya ile anlasalar bundan daha iyi

2
1
yanıtYanıtla
Cumhur Kilicalan:

Peki biz bu soysuzları aldık alınca ne olacak benim senin vergilerimizle içerde bakılacak Asın gitsin.

2
0
yanıtYanıtla
uemit delibas:

Bence yanlış adım RTE den .. önce iade ettir sonra onayla .. biz onlardan bu teröristleri alamayız .. bakın görün mahkeme kararıyla gelirler ..

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title