Haberler

Irak, İran'a Petrol İhracatı Konusunda ABD'yi Dikkate Almıyor

Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, Ülkesiyle İran Arasında Petrol Alanında İyi Bir İşbirliği Olduğunu Belirterek, "Bağdat Bu Konuda Üçüncü Tarafların (ABD) Görüşünü Dikkate Almıyor" Dedi.

Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, ülkesiyle İran arasında petrol alanında iyi bir işbirliği olduğunu belirterek, "Bağdat bu konuda üçüncü tarafların (ABD) görüşünü dikkate almıyor" dedi.

Akşam saatlerinde İran merkezli yerel bir ajansa beyanat veren Petrol Bakanı Şehristani, ülkesiyle İran arasında petrol alanında çok iyi bir işbirliğinin bulunduğunu belirtti. Washington yönetimini kastederek, bu işe üçüncü tarafların karışmasına izin vermeyeceklerini belirten Şehristani, İran'ın Irak'ın ham petrolünü Abadan rafinerisinde işlemek ve Kirmanşah rafinerisi için ihtiyaç duyulan ham petrolü de Irak'tan almak istediğini söyledi. Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada, İran'la Abadan rafinerisi

konusunda anlaşmaya vardıklarını ve Irak'taki ham petrolü Abadan'a ulaştırmak için boru hattı inşasına başlanacağını belirtmişti. İki tarafın halen bazı konularda tam mutabık olmadıkları, bunların kısa sürede giderileceği duyurulmuştu.

(SK-OYK-OYK-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title