Haberler
BBC

"Camileri Yıkalım" Diyen Faşist Hollandalı Özür Diledi

Güncelleme:

Hollanda'da mart ayında yapılacak seçimler öncesi Özgürlük Partisi'nin Utrecht Belediye Meclisi üyesi adaylarından Henk van Deun, camilerin yıkılması çağrısında bulunmuştu. Tepkiler artınca Van Deun özür diledi.

Hollanda'da 21 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi ülkedeki camiler en önemli propaganda malzemesi haline geldi. Geert Wilders'in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) Utrecht Belediye Meclisi üyesi adaylarından Henk van Deun, Hollanda'daki bütün camiler gibi kentteki Ulu Cami'nin de "yakılıp yıkılması" çağrısı yaptı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER

PVV'nin Utrecht'teki aday listesinin başında olan Henk van Deun tepkilerin artması üzerine Twitter üzerinden özür diledi. Henk van Deun camilerin "yakılıp yıkılması" yerine kapatılmasını istedi.

Sürekli İslam ve Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Geert Wilders'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı partiden aday olan Henk van Deun büyük tepki çekmişti;

BBC

Hollanda Utrecht Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title