Haberler

Fransa, yarınki kitlesel protestolara ülke dışından katılıma karşı harekete geçti

Güncelleme:

Fransa'da emeklilik yaşını 2 yıl uzatan reforma karşı yarın ülke çapında yapılacak kitlesel grev ve protestolara yurt dışından yabancıların katılacağı istihbaratı üzerine harekete geçildi. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, güvenliği sağlamak adına 11 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini açıkladı.

Fransa, emeklilik yaşını 2 yıl uzatan reforma karşı yarın ülke çapında yapılacak kitlesel grev ve protestolara yurt dışından yabancıların katılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti.
İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, istihbarat servisinin yarınki gösterilere yurt dışından aşırı solcuların katılmasını beklediğini belirtti.
Bu kişilerin göstericilerin kortejlerine katılmalarını önlemek ve gerektiğinde gözaltına alınmalarını kolaylaştırmak için 17 idari yasak uygulamaya koyduklarını aktaran Darmanin, güvenliği sağlamak adına 4 bini başkent Paris'te olmak üzere ülke çapında 11 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini ifade etti.
Gösteri ve grevlere bir milyondan fazla kişinin katılması öngörülüyor.
Emeklilik reformu
Fransa'da hükümetin, emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylamadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta kitlesel gösteriler başlamıştı.
Polis, protestoculara sert müdahale etmiş, ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanmıştı.
Ülke genelinde 16 Mart'tan itibaren düzenlenen protestolarda 1000'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.
Muhalefet ve hükümetin, reformun anayasaya uygun olup olmadığının belirlenmesi için başvurduğu Anayasa Konseyi, yasa tasarısının emeklilik yaşını 64'e çıkaran maddesini onaylamış, 6 maddeyi ise tamamen veya kısmen reddetmişti.
Fransa'da kitlesel protestolar ve yoğun muhalefete rağmen Parlamentoda oylamadan kabul edilen yasanın geri çekilmesini öngören bir tasarı da 8 Haziran'da Ulusal Mecliste görüşülecek.

Kaynak: AA / Dünya

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Jandarma Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title