Haberler

En Sevilen Süper Güç, AB

Yapılan Son Vop (Voice Of The People: Halkın Sesi) Çalışmasına Göre, Avrupa Birliği (AB) Dünya Genelinde En Sevilen Süper Güç.

Yapılan son VOP (Voice of the People: Halkın Sesi) çalışmasına göre, Avrupa Birliği (AB) dünya genelinde en sevilen süper güç.

52 ülkede 57 bin öğrencinin katılımıyla yapılan araştırmada çıkan sonuca göre dünya kamuoyu, AB'nin uluslararası politikalar ve eylemlerde daha sık ve yoğun rol almasını istiyor. Avrupa Konseyi Dış İlişkiler bünyesinde oluşturulan yeni bir düşünce grubu tarafından hazırlanan araştırmada ayrıca ABD, Çin ve Rusya gibi diğer süper güçlerin "aşırı derecede" antipatik bulunduğu ortaya koydu.

AB'nin nasıl bir gücünü nasıl kullanması gerektiğine dair soruya ise "diplomatik ve ekonomik güç olarak kullansın" yanıtını veren katılımcılar, her şeye rağmen AB'nin ortak bir orduya sahip olması gerektiğini de düşünüyor.

Araştırmaya eski Sovyet ülkeleri, Balkanlar ve Türkiye'den katılan kişilerin genel görüşü ise, sadece ekonomik ve diplomatik bir güç olmanın kısa vadede sempati toplayacağını ancak uzun vadede saygı uyandırmayacağı yönünde.

(SRT-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title