Haberler

- Dünyada 10 Kasım: New York

- Dünyada 10 Kasım: New York Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Aramızdan Ayrılışının 72. Yılında, Yurtdışında Da Düzenlenen Değişik Etkinliklerle Anıldı

- DÜNYADA 10 KASIM: NEW YORK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 72. yılında, yurtdışında da düzenlenen değişik etkinliklerle anıldı. Bu kapsamda, New York'ta Türkevi'nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinliğine, BM New York Daimi Temsilciliği tarafından, BM'de düzenlenecek olan iklim değişikliği konulu toplantı için New York'ta bulunan Çevre ve Orman Prof. Dr. Veysel Eroğlu da katıldı. Atatürk'ün sevdiği yemeklerin sunulup, sevdiği şarkıların seslendirildiği anma gecesinde, karikatür sanatçısı Nuri Kurtcebe de, Atatürk'ün önderlik ettiği Kurtuluş Savaşı'nı, şiir dizeleriyle destanlaştıran Nazım Hikmet'in 'Kuvayı Milliye' şiirini, çizgilere döktüğü kitabını New York'ta yaşayan okuyucuları için imzaladı.

Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra, tüm şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan Atatürk'ü anma gecesinde bir konuşma yapan Çevre ve Orman Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin, vatanları için canlarını feda eden kahramanların bıraktığı güzel hedeflere doğru ilerlemeyi sürdüreceğini dile getirdi. Eroğlu, 'Çünkü Mustafa Kemal Paşa'nın gösterdiği bir hedef var, muasır medeniyeti yakalamak ve hatta onu da aşmak. Bu bizim de en büyük hedefimizdir' dedi.

Atatürk'ün, bir asker, devlet adamı ve insan olarak sergilediği yaklaşımları anlattığı konuşmasını 'Atatürk hepimiz için gelecektir' diye bitiren Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan, anma törenine katılanlardan yoğun alkış aldı. Atatürk'e ilişik şiirlerin de okunduğu gecede, konuşmacılardan biri olan New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da, Türk Milleti'nin, Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak ilerlemesini sürdüreceğini ve Türkiye'yi çağdaş uygarlıklar üstüne çıkarmayı başaracağını dile getirdiği konuşmasında, 'Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karsı en büyük ödevimizdir" dedi. Samsar, konuşmasını, Atatürk'ün kendisini anlatan sözleriyle noktaladı. Atatürk'ün, gerçek sesi ile yaşamından kısa kesitlerin sunulduğu sine vizyon gösterisinin de yapıldığı gecede, BM Daimi Temsilciliği Askeri Ataşesi Albay Savaş Celepoğlu da bir konuşma yaptı.

New York'ta, Atatürk'ü anma gecesini düzenleyen TADF (Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu) Başkanı Kaya Boztepe de, Atatürk'ün asker ve devlet adamı niteliklerine iliksin değişik örnekler sundu. Boztepe, konuşmasında ABD'de yerleşik Türk toplumunun yeterince dayanışma göstermediğine ilişkin serzenişte de bulundu. Usta karikatür sanatçısı Nuri Kurtcebe de konuşmasında, Türklerin kendi tarihlerini bilmeden büyüdüklerini öne sürerek, 'Araştırmak zorundayız, iftihar etmek zorundayız kendi tarihimizle, o anlı şanlı tarihimizle. Kimseye nasip olmayan bir kurtuluş savaşı verdik biz. Bize kendi tarihimizi biz öğreteceğiz, başkaları değil' dedi. Atatürk'ün gösterdiği başarıları anlatan Kurtcebe, New York'taki Türklere, Türkiye Cumhuriyeti'ni, tekke, tarikat ve cemaatlere bırakmayacaklarına dair and içtirdi. New York'taki Atatürk'ü anma gecesi, Atatürk'ün sevdiği şiir ve şarkıların okunmasıyla son buldu.

Görüntü dökümü

Yemek servisi

Nuri Kurtcebe ve kitap imzalama

Bakanın, Büyükelçinin, Başkonsolosun, Askeri ateşe ve TADF Başkanının konuşmaları

Şiir okunması

Nuri Kurtcebe'nin konuşması Haber - Kamera: Nafiz ALBAYRAK - NEW YORK / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title