Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Sert Cevap: Bilgisizlik, Cahillik

Güncelleme:

ABD'li yetkililerin, "Generallerin tasfiye edilmesi IŞİD'le mücadeleye zarar verir" sözlerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bilgisizlik ve cehalet" diyerek cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den gelen "Generallerin tasfiye edilmesi IŞİD'le mücadeleye zarar verir" eleştirilerine " Türkiye'nin IŞİD, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor." diyerek cevap verdi.

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın açıklamasını 'talihsiz' olarak değerlendirdi.

"BİLGİSİZLİK VE CEHALET"

Çavuşoğlu, ordudaki tasfiyelerin IŞİD'le mücadeleyi zayıflatmanın aksine savaşı daha güvenilir, temiz ve etkili hale getireceğini belirtti. Çavuşoğlu, ABD'den gelen eleştirilere de cevap vererek " Türkiye'nin IŞİD, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor. ABD'li generaller sadece paralel yapıya mensuplar IŞİD ile mücadele ediyor derlerse, bunu şiddetle reddederiz." dedi.

"RUSYA, NATO VE AB'YE ALTENATİF DEĞİL"

Rusya'yla normalleşme sürecine de değinen Çavuşoğlu, Moskova'yla ilişkilerin NATO ve Avrupa Birliği'ne bir alternatif olmadığını vurguladı.

"MÜTTEFİKLERİMİZ HAPSE KONDU"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuştu.

Votel, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, IŞİD'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti.

"SORUNLARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Aspen Güvenlik Forum'unda konuşan Votel, İncirlik Üssü kapsamında operasyonların normale dönmesine karşın uzun vadede terörle mücadelede sorun yaşanabileceğini savunarak, "Şu an bu sorunları gidermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol oynayan çok sayıda yetkilinin görevden alındığını ya da uzaklaştırıldığını belirtmişti.

Clapper da Votel gibi bunun IŞİD'le mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne sürmüştü.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye PKK Dünya Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title