Haberler

Demokratlar Bush'u Sıkıştırmaya Devam Ediyor

Demokrat Senatörler, ABD Başkanı George W. Bush'a, Irak'taki ABD Askerlerini 2008'in Sonuna Kadar Çekmesi İçin Yeni Bir Yasa Tasarısı ile Bir Kez Daha Meydan Okuyacak.

Demokrat senatörler, ABD Başkanı George W. Bush'a, Irak'taki ABD askerlerini 2008'in sonuna kadar çekmesi için yeni bir yasa tasarısı ile bir kez daha meydan okuyacak.

ABD Senatosu'nun Demokrat liderleri, Irak'taki ABD askerlerinin 2008 yılının sonuna kadar çekilmesi ve Afganistan'da terörle savaş adı altında harcanan ABD kaynaklarının araştırılması için bir teklif sunacak. Demokratların sunacağı tasarıda, Başkan Bush'un Irak'ta bu yılın 1 Temmuz ve 1 Ekim tarihleri arasındaki gelişmeleri de değerlendirmesini içeren bir toplantı yapılmasını öngörüyor. Yasa tasarısına göre, eğer toplantı gerçekleştirilirse, Irak'taki ABD askerlerinin önümüzdeki yıl 1 Mart tarihinde çekilmeye başlaması ve 180 gün içinde çekilmenin tamamlanması gerekiyor. Yasa tasarısında, Bush'un Temmuz ve Ekim ayları arasındaki değişiklerle ilgili yapılmayı öngören toplantıyı onaylamaması durumunda, çekilme işleminin derhal başlatılması ifadeleri yer alıyor.

(AFP-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title