Haberler
BBC

Burning Man'in Yaratıcısı Larry Harvey, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

ABD'nin dünyaca ünlü müzik ve sanat festivali Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey, bir ay önce geçirdiği felç sonucu 70 yaşında hayatını kaybetti.

Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey, 70 yaşında yaşama veda etti. 1986 yılında arkadaşı Jerry Goodell ile beraber yaz gün dönümünü kutlamak için San Francisco'daki Baker Sahili'nde bir tahta adamı ateşe vermiş, festivalin felsefesi de buradan doğmuştu.

TAHTA ADAM ATEŞE VERİLİYOR

1990 yılında Burning Man festivali ilk kez Nevada'nın kuzeybatısındaki Black Rock Çölü'nde düzenlenmişti.

Her yıl dünyanın dört bir yanından 70 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan festival alanı, sanatçıların dev enstalasyonlarıyla çevreleniyor, ortaya inşa edilen "Tahta Adam" da etkinliğin son gününde yakılıyor.

"ETİKETLER İÇİN YAŞAYAN BİR ADAM OLMADI HİÇ"

Burning Man şirketinin CEO'su Marian Goodell, ölümünün ardından Harvey için şu mesajı paylaştı:

"Larry etiketler için yaşayan bir adam olmadı hiç. Herhangi bir kalıba girmedi, tüm kalıpları yıkıp kendi hayatını yaşadı. O bir peyzaj mimarı, bir felsefeci, bir espritüel, bir vizyoner, yazar, ilham perisi ve yol göstericiydi. Hatta bir ara taksi şoförü ve bisikletli kurye de oldu. Varlığının yaşamlarımızdan eksildiğini yıllarca hissedeceğiz. Onun o yapan ruh sayesindeyse, asla bizden ayrılmayacak."

ASLEN BİR AŞK HİKAYESİ

Harvey, festivalin "kırık bir aşk hikayesinin yıldönümünde" doğduğunu söylemişti.

"HİKAYE YILLARDIR ŞİŞİRİLİYOR"

2016 yılında BBC'ye konuşan Harvey, "Bu hikaye yıllardır şişiriliyor. Aslında kız arkadaşımı yakıyordum. Hatta kulağa daha ilginç gelsin diye, kız arkadaşımın avukatını yakıyorum demiştim. İnanın yanan adamın nereden geldiğini bilmiyorum" demişti.

"Etkinliğin ruhu canlı ve ayakta" diyen Harvey, tüm bu çılgınlığın nereden geldiğini soranlara şöyle yanıt verdiklerini söylüyordu: "Bilmiyorum, bunu keşfedecek olan sizlersiniz."

Burning Man Project şirketi 2015'te yıllık gelirlerinin 37,5 milyon dolar olduğunu, 30,4 milyon dolarınında etkinliğin finansmanına ayrıldığını açıklamıştı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri San Francisco Nevada Komik - İlginç Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (8)

ÖMER FARUK ÜNAL:

YARATMAK ALLAH A MAHSUSTUR GERİZEKALILAR. . .

15
7
yanıtYanıtla
Bir Dost:

Tekvin sıfatına yani yaratma sıfatına insanlar cüzi de olsa sahiptir . Kısacası yaratmak Allaha mahsus değil sınırsız yaratmak Allaha mahsus. İstersen internete subuti sıfatlar yazıp araştır.

yanıt7
yanıt3
Hangi birlik:

Elindeki telefonu kim yarati yada icat eti ??

yanıt0
yanıt0
Batuhan:

Birisi şu cahile kelimelerin bir çok anlama gelebildiğini veya mecaz denen bir şey olduğunu; izmirden istanbula uçtum derken gerçekten de kanatlanıp uçulmadığını ayrıca "yaratmak" sözcüğünün tasarlamak, üzerinde kafa yorup bir şeyin tüm evreleri hakkında karar verip bir fikir veya somut bir ürün üretmek gibi bir anlama da geldiğini anlatsın. Ah zaten ben anlattım şimdi.

yanıt5
yanıt2
renksiz:

20 beğeni alan yorum. . . canım ülkem insanı ne de sever :(insanoğlunun ve kainatın yaratıcısı ile bir tutmayı bir tasarımcıyı sonra da bu kıyastan kendi sorumlu değilmişcesine rahatsız olup, kalan kısmı gerizekalı ilan eder, akıl üstünlüğünü ortaya koyarcasına. . . vay benim güzel insanım vay benim güzel yürekli insanım da why why why. . .

yanıt0
yanıt5
Adınızı Yazın:

insan oglu yaratamaz. YARATMAK SADECE ALLLAH U TEALA YA AİT BİR DURUMDUR.

13
2
yanıtYanıtla
rodoslu:

batı özentisi milletimizin çuvalla para harcadığı etkinliklerden biri

4
2
yanıtYanıtla
Haktan:

Larry Harvey, Burning Man sana minnettar. sen Burning Man''in mucidi olarak gençlerin eğlenmesine vesile oldun. bu yaptığın festivaller hep hatırlanacak. festivale bakınca pek de birşeye benzemediğini farkettim. bu dandik festivaline kimlerin gittiğini merek ettim. ama ölünün arkasından konuşmak istemediğim için daha fazla uzatmayacağım.

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title