Haberler

    Auschwitz Muhafızı, Eski Nazi Hanning Vahşeti Anlattı; Günah Çıkardı

    Güncelleme:

    Auschwitz Toplama Kampı muhafızı, eski Nazi Hanning, "İnsanlar vuruldu, gazla öldürüldü ve yakıldı. Cesetlerin getirilip götürüldüğünü görüyordum" dedi.

    Eski Nazi görevlisi 94 yaşındaki Reinhold Hanning, 170 bin kişinin katledilmesine ilişkin ilk kez konuştu. Almanya'nın Detmold kentindeki mahkemede, avukatı aracılığıyla tarihe ışık tutacak açıklamalarda bulunan Hanning, "İnsanlar vuruldu, gazla öldürüldü ve yakıldı. Cesetlerin getirilip götürüldüğünü görüyordum" dedi.

    "UTANÇ DUYUYORUM"

    Auschwitz Toplama Kampı'na zorla çalıştırılmak ya da gaz odalarında katledilmek üzere gönderilen mahkumların seçilmesini yönetmekle suçlanan Hanning, birçok insanı öldüren ve böylesi bir ıstıraba neden olan 'suç örgütü'nün bir parçası olduğu için nedamet getirdiğini söyledi. Eski Nazi, "Bile bile adaletsizliğin yaşanmasına izin verdiğim ve buna karşı gelmediğim için utanç duyuyorum" dedi.


    Auschwitz Toplama Kampı

    "KABUSTU KEŞKE ORADA OLMASAYDIM"

    Hanning, Auschwitz'deki toplu katliamlara dahil olduğu yönündeki suçlamaları ise reddederek, kampın kurbanlara gaz verilen kısmında görevli olmadığını savundu. "Uzun zaman sessiz kaldım. Tüm hayatım boyunca sessiz kaldım" diyen Hanning, II. Dünya Savaşı sırasında cephede yaralanınca Auschwitz'e gönderildi. Tekrar cepheye dönme talebi iki kez reddedilen Hanning, "Hayatımın bu dönemini baskı altına almaya çalıştım. Auschwitz bir kabustu. Keşke orada olmasaydım" dedi.


    Eski Auschwithz muhafızı Hanning...

    Auschwitz'den kurtulan ve davanın müştekileri arasında yer alan Leon Schwarzbaum (95), Hanning'in özrünü kabul ettiğini ancak onu affedemeyeceğini söyledi.

    Hanning ile ilgili kararın 27 Mayıs'ta verilmesi bekleniyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Auschwitz Dünya Haberler

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    Bakmadan Geçme

    Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
    Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

    Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

    500

    Yorumlar (5)

    Adınızı Yazın:

    hitlerin annesi de yahudiydi hitler de yahudi sayılıyor israillilere göre araştırıp bakın kaç tane dünyayı yöneten yahudi ölmüş 1 tane bile bulamazsınız çünkü ölenler polonya yahudisiydi yani köle olanlar üst akıl onları kullanarak 1948 de israil devletini kurdurdu . . . . Siyonizmin kurucusu teodor herzl 1897 de yaptıgı 1. siyon kongresinde ben israili belçikada kurdum demiştir ve salondaki herkes gülmüştür ancak göründügü üzere kuruldu israil bugun BAŞKANLIK SİSTEMİ de arz-ı mevud için . . . .

    1
    0
    yanıtYanıtla
    pasa3432:

    hani soykırım neden uyganmıyor

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yağmur:

    94 yaşinda? Şimdiye kadar nerede saklamış?Bu canavar çöktan idam edilmesi gerekiyordu

    0
    0
    yanıtYanıtla
    SHALOM:

    bir yavudi olurak darihten hec ters almamisak , almis olzaydik falastinlilara adem gibi tavranirdük.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    ahmet:

    google translate kullan.

    yanıt0
    yanıt0
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title