Haberler

Dünya dans yarışmasında Türk Halkoyunları ekibinden büyük başarı

Güncelleme:

Dünya dans yarışmasında Türk Halkoyunları ekibinden büyük başarı Pandemi nedeniyle online platformlarda düzenlenen uluslararası dans yarışması, binlerce kişi tarafından izlenirken, Türkiye'den katılan ve geçen yıl dünya birincisi olan Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK...

Dünya dans yarışmasında Türk Halkoyunları ekibinden büyük başarı

İSTANBUL - Pandemi nedeniyle online platformlarda düzenlenen uluslararası dans yarışması, binlerce kişi tarafından izlenirken, Türkiye'den katılan ve geçen yıl dünya birincisi olan Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği, halkın en beğendiği ikinci ekip oldu.

Güney Kore'de kurulan ve dünyanın en büyük dans organizasyonu olan Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve Sırbistan hükümetinin desteklediği Belgrad Award yarışması, pandemi nedeniyle 6-8 Temmuz tarihleri arasında online gerçekleştirildi. Arjantin, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Romanya, Rusya ve İspanya olmak üzere 15 ülkenin katıldığı yarışmada, Türkiye'yi Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği temsil etti.

Kazananları halkoylaması belirledi

Yarışmada ülkelerin hazırlamış olduğu gösteri videoları izlenirken, BAU Halkoyunları Topluluğu zeybek ekibiyle yarışmada yer aldı. Yarışmada, halk ve jüri oylaması yapılarak, kazananlar belirlendi. Pandemi nedeniyle jüri oylamasında tüm ülkeler birinci kabul edilirken, yarışmanın asıl belirleyicisi ise halkoylaması oldu. Yaklaşık 1 milyon oyun kullanıldığı yarışmada, BAU Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği en sevilen ikinci ekip olarak büyük başarı elde etti. Birinciliği ise Bulgaristan ekibi aldı.

"Geleneksel kültür markası konumundayız"

Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği olarak 18 yıldır uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil ettiklerini belirten Halkoyunları halk oyunları kurucusu Okan Gürbüz, "Biz Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarımızın Türkiye ve dünyadaki geleneksel kültür markası konumundayız. Kendi alanımızda, dünya kurumumuzu bizimle tanıyor. Her yıl dünyanın en önemli dans organizasyonu olan FIDAF bünyesinde katıldığımız organizasyonlarda kurumumuzu, ülkemizi ve kültürümüzü temsil ediyoruz. Bunun sorumluluğu çok fazla. Bu nedenle malzemecimizden müzisyenimize kadar kültürümüze ve kurumumuza layık olabilecek şekilde hareket ediyoruz. Yarışmalarda aldığımız tarihi başarıların yanı sıra bizim için asıl önemli olan ülkemizi uluslararası düzeyde kaliteli şekilde temsil edebilmek ve tanıtabilmektir. 18 yıldır olduğu gibi COVID-19 döneminde de ülkemizi temsil edebilmekten son derece mutluyuz. Dünyanın çok özel dans ekipleri ile sanal ortamda da olsa aynı sahnede olabilmek bizim için son derece önemli. Umuyoruz bu süreç bir an evvel biter bizlerde ülkemizi ve kurumumuzu canlı canlı sahnelerde tekrar temsil edebiliriz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bahçeşehir Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title