Haberler

DTP: "Adli, İdari ve Toplumsal Baskı Kampanyasına Son Verilsin"

DTP Genel Başkan Vekili Selma Irmak, DTP'ye Yönelik Adli, İdari ve Toplumsal Baskı Kampanyası Yürütüldüğünü Önesürerek, "Bir Barış İnsanı Olan Mardin Milletvekilimiz Mehmet Sincar, Yine Benzer Bir Siyasi Linç Atmosferinde Sokak Ortasında Katledilmişti" Dedi.

-DTP Genel Başkan Vekili Selma Irmak, DTP'ye yönelik adli, idari ve toplumsal baskı kampanyası yürütüldüğünü önesürerek, "Bir barış insanı olan Mardin Milletvekilimiz Mehmet Sincar, yine benzer bir siyasi linç atmosferinde sokak ortasında katledilmişti" dedi.

ANKARA (ANKA) – DTP Genel Başkan Vekili Selma Irmak, DTP'ye yönelik adli, idari ve toplumsal baskı kampanyası yürütüldüğünü önesürerek, "Bir barış insanı olan Mardin Milletvekilimiz Mehmet Sincar, yine benzer bir siyasi linç atmosferinde sokak ortasında katledilmişti" dedi.

DTP'li bazı milletvekilleri ile belediye başkanları hakkındaki incelmeleri hatırlatan Irmak, "linç girişimi" olarak tanımladığı bu tür soruşturmaların ardından partilerin kapatıldığını, benzer bir sürecin yaşanmasından endişe duyduklarını belirtti.

DTP Genel Başkan Vekili Irmak, düzenlediği basın toplantısında, "Seçim sonrası estirilen iyimser havanın son günlerde ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, partimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın yıpratılmaya ve meşruiyetlerinin tartışmalı hale getirilmeye çalışıldığına tanıklık etmekteyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bölge gezisinde "kucaklaşma ve farklıklılar zenginliktir" mesajı verdiğine dikkat çeken Irmak, "aynı saatlerde, milletvekillerimiz aleyhine başlatılan, dışlayıcı, ötekileştirici ve hakarete varan haksız söylemler birbiriyle çelişmektedir" diye konuştu.

"Kürt sorununda çözüm dili kullanılmak isteniyorsa, bu öncelikle partimizin misyonuna değer vermekle başlamalıdır" diyen Irmak, Türkiye'de farklıklar denildiğinde siyaseten ilk olarak Kürtlerin akla geldiğini ifade ederek, "Ancak, Kürtleri hem farklılık olarak kabul edip hem de Onların seçtiği meşru temsilcilerini dışlamak çözümsüzlük siyasetinde ısrarın devam edeceğine dair önemli bir ipucudur" dedi.

DTP'nin Meclis grubuna yönelik dışlayıcı tavırlar bulunduğunu belirten Irmak, bu durumun daha önce DEP'li milletvekillerine yönelik tavrın tekrarı olarak algılandığı yönünde kaygılar olduğunu söyledi.

-SİNCAR OLAYI-

DTP Genel Başkan Vekili Irmak şöyle konuştu:

"Yıllar önce DEP'li milletvekillerinin Meclis çatısı altında, başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin sorunlarını diyalogla ve demokratik yöntemlerle çözme zemini oluşturma çabası ne yazık ki benzer süreçler sonrasında heba edilmişti. Bir barış insanı olan Mardin Milletvekilimiz Mehmet Sincar, yine benzer bir siyasi linç atmosferinde sokak ortasında katledilmişti. Sonrasında yaşanan ve her birimizi derinden yaralayan çatışmalı, kanlı süreçlere maalesef ki hep birlikte tanıklık etmekteyiz."

Irmak, DTP'nin geçmişte yaşanan olayların tekrar etmemesi için elinden gelen gayreti göstereceğini vurguladı, "Ancak aynı hassasiyetlerin bu ülkeyi seven herkes ve herkesim tarafından gösterilmesi de olmazsa olmazdır" dedi.

-"HATALARLA YÜZLEŞELİM"

Irmak, "Türkiye toplumunun artık kaybedecek tek bir günü ve hatalara mahkum olma lüksü kalmamıştır. Sayın Başbakanın dediği gibi 'büyük devlet olmanın gereği' geçmişte yapılan hatalarla yüzleşmektir" şeklinde konuştu.

Irmak, "birleşebileceğimiz ortak payda açık ve net şiddet karşıtlığıdır" diye belirtirken, "Partimize yönelik başlatılan adli, idari ve toplumsal baskı kampanyasına son verilmesi, bunun yerine yeni sürecin bir gereği olarak diyalog ve çözüm zeminine geçilmesine katkı sunulması için herkese ve herkesime çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Irmak, Ankara'da ele geçirilen bomba yüklü minibüsle ilgili bir soruyu "Birileri kafa karıştırmaya çalışıyor. Şiddetin her türlüsüne karşıyız" diye yanıtladı.

-"AKP'NİN ANAYASA TASLAĞIYLA SINIRLI DEĞİLİZ"

Irmak yeni anayasa çalışmasının da Kürt sorunun demokratik bir perspektifle çözülmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. "DTP olarak, AKP'nin hazırladığı taslakla kendimizi bağlı ve sınırlı kabul etmediğimiz için, bizim de bazı maddeler üzerinde alternatif çalışmalarımız olacaktır" diyen Irmak, değişik barolar, insan hakları örgütleri ve sendikalar ile yeni anayasa hakkındaki ortak çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Irmak, "Toplumu AKP'nin taslak metnine mahkum kılmamak için demokratik bütün sivil kurumların ortak alternatif bir anayasa hazırlığı yürütmesinde fayda görmekteyiz" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title