Haberler

DSP'li Yağız Başbakan Erdoğan'a "3 Ykr" Sorusu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bir radyo konuşmasında terörist başı Abdullah Öcalan için "sayın", şehitler için de "kelle" dediği gerekçesiyle 3 YKR'lik tazminata mahkum edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bir radyo konuşmasında terörist başı Abdullah Öcalan için "sayın", şehitler için de "kelle" dediği gerekçesiyle 3 YKR'lik tazminata mahkum edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Yağız, Başbakan Erdoğan'a, "3 Yeni Kuruşluk manevi tazminat ödemeye mahkum edilmenizi nasıl karşılıyorsunuz?" diye sordu.

Yağız, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, Başbakan Erdoğan'ın, Avustralya'da katıldığı bir radyo programında, terörist başı Abdullah Öcalan için "sayın" şehitler için de "kelle" dediği gerekçesiyle İstanbul Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 3 Yeni Kuruşluk manevi tazminat ödemeye mahkum edildiğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan'a söz konusu mahkumiyet kararını nasıl değerlendirdiğini soran Yağız, Mahkeme Hakimi Sevgi Övünç'ün yeni açıklanan gerekçeli kararından da alıntılar yaptı.

Hakim Övünç'ün gerekçeli kararında yer alan; "Kelleler olarak tabir edilen insanlar, bu vatan için ölenlerdir. Manevi açıdan kutsal olan şehitlerimiz, korunması gereken değerlerin başında gelir" ifadelerine dikkat çeken Yağız, şu soruları yöneltti:

"Hakim'in gerekçeli kararında bulunan; 'Milletin bekası için şehit düşenlerin ve ailesinin manevi açıdan toplumda en iyi şekilde korunması gerekirken, şehitlik toplum için bu kadar önem arz ederken, toplumu yönetme iddiası ile ortaya çıkan insanların, bu vatanın şehitlerinden 'kelle' olarak bahsetmesinin toplumda büyük infiale yol açtığı anlaşılmıştır. Bir siyasetçinin ülkemizin şehitlerinden bahsederken daha itinalı konuşması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için can veren, Türk halkından sadece saygı bekleyen şehitler için, toplum içinde hakaret içeren bir söz olarak nitelenen 'kelle' tabirinin kullanılması, dil sürçmesi olarak kabul edilemez' sözleri sizi nasıl etkilemiştir?

Avustralya'nın Çanakkale'de ölen vatandaşları için her yıl tören düzenlediğini hatırlatan Hakim Övünç'ün gerekçeli kararındaki; 'Böyle bir ülkede bir siyasetçinin ülkemizin şehitlerinden bahsederken daha itinalı konuşması gerekir' tavsiyesine katılıyor musunuz?

Hakim Övünç'ün, yine gerekçeli kararında yer alan; 'Çocuklarını şehit vermiş insanlara verilecek hiçbir şey, şehit çocuklarını geri getiremeyeceğine göre, şehit yakınlarının da devletten ve devlet adamlarından tek beklentisi şehitlerine saygı gösterilmesidir. Aksi söz konusu olduğunda şehit yakınlarının, ölen evlatlarına 'kelle' denmesinden ötürü manevi açıdan çökmeleri, ağır bunalıma girmeleri söz konusudur. Bu nedenle 3 yeni kuruş manevi tazminatın davalıdan tahsiline karar verilmiştir' sözlerini uygun buluyor musunuz?

Üç yeni kuruşluk davanın sonuçlanmasından sonra şehit aileleri ve yakınları tarafından hakkınızda yeni tazminat davaları açılmış mıdır? Açılmışsa bunların sayısı ne kadardır?" (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title