Haberler

DSİ'nin Bitlis'teki Yatırımları

Bitlis'te, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından mümbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Bitlis'te, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından mümbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin su yapıları olduğunu ve 15 yılda, kent merkezine yıllık 8 milyon metreküp içme suyu sağlandıklarını bildirildi.

Açıklamaya göre görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 36 bin 490 dekar araziyi sulamaya açtıklarını, çiftçilere yıllık 11 milyon lira zirai gelir artışı sağlandıklarını, 1 baraj, 1 gölet inşa edildiğini ve 27 derenin ıslah çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Tamamlanan Hizan Koçluköy barajıyla, 1.61 milyon metreküp su biriktirdiklerini bildiren Acu, şu ifadelere yer verdi:

"Bölgesel Gelişim proje çalışmalar sürüyor. 2 bin 80 dekar araziyi suluyoruz. 4 adet baraj yapımı proje safhasındadır. Taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 15 yılda 27 adet dere ıslah tesisi yaparak, 31 meskunu mahalli taşkınlardan koruduk. Ayrıca 11 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilecektir. İçme suyu ihtiyaçlarını "Gölsu Projesi" ile karşılamayı hedefliyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi için DAP'ı hayata geçiriyoruz. Bitlis'e 2003-2019 yılları arasında içme suyu tesisi, 5 baraj ve gölet, 7 sulama tesisi, 53 taşkın koruma tesis ve HES olmak üzere toplam 66 tesisin açılışı yapılacaktır."

Acu, projelerin yapılmasına desek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title