Haberler

Dp Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Çankırı'da

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, "Din Kendi Mecrasında Siyasette Kendi Mecrasında Yürüse Hiçbir Sıkıntı Olmaz" Dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, "Din kendi mecrasında siyasette kendi mecrasında yürüse hiçbir sıkıntı olmaz" dedi.

DP Çankırı İl ve Merkez İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Yılmaz, partililerle bir araya geldi. Yılmaz, yaptığı konuşmada, siyasete atılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Sayın Nevzat Ayaz'la birlikte birçok okulun açılışını yaptık. Siyasete nerden girdik? Ben de nasıl girdiğimi bilmiyorum doğrusunu söylerseniz. Şu kadar yıl devlet hizmetinde çalıştık. Diyanet İşleri Başkanlığı görevinde 11 yıl ifa ettik. Kitap yazmaya başlamıştım. Bu arada bir gazetede yazıda yazıyordum. Nasıl olduysa kendimizi bu partinin içerisinde bulduk. Gerçi babamız dedemiz bu partiye mensuptu. Süleyman Demirel'le yakınlığımız vardı. Siyaset kötü bir şey değil. Bazı insanlar siyaset yalancılık, üçkağıtçılık demektir diye öteden beri söz eder ve kötülerdi. Bir Batılı da diyor ki siyaset iki hatadan ehvenini tercih etme işidir. Yani siyasette hiç doğru şey olmaz, iki yanlıştan en azını tercih etmedir siyaset. Yani dürüst siyaset olmaz mı ahlak olmaz mı, elbette olur. Elbette dürüst siyaset yapılabilir. Dürüst insanlardan oluşan bir siyaset doğru olur, dürüst olur. Vatana ve insanlara hizmet eder. Görüyoruz ki siyaset kurumları da etkiliyor. Siyaset gücünü elinde tutan, iktidarı elinde tutan bütün kurumları da gerçi yargı falan onu kastetmiyorum tabii. Ama büyük ölçüde bürokrasiyi de etkiliyor. Her şey siyasete bağlı. Görevim süresince bunu gördüm ve anladım. Meşhur bir söz vardır 'İnsanlar kendilerini idare edenlerin yolundadır' Genelde öyle olur." Yurt genelinde din ile ilgili çeşitli konferanslar vereceğini belirten Yılmaz, ''Demokrat Parti'nin din anlayışı ne olmalıdır, dine nasıl bakmalı, din devlet ilişkileri nedir, din laiklik ilişkileri nedir, din laiklik ilişkileri ve irtica nedir bu konuları işlemeye çalışacağım. Neden bu konular? Bunlar hayati konulardır. 80 yıldır bu konular tartışılıyor. Laiklik tartışılıyor. Din devlet ilişkileri tartışılıyor. Bu konularda gençlerimizi ve parti mensuplarımızı aydınlatmaya çalışacağım. Buna ihtiyaç var.

Dini bilmeden devleti yönetmek mümkün değildir. Mübalağlı gelebilir. Türkiye yüzde 99'u Müslüman bir memleket ve din bu milletin fıtratında, cevherinde var. Dini ve dindarları iyi tanımadan ülkeye hizmet etmek, huzur sağlamak bana göre mümkün olmaz. Bugünkü sıkıntıların kaynağında yatan din ile siyasetin iç içe olması veya dinin istismar edilmesidir. Rahatsızlığın temelinde yatan budur. Din kendi mecrasında siyasette kendi mecrasında yürüse hiçbir sıkıntı olmaz. Bizim yüce dinimiz de dinin ticari ve siyasi menfaatlere alet edilmesini kesinlikle yasaklamıştır" şeklinde konuştu.

(MD-BÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title