Haberler

Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kentin simgesi karpuzun tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen festival, yarın "Karpuz Koşusu" ile başlayacak Renkli görüntülere sahne olacak festival, karpuz ile ilgili çeşitli yarışmalar, konserler ve havai fişek gösterileri gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'in de katılmasının beklendiği festivalde, ayrıca Dicle Nehri'ne karpuzdan yapılmış kandiller bırakılacak

Diyarbakır'da düzenlenen "Kültür ve Karpuz Festivali" yarın başlayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kentle özdeşleşen karpuzun tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amacıyla 19-21 Eylül tarihlerinde yapılacak festival, Diyarbakır Hipodromu'nda "Karpuz Koşusu" ile start alacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılmasının beklendiği festival, karpuz ağırlık, yuvarlama, karpuz yeme ve ses yarışmalarının yanı sıra konser, havai fişek gösterileri gibi birçok etkinliğe sahne olacak. Festivalde ayrıca Dicle Nehri'ne karpuzdan yapılmış kandiller bırakılacak, davetlilere ciğer, kavurma ikram edilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, il müdürlüğü bahçesinde yapılan basın toplantısında, 19-21 Eylül tarihlerinde "Diyarbakır Kültür ve  Karpuz Festivali" düzenlediklerini söyledi.

Atalar, festivali Diyarbakır Valiliğinin koordinasyonunda, çeşitli kurum ve kuruluşların katkısıyla Diyarbakır kültürünün ve bu kültürün bir parçası olan kentin simgesi haline gelmiş karpuzun tanıtılması amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Atalar, karpuz tarımının kent genelinde yayılması ve üreticilerin desteklenmesinin hedeflendiği festivalin, yarın Karpuz Koşusu ile başlayacağını bildirdi.

Cuma günü kortej yürüyüşünün ardından çeşitli yarışmaların düzenleneceğini anlatan Atalar, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden konuklarımız, sürpriz sanatçılarımız da festivalde yer alacak" dedi.

Festival programı hakkında bilgi veren Atalar, daha sonra festival kapsamında yarışmada yer alacak karpuzların bir kısmını basın mensuplarına gösterdi.

Festival programı

Kortej yürüyüşünün ardından karpuz yarışmaları yapılacak, tarihi Ongözlü Köprü'de çayda çıra etkinliği düzenlenecek. Ses sanatçıları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Nuray Hafiftaş ve Bedri Ayseli'nin katılacağı 'Türküler Bizi Anlatır' programı TRT'den canlı yayınlanacak, lazer gösterisi eşliğinde karpuzdan yapılmış çıralar Dicle Nehri'ne bırakılacak. Festival, 21 Eylül'de Eğil ilçesine düzenlenecek gezi ile sona erecek.

Kentin sembolü olan ve Sürme, Pembe ile Ferik isimleriyle bilinen Diyarbakır Karpuzu, iriliğiyle de yöresel kültüre katkı sunuyor.

Geçmişte develerle taşınan ve kılıçlarla kesilen karpuz için geçen yıl uygulanan Diyarbakır Karpuzunu Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere güvercin ve yarasa gübresi desteğinde bulunuldu. Sıvı solucan gübresi ile üretimin de denendiği geçen yıl, soğuk hava deposuna getirilen 100 karpuzdan en büyüğü 49,5 kilogram olarak tespit edilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Ertan Atalar Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Dicle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title