Haberler

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Güncelleme:

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 387. gününe girdi.

Annelerden Cennet Kavaklı, 2015'te usta birliğine giderken Tunceli Pülümür yolunda Pkk'lı teröristlerce kaçırılan oğlu Adil Kavaklı'ya (24) kavuşuncaya kadar eylemini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi.

387 gündür evlat mücadelesi verdiklerini ifade eden Kavaklı, "Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. Oğlumu bıraksınlar, dayanacak gücüm kalmadı. Ne istediler benim oğlumdan? Azıcık vicdanları, merhametleri varsa bıraksınlar oğlumu. HDP ve PKK ikisi de illettir, bizim çocuklarımızdan, askerlerimizden, polisimizden ne istediler?" dedi.

Oğlu Fatih için evlat nöbetine devam eden baba Abdullah Demir ise 5 yıldır evlat acısı çektiğini aktardı.

Çocuklarına kavuşmadan evlat nöbetini sona erdirmeyeceklerini ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Vicdanlık, adalet, insanlık bu mudur? Bunlar insanlıktan nasibini almamışlar. Diyorlar ki 'biz Kürt'üz'. Kürt bunu yapabilir mi? Gerçekten Kürt olsa bu çocukları götürüp dağa mahkum edebilir mi, eline silah verip kardeşi kardeşine vurdurur mu? Bunlar kandan beslenen insanlardır. Bunlar Amerika'ya çalışıyorlar. Ne hakları var, benim oğlumu elimden alıp Amerikan askeri yapmaya?"

Oğluna geri dönme çağrısı yapan Demir, "Oğlum 16 arkadaşın geldi. Bizim devletimiz öyle büyük bir devlettir ki o çocukları anne ve babalarına teslim etti. Bundan güzel bir şey var mı? Orada çocukları kandırıyorlar, diyorlar ki 'siz giderseniz cezaevinde çürürsünüz'. Öyle bir şey yok. Oğlum beni duyuyorsan kaç gel, adalete teslim ol." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır PKK Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title