Haberler

Dışarıdan bakıldığında minibüs gibi gözükse de içi bambaşka

Güncelleme:

Dışarıdan bakıldığında minibüs gibi gözükse de içi bambaşka
-İkinci el minibüsleri elden geçiriyor, adeta başka bir araca çeviriyor
-Eski minibüsleri yaşam alanına dönüştürüyor
- Sivas'ta yaşayan Ercan Koçer satın aldığı ikinci el minibüsleri elden geçirerek adete bir yaşam alanına dönüştürüyor
SİVAS - Sivas'ta yaşayan Ercan Koçer satın aldığı ikinci el minibüsleri elden geçirerek adete bir yaşam alanına dönüştürüyor.
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs insanları her yönden etkilemeye devam ediyor. Sivas'ta yaşayan Ercan Koçer, oto galeri işi yaparken korona virüs nedeniyle işini bırakmak zorunda kaldı. Yeni iş arayışlarına giren Koçer motokaravan yapıp satmaya karar verdi. Kolları sıvayan Koçer, evinin garajında küçük bir atölye kurarak ikinci el olarak aldığı minibüsleri elden geçirip sıfır bir karavan haline getiriyor. Dışarıdan bakıldığında bir servis aracını andıran motokaravan adeta vatandaşlara bir yaşam alanı sunuyor. 25 gün gibi kısa bir sürede eski minibüsler karavan halini alırken içerisinde ise bir evde bulunması gereken ne varsa yer alıyor. Ocaktan banyoya televizyondan yatağa, oturma alanından buzdolabına kadar eşyaların olduğu karavan görenlerin dikkatini çekiyor. Karavan ilk bakışta bir servis aracını andırsa da içerisini görenleri gözlerine inanamıyor. Koçer, devlet desteği olduğu takdirde işlerini büyütebileceğini söyledi. Öte yandan Koçer, diğer emsallerine göre bu aracın fiyatının düşük olduğunu belirterek isteyenlere 98 bin 500 liraya satabileceğini belirtti.
Pandemi geldi böyle oldu
Ercan Koçer, pandemi dolayısıyla işini değiştirmek zorunda kaldığını belirterek, " Daha önce oto galeri işiyle uğraşıyordum. Pandeminin gelmesinden dolayı işlerimizin sıkıntıyı girdi, bu sektörü bıraktık yeni bir sektör arayışına girdik ve karavan imalatı yapmaya karar verdik. Genelde 15 metreküp üstü ticari araçlar, servis okul araçları bu tarz araçları alıyoruz. Önce içindeki koltuklarını, yan döşemlerini, tavan döşemelerini komple çıkarıyoruz iskelet haline getiriyoruz daha sonra yalıtım, tesisat, mobilya, dizayn olarak karavan haline getiriyoruz. İçerisinde 220 watt elektriği, televizyonu, buzdolabı, ısıtma sistemi, soğutma sistemi yani bir evde olabilecek tüm her şeyi bu araçların içine dizayn edebiliyoruz. İnsanlar şaşırıyor" dedi.
Servis aracı gibi gözükse de adeta ev standartlarında
Koçer, karavanın dışarıdan bakıldığında bir servis aracını andırdığını fakat içerisinin adeta bir ev standartlarında olduğunu ifade ederek, " Burası benim evimin garajı burada imal ediyorum. İlk yaptığım zaman buraya gelenler bunu ne yapacaksınız dediklerinde karavan yapacağız diyorduk inanmıyorlardı. Ama şuan yapıp çıkarttıktan sonra bizde kendimiz ispatlamış olduk. İstediğimiz fiyat 98 bin 50 lira emsallerine 120-130 bin lira istiyorlar. Biz bu şekilde mal ettiğimiz için bu fiyata vereceğiz. Dışarıdan bakıldığı zaman camları filmli bir minibüs, servis aracı gibi dursa da içi normal yaşanılacak bir ev standartlarında hatta standartların üstünde diyebilirim. Resmi evrakların hepsi hazırlanmış vaziyette, aracın bakımları yapılmış vaziyette herhangi bir sorun, sıkıntısı yok zaten projesini çizdiriyoruz. Motokaravan ruhsatlı olarak tüm sınıf ehliyetler bu aracı kullanabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ercan Koçer Sivas Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title