Haberler

Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, Malatyalı İş Adamları ile Buluştu

Merkezi İstanbul'da Bulunan Malatyalı İş Adamları Derneği'nin (Miad) Konuğu Olarak, Dernek Üyelerine İşletmelerin İhracat Yeteneklerinin Geliştirilmesi Konulu Sunum Yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, "İhracatta 2023 Hedefimizi 500 Milyar Dolar Koyduk. 2023 Yılında 1 Trilyon Dolar da Olabilir. 2007'de 107 Milyar Dolar Yaptık. Türkiye'nin Potansiyeli Bu Değil" Dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Malatyalı İş Adamları Derneği'nin (MİAD) konuğu olarak, dernek üyelerine İşletmelerin İhracat Yeteneklerinin Geliştirilmesi konulu sunum yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, "İhracatta 2023 hedefimizi 500 milyar dolar koyduk. 2023 yılında 1 trilyon dolar da olabilir. 2007'de 107 milyar dolar yaptık. Türkiye'nin potansiyeli bu değil" dedi.

MİAD üyelerine dernek binasında son ihracat gelişmeleri ile ilgili bilgiler veren İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, 2002 yılından bugüne ihracat stratejisinin değiştiğini ve çok önemli bir yol kat edildiğini belirterek, geçen 5 yıl içinde ihracatta büyüme oranının giderek arttığını ve Türkiye'nin potansiyelinin çok daha fazla olduğunu ifade etti. Boğa, "Şimdi ekonomi değişiyor, dünya şartları değişiyor. Yapılan kanunlarla dikilen elbise çocuğa uymuyordu. 80'lerden sonra rahmetli Özal ile yeni mantık geldi ve değişim başladı. Başarı için yasalar, özel sektör, istikrar ve memurlarımızın olaya yaklaşımı önemli. Türkiye daha çok mesafe kaydetmeli. Kamuda yapılmayan için hesap hiç sorulmamış. Ama yapılanların hesabı soruluyor. Memurlarımızda bu nedenle iş üretmiyorlar. Bürokratlarımız giderek uyumlu hale geliyor. Onlarda özel sektör gibi memlekete faydalı olmaya çalışıyor. Onların ufkunu genişletmekte siz iş adamlarına düşüyor. 2003 yılında hükümetin talebi ile ihracat stratejik planı hazırladık. Yatırımların ve ihracatın birlikte düşünülmesi lazım. 2002 yılının sonunda ihracatımız 36 milyar dolardı. Yıllık ihracat artışı 1 milyar dolar civarındaydı. Biz 2006 yılının sonu için 75 milyar dolar ihracat hedefi koyduk. Kimse bize inanmadı. Bize 'hayal görüyorsunuz' dediler. 'Biz insanımıza güveniyoruz' dedik. 2006 yılının sonu 85 milyar dolara ulaştık. Bugün rakamlara baktığımda 2008 yılı ihracat büyüme oranının yüzde 40 olduğunu gördüm. Bu sevindiren bir durum. İhracatta ülkeye ve ürüne bağımlığımızı kaldırmalıyız.

İhracatta 2023 hedefimizi 500 milyar dolar koyduk. 2023 yılında 1 trilyon dolar da olabilir. 2007'de 107 milyar dolar yaptık. Türkiye'nin potansiyeli bu değil" diye konuştu.

(BK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title