Haberler

"Dijital Anadolu Projesi" toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Güncelleme:

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle KOBİ'lerin dijital ve teknolojik dönüşümüne destek olmak amacıyla geçen sene başlatılan Dijital Anadolu Projesi kapsamında yılın son toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle KOBİ'lerin dijital ve teknolojik dönüşümüne destek olmak amacıyla geçen sene başlatılan Dijital Anadolu Projesi kapsamında yılın son toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, kentteki bir otelde düzenlenen toplantının açılışında, proje ile 9 kentte 2 bin 900'e yakın KOBİ'ye ulaşıldığını söyledi.

Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için ekonominin rekabetçilik gücünü artırmanın şart olduğunu ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"3 yıldır dijital rekabet gücü sıralamasında 63 ülke arasında 52'nci sıradaki yerimizi koruyoruz. Dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında yer alan ülkemizin, yeni bir hikaye ile hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz. Kalkınma ve rekabetçilik artık bir veri yönetme meselesi haline gelirken, dijitalleşmenin amaç değil araç olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu süreçte en önemli sermayemiz nitelikli insan kaynağıdır. Dijitalleşme, sadece teknolojik değişimi değil, zihniyet değişimini de ifade etmektedir. Bu süreçte ne yaparsak yapalım odağımıza hep üretimi koymalıyız. Vergiyi değil üretimi artırıp, eğitim ve yargı başta olmak üzere yapısal reformlar ile zamanın ruhunu yakalamalıyız."

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek de son birkaç yılda dünyada ve Türkiye'de dijitalleşme konusunda büyük aşamalar kaydedildiğini bildirdi.

Yapay zeka, nesnelerin interneti, mobilite, bulut, büyük veri, artırılmış gerçeklik kavramlarının ele alındığında geleceğin çok daha büyük gelişmelerin habercisi olduğunun görüleceğini anlatan Şimşek, "KOBİ'lerimizin rekabette güçlü konumda yer alabilmelerinde üretim yapıları ve süreçlerini dijitalleşme perspektifi ile yeniden şekillendirmeleri önemli bir belirleyici olacak." dedi.

Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise firmalar için verimliliği artırabilme yolunda çalışanların dijital dünyaya entegre olabilmesinin önemini anlattı.

Marmara ve İç Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Emeksiz, dijital dönüşümün sürdürülebilir büyüme için kaçırılmaması gereken önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından toplantı, sunum ve panellerle devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

İş Bankası Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title