Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Konya'da DEAŞ'ın hücre evine baskın: 5 terörist ölü ele geçti (EK)1)TERÖRİSTİN CESEDİ, MORGA KALDIRILDIKonya'da terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yapılan operasyonda polisle çıkan çatışmada öldürülen 5 teröristen 3'ünün cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Meram...

Konya'da DEAŞ'ın hücre evine baskın: 5 terörist ölü ele geçti (EK)

1)TERÖRİSTİN CESEDİ, MORGA KALDIRILDI

Konya'da terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yapılan operasyonda polisle çıkan çatışmada öldürülen 5 teröristen 3'ünün cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer 2 teröristin cesedinin olay yerindeki incelemesinin sürdüğü belirtildi. Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Polis, tarafından hücre evinde incelemeler  sürerken,  ele geçirilen TNT patlayıcı maddesinin de 4 kiloya yükseldiği öğrenildi. Çatışmanın sone ermesinin ardından hücre evinin karşısındaki eve Türk bayrağı asıldı, bazı mahalle sakinleri de ellerinde 'Bugün 5'iniz, yarın hepiniz, Allah Türk polisini korusun.', 'Amerika'ya ve İsrail'e söyleyin, Hz Muhammed'in ordusu geri döndü."yazılı pankartla polise destek verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Evde polisin inceleme yapması

Cesetlerin çıkartılması

Mahalle sakininden detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ KONYA-DHA)

======================================================

İZMİR' DE DEAŞ OPERASYONU

2)15 TEMMUZ ANMA TÖRENLERİNİ KANA BULAYACAKLARMIŞ

İZMİR'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma törenleri sırasında kanlı eylem hazırlığında bulundukları öne sürülen DEAŞ üyesi 22 kişi yakalandı. Suriye'de örgüt saflarında çatışmalara giren kişilerin, kendilerini 'tebliğci' olarak adlandırdıkları açıklandı. Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde bir dizi etkinlikler yapılacak. Ancak bu etkinlikler sırasında terör örgütü DEAŞ'ın saldırı hazırlığı yaptığı bilgisini edinildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine kent merkezinin yanı sıra Torbalı ve Menemen ilçeleriyle Hatay ilinde operasyon yaptı, 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerindeki aramalarda çok sayıda dijital doküman, terör örgütüne ait bayrak, flama ile eylemde kullanılmak üzere av tüfeği, 7.65 çapında ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, Suriye'de terör örgütü saflarında çatışmalara girdikleri, ayrıca kendilerini tebliğci olarak isimlendirdikleri belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gözaltına alınan kişilerin görüntüsü

Haber: Taylan YILDIRIM / İZMİR

==================================================

3)SUNTALARI DENİZE DÖKÜLEN GEMİYE 64 BİN 500 LİRA PARA CEZASI

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, geçen cumartesi  günü Roda Limanında yüklediği suntaları denize dökülen Moldova bayraklı NS Sprit gemisine, Gemlik Liman Başkanlığı ile Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından toplam 64 bin 500 lira para cezası kesildi.Gemlik İlçesi Gemsaz'da geçen cumartesi günü, Roda limanından sunta yükleyen Moldova bayraklı NS Sprit Gemisi'nden iddiaya göre yanlış yükleme nedeniyle suntalar balyalar halinde denize döküldü. Yaklaşık 2 kilometrelik sahil suntalarla kaplandı. Sorumlulk alanında olmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gemlik Liman Başkanlığı üç gün süren çalışmanın ardından sahildeki suntaları temizledi.Limanın temizlenmesinin ardından inceleme yapan Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri suntanın denize döküldüğü gemiye 28 bin lira, Gemlik Liman Başkanlığı ise 36 bin 500 lira idari para cezası kesti.Gemlik Liman Başkanlığı yetkilileri Moldova bayraklı NS Sprit gemisinin 8 Temmuz'da Armutlu açıklarında bağlandığını belirtti.

Görüntü Dökümü

-----------------(9 Temmuz 2017 Pazar günü servis yapıldı)

-Denizde sunta kirliliği

-Sahilin suntalardan temizlenmesinden görüntüler

Hurşit TOPAL/ GEMLİK (Bursa),

======================================================

4)AYVALIK TABİAT PLATFORMU'NUN BALIK ÇİFTLİKLERİ ZAFERİ

BALIKESİR İdare Mahkemesi, Ayvalık sahilinde kurulmak istenen balık çiftlikleri için Balıkesir Valiliği'nin verdiği 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' kararını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Sahilkent Mahallesi, Engürü Sitesi önünde kurulan iki balık çiftliğinin kaldırılması için geçen yılın bahar aylarında mücadele başlatıldı. Ayvalık Tabiat Platformu, bölgede 36 balık üreme havuzu oluşturmak için izin alan söz konusu firmaya karşı tepkilerin dile getirilmesi için Engürü Sitesi yöneticileri ile görüşüp, eylem takvimi oluşturdu. İmza kampanyaları ve basın açıklamalarıyla kamuoyu oluşturularak, Dünya Çevre Günü'ne denk gelen 5 Haziran 2016 tarihinde 'Ayvalık'ta Balık Çiftlikleri İstemiyoruz', 'Balık Çiftlikleri Denizi ve Turizmi Öldürür' teması ön plana çıkartılarak Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kent Konseyi ve Engürü Sitesi sakinlerinin de katılımı ve katkılarıyla ortak yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından resmi kurumlardan gelen yazışmalarda 'Balık çiftliklerinin kaldırılacağı, yer arayışı içerisinde olunduğu' belirtilmesine rağmen bir türlü sonuca varılamadı.

DAVA AÇILDI

Bunun üzerine konu ile daha önce benzer mücadale yürüten Karaburun Kent Konseyi'nden nasıl bir süreç izleneceği konusunda bilgi alınıp, Balıkesir İdare Mahkemesi'nde 'ÇED gerekli değildir' kararı ile buna bağlı izin ve ruhsatların iptali için dava açıldı. Dava kapsamında istenilen 5 bin TL'lik bilirkişi ücreti, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer'in katkılarıyla sağlandı. Geçen 22 Şubat'ta bölgeye gelen hakim ve 3 kişilik bilirkişi ekibi keşif ve incelemede bulundu.

DAVA SONUÇLANMADAN KALDIRDILAR

Davanın sonuçlanması beklenirken, iki balık çiftliği aynı gün aynı gemi ile kurdukları çiftlikleri, yine aynı gün aynı gemi ile kaldırdı. Bu durum çevrecileri ve Ayvalıklılar tarafından sevinçle karşılandı. 'ÇED gerekli değildir' kararına bağlı olarak ruhsat ve izinleri elinde olan çiftlik sahiplerinin  tekrar girişimde bulunabilme ihtimali nedeniyle tedirginlik sürerken mahkemeden Ayvalık Tabiat Platformu ve çevrecileri sevindiren haber geldi. Balıkesir İdare Mahkemesi ÇED raporunun gerekli olmadığına ilişkin kararı hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ayvalık Tabiat Platformu da konuyla ilgili yazılı açıklama yapıp, bugüne kadar yaşanan süreci kamuoyu ile paylaştı.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), -

======================================================

(özel)

4)KURŞUNLU ARTIK ÇAĞLAMIYOR, DAMLIYOR

ANTALYA'da dünyaca ünlü doğa harikalarından Kurşunlu Şelalesi, bölgedeki 3 bine yakın kaçak sondaj kuyusu ve bu yıl yağışların az olması nedeniyle neredeyse tamamen kurudu.

Antalya- Isparta karayolu üzerinde Aksu İlçesi sınırlarındaki Kurşunlu Şelalesi'nde, kaynağını aldığı Kurşunlu, Yurtpınar, Fettahlı ve Topallı mahallelerinde yoğun seracılık faaliyetleri ve neredeyse her seranın kenarındaki kaçak sondajlar nedeniyle su kalmadı. Bölgedeki 4 mahallede yaklaşık 3 bin kaçak sondaj olduğu tahmin ediliyor. Son yıllarda kaçak sondajların şelaleyi de besleyen yeraltı su kaynaklarını hızla yok etmesiyle doğa harikası Kurşunlu'nun su seviyesi giderek azaldı. Bu yıl kaçak sondaj sorununa kuraklık da eklenince, neredeyle su kalmadı.

Bölgede Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nce, şelalenin su seviyesindeki kaybın nedenlerine yönelik önceki yıllarda yapılan incelemede, şelaleyi besleyen su kaynakları üzerinde kurulmuş 3 bine yakın kaçak sondaj belirlendi. Özellikle yaz döneminde kaçak sondajla elde edilen suyun tarımsal sulamada kullanılıyor olmasının, şelalenin kurumasına yol açtığı saptandı.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YARATTI

Şelalenin neredeyse tamamen kurumasında, bu yıl yağışların az olması da önemli etken oldu. 18 metre yükseklik ve 20 metrenin üzerinde genişlikten akan şelalenin son hali büyük üzüntü yarattı. Görkemli şelaleden geriye sadece iki noktada ve yok denecek kadar ölçüde su miktarı kaldı.

Şelaleyi de içine alan milli park alanının yaklaşık 200 dönüm olduğunu belirten Kurşunlu Şelalesi park alanı işletmecisi Erol Avcı, yüzde 75'i yerli, yıllık ziyaretçi sayısının 200- 250 bin civarında olduğunu söyledi. Suyun esas azalma sebebinin şelalenin üzerindeki köylerde yer alan 3 bin civarındaki kaçak sondajlar olduğunu belirten Erol Avcı, şelaleye Gebiz'de inşası devam Küçük Aksu Barajı'ndan su getirilmesinin planlandığını, ancak 40 kilometre boru döşenmesi gerektiği ve bunun da kaç yıl içinde uygulanacağını bilmediklerini kaydetti.

SU KAYNAĞI TEMİZLENMELİ

Şelalenin doğduğu Gelingöz su kaynağının yaklaşık 6 kilometre mesafede olduğunu ve su kaynağı ile havzasının da temizlenmesi gerektiğini anlatan Avcı, 3 yıl önce Antalya Valiliği bünyesinde Kurşunlu Şelalesi'ndeki su sorununun giderilmesine ilişkin teknik personel ve akademisyenlerin de olduğu bir komisyon kurulduğunu, ancak henüz hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

ZENGİN DOĞAL YAŞAM

Bu büyük sorun, şelaledeki doğal hayat başta olmak üzere turizmi de olumsuz etkiliyor. 2 kilometrelik kanyonda 18 metrelik büyük şelalenin yanı sıra, küçük şelalecikler, birbirine bağlı 7 küçük göletten oluşan Kurşunlu Şelalesi, toplam büyüklüğü 394 hektarlık alanı kapsayan Milli Park konumunda. Yaz dönemi günde en az 1500 kişinin ziyaret ettiği şelale, yılın diğer aylarında da Antalya'nın en çok ilgi gören doğal turizm alanlarının başında geliyor. Zengin bitki topluluğu, su ve kaya formları, 200 yıllık su değirmeni ve orman dokusuyla eşsiz bir doğal alana sahip Kurşunlu Şelalesi'nde ağırlıklı kızılçam olmak üzere doğu çınarı, defne, harnup, yabani zeytin, sakız, söğüt ve incir ağaçları bulunuyor. Mersin, alıç, zakkum, böğürtlen, yabani gül, sütleğen, ılgın, ladin, kermes meşesi, kekik, yabani nane, kayıt, eğrelti ve sarmaşıkların alt florayı meydana getirdiği şelalede, topalak, su nanesi, kamış, su avizeleri, nilüfer gibi su bitkilerini görmek mümkün. Milli park içinde yabandomuzu, tilki, tavşan, sincap, yarasa, ibibik, ağaçkakan, üveyik, sazan, su kaplumbağası gibi yaban hayvanlarıyla köpek, yılan ve kertenkele yaşıyor.Baraj ve şelaleyi besleyecek hat projesi tamamlandıktan sonra, şelalede su sorununun yaşanmayacağı öngörülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Kurşunlu şelale girişinden görüntü

Şelalenin döküldüğü alandan görüntü

Resim çektiren vatandaşların görüntüsü

RÖP: Erol Avcı

Şelaleyi gezenlerden görüntü

Az miktarda akan suyun görüntüsü

Detaylar

310 MB -04.33

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=========================================================

5)EVİNİN BAHÇESİNDE 10 YIL ÇALIŞARAK TEKNE YAPTI

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde yaşayan Nahit Eyigün, oğlu Talha ile birlikte yaklaşık 10 yılda tekne inşaa etti. Teknenin boyama ve motor aşamasının kaldığını belirten Eyigün, "Oğlum 13 yaşındayken başladığımız tekne yapımının sonuna geldik. Teknemiz yaklaşık 1.5 ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğunda, 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak kapasitede. Vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölü'ne indireceğiz" dedi.

Tatvan Feribot İşletmesi Müdür Vekili, elektrik- elektronik mühendisi 48 yaşındaki Nahit Eyigün, 10 yıl önce tekne yapımına başladı. Oğlu Talha ile birlikte evinin damında başladıkları tekne yapımına evin bahçesinde devam etti. Aldığı maaşla tekne yapımı için malzeme aldığını söyleyen Eyigün, "Tekne yapımına 2007 yılında bir kano hevesiyle başladı. Biz ilk kanoyu evimizin salonunda yaptık. Daha sonra oğlumla beraber Trimaran tekneyle ilgili fizibilite çalışması yaptık. 2 yılımız Trimaran tekneleri araştırmakla geçti. Daha sonra tamamen tekneye odaklandık. Tekne yapımına başladığımızda oğlum 13 yaşındaydı. Şimdi oğlum 23 yaşında ve İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi. Oğlumun bu teknedeki emeği çok büyük" dedi.Yaptıkları teknenin boyama ve motor aşamasına geldiğini anlatan Eyigün, "Teknemiz yaklaşık 1 buçuk ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğundadır. Yaklaşık 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak bir kapasitesi olan teknemizin terası da bulunuyor. Zaman içerisindeki planlarımızdan biri de teknemize yelken atmaktır. Bundan önce ahşapla ilgili hiçbir becerimiz yoktu. Sadece kanoyla tanıdık. İlk 3 yılımız acemilik dönemiyle geçti. En sonunda bu aşamaya geldik. Bir trimaran teknemiz oldu. Biz bu işe başladığımızda yapacağımıza inanmayanlar oldu. Bu zaman dilimi içerisinde komşularımızı da rahatsız ettik. Bunun için onlardan ayrıca özür dilerim. Fakat sonuç olarak böyle bir şey ortaya çıktı" dedi.

Eyigün, tekneyi yapmaya başladıklarında bölgedeki evlerin tek ya da iki katlı olduğunu da belirterek "Tekneyi evimizin damında yapmaya başladığımızda bölgede bu kadar çok bina yoktu. Ancak şimdi etrafımızda yükselen birçok bina var. Yaparken zaman zaman komşularımızı da rahatsız ettik. Onlardan özür diliyorum. Bu konuda herkes bişey söyledi fakat biz bunlara aldırış etmeden teknemizi yapmaya devam ettik. Şimdi suya indireceğimiz günü bekliyoruz" diye konuştu.

VİNÇLE VAN GÖLÜ'NE İNDİRİLECEK

Eyigün'ün oğlu Talha ise babasına çok destek olduğunu belirtek, babasının işte olduğu zamanlarda kendisinin tekne yapımıyla uğraştığnı söyledi. Eyigün, "İlk başladığımız zamanlar cevrede bu kadar ev olmadığı için sahile taşıma konusunda pek bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşündük. Ancak şimdi vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölü'ne indireceğiz"dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Evin damından görüntü

-Teknenein yapıldığı bahçeden detaylar

-Dar sokak ve tekneden detaylar

-Teknede çalışan Nahit Eyigün ve oğlu Talha'dan detaylar

-Teknenin içinden ve dışından detaylar

-Nahit Eyigün ve oğlu Talha Eyigün ile röportaj

-Detay görüntüler

Özcan ÇİRİŞ- Fettah YEŞİLYAPRAK/BİTLİS, (DHA

=============================================

6)KAYSERİ'DE PKK/KCK OPERASYONU: 6 GÖZALTI

KAYSERİ'de, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Fesih B., Mazlum K., Mehmet E., Mehmet Y., Oktay Ö. ve Haydar E. gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılışı

-Adli Tabipliğe getirilen zanlılar

-Genel detay

Haber: Olcay DÜZGÜN Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

DV 2 DOSYA, 1 dakika 55 saniye/48 MB

=========================================================

7)80 YILDIR KİMLİKSİZ YAŞIYOR

VAN'ın Edremit İlçesi Süphan Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk annesi 80 yaşındaki kadının hiç kimliği olmamış. Amcasının oğlu Hacı Erol ile evlenen Ayda'nın çocuklarından 6'sı kumasının üzerine, en büyük oğlu 53 yaşındaki Mustafa Erol ise dedesinin nüfusuna kayıtlı. Babasıyla kardeş görünen Mustafa Erol, annesine kimlik çıkarmak için gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

Süphan Mahallesi'nde oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte yaşayan 80 yaşındaki Ayda, bir çok hastalıkla mücadele ediyor. Midesine bağlanan hortumla beslenen Ayda, kimliği olmadığı için hastaneye gidemiyor ve hiç bir imkandan yararlanamıyor. Ayda'ya gelini Meryem Erol bakıyor.  Oğlu Mustafa Erol, "7 kardeşiz. Babamın iki eşi vardı. Kardeşlerim üvey annemizin üzerine kayıtlı, ben de dedemin üzerine kayıtlıyım. Yani resmiyette, kimlikte babam ile kardeş görünüyorum. Annem 2007 yılına kadar köyde olduğu için sorunsuz bir şekilde kimliksiz yaşadı. Ama 2007 yılında yaşlanmasıyla birlikte sağlık sorunları başladı. Bunun üzerine kimlik talebinde bulunduk. Ancak 10 yıldır uğraşmamıza rağmen anneme kimlik çıkaramadı."

KİMLİKSİZ TEDAVİ OLAMIYOR

Dayısının verdiği yanlış ifadeden dolayı annesinin kimliğinin çıkmadığını ileri süren Mustafa Erol şöyle devam etti:

"Annem'in kimliği yok, bu şekilde onun sağlık sorunlarıyla uğraşmak gerçekten çok zor, hali ortada. Kimliği olsa devamlı doktora gitse, ilaç alsa bu hale gelmezdi. Daha önce 2007 yılında kimlik talebinde bulunduk. Muhtara söyledik, muhtar da abisine yani dayıma ulaştı. İfade verdiler. Bu başvurular Ankara'ya gitti. Ama dayımın yanlış bir ifadesi üzerine kimlik çıkmadı. Yine 2015 yılında annemin beyin kanaması geçirmesi üzerine hastaneye gittik, kimlik sorunu yaşadık. Talebimiz üzerine bize geçici olarak bir T.C Kimlik numarası verildi. Ama bu T.C. numarası şu anda işimize yaramıyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz anneme bir kimlik verilsin. Bizde annemizi gönül rahatlığıyla hastaneye götürelim. Çünkü kimliksiz hastane masrafları çok, buna imkanlarımız yetmiyor."

Ayda'nın bakımıyla ilgilenen gelini Meryem Erol ise kayınvalidesinin iki yıldan beri yatalak olduğunu söyledi. Kayınvalidesinin kimliği olmadığı için tedavi süreçlerinin çok sıkıntılı geçtiğini belirten Meryem Erol şöyle dedi:

"Kayınvalidem iki yıldır yatalak bir durumda, belli aralıklarla hastaneye götürüyoruz. Her hastaneye gittiğimizde tedavi için senet yaptırmak zorunda kalıyoruz. Eşimin üzerine faizi ile 120 bin TL'lik senet var. Bu borçlardan kurtulmak için ise kayınvalidemin kimliğinin çıkarılması gerekiyor."

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Ayda ninenin yaşadığı ev

-Ayda nineden görüntü

-Nineye bakan gelini

-İlaçlarını vermesi

-Gelini ile röp.

-Oğlu Mustafa Erol ile röp.

-Evden ve Ayda nineden detaylar

Murat ÇAĞLAR- Arif KARAKAŞ/VAN,

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurşunlu Ayvalık Meram Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title