Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)NURTEN ÖĞRETMEN, 1 MİLYON DOLAR ÖDÜLÜ ALIRSA MAĞDUR ÇOCUKLAR İÇİN KULLANACAKSAMSUN'un Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş'un (33) uluslararası bir vakıf tarafından 'en iyi 50 öğretmen' arasına seçilmesinin ardından tüm Türkiye'den tebrik telefonları ve mesajları aldı.

1)NURTEN ÖĞRETMEN, 1 MİLYON DOLAR ÖDÜLÜ ALIRSA MAĞDUR ÇOCUKLAR İÇİN KULLANACAK

SAMSUN'un Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş'un (33) uluslararası bir vakıf tarafından 'en iyi 50 öğretmen' arasına seçilmesinin ardından tüm Türkiye'den tebrik telefonları ve mesajları aldı. Bu başarıyı elde ettiği için çok gururlu olduğunu belirten Akkuş, en iyi öğretmen seçilmesi halinde alacağı 1 milyon dolarlık ödülü, başta Filistin, Suriye'deki savaş mağduru çocuklar olmak üzere dünyadaki tüm mağdur ve ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanacağını söyledi. Samsun 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulu Müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ödüller kazanırken, son olarak yaptığı başvuru sonucunda uluslararası bir başarı elde etti. Akkuş, Hint asıllı işadamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. İlk 50 öğretmen arasında yer almayı başaran ikinci Türk öğretmen olan Akkuş, bu haberin kamuoyunda duyulmasının ardından tüm Türkiye'den birçok kişi, kurum ve kuruluştan tebrik telefonları ve mesajları aldığını söyledi. Bu başarıyı elde ettiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Akkuş, "Ülkeme bu gurur yaşattığım için çok mutluyum. Bir Türk öğretmeni olarak, Türk öğretmenin gücünü adını tüm dünyaya duyurmak, çalışmalarımızı tüm dünyaya duyurmak benim için onur verici bir durum. Ben ilçemizde okul projelerimizin yanında uzanabildiğim tüm hayatlara dokunmaya bir şeyler yapmaya çalıştım. Onlar için fark oluşturmaya özen gösterdim. İnsanların hayatlarında fark oluşturdukça daha büyük çalışmalara imza atmaya başladık. Daha büyük bir kitleye ulaştık. Hem buradaki çocuklarımıza hem ilçemizdeki diğer insanların hayatlarına dokunmak bana böyle bir getiride bulunduö dedi.

ÖDÜLÜ KAZANIRSA DÜNYADAKİ MAĞDUR ÇOCUKLARA KULLANACAK

Bir öğretmen için 1 milyon dolar değil, dünyanın bütün servetini verseler öğretmenliğin o sevgisi doyumu kadar etmeyeceğini belirten öğretmen Nurten Akkuş, " Bu yarışmaya başvururken bu ödülü hiç düşünmedim ben Türk öğretmenini başarısını tüm dünyaya duyurmak istedim. Bu benim için paradan çok daha büyük bir haz. Eğer bu ödülü kazanırsam Filistin'de, Suriye'de bir çok çocuk savaş mağduru, aç kimsesiz ve ihtiyaç sahibi durumda. Bırakın okula gitmeyi yaşam savaşı veriyorlar. Ben bu mağduriyetlerin giderilmesi için ne kadar çok çocuğun hayatına dokunabilirsem yardımcı olabilirsem o kadar çok mutlu olacağım. Bu parayı da dünyada mağdur olan tüm çocukların yaşamları için harcamayı düşünüyorumö dedi.

FARKLI KURUM VE KİŞİLERDEN ÇOK SAYIDA TEBRİK MESAJI GELDİ

Bu başarının tek bir öğretmenin değil tüm Türkiye'nin başarısı olduğunu söyleyerek "Dünden bu yana telefonum susmadı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden kişi kurum ve kuruluşlar tebrik için arıyorlar mesaj gönderiyorlar. Çok mutluyum. Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girdim inşallah önce ilk 10'a girmeyi ardından da en iyi öğretmen olarak seçilmeyi istiyorum. Mart ayında sonuçlanacak ve ödül sahibini bulacakö diye konuştu.

'BABA BANA MASAL ANLAT' PROJESİ

Samsunlu ve bekar olan Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, 2009'da başlattığı 'Baba bana bir masal anlat' projesi ile görev yaptığı anaokulunun öğrencilerinin babaları haftanın belirli günlerinde okula gelerek çocuklarının bulunduğu sınıflarda masal anlatmaya başladı. Ayrıca Akkuş'un yürüttüğü 'Oyuncak kumbarası' projesi ile köylerdeki anaokulları için oyuncak toplandı. Akkuş, bu çalışmaları ile birçok ödül kazandı.

DİLEK ÖĞRETMEN İLKTİ

Samsun'un Çarşamba ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, aynı vakıf tarafından 2014 yılında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilerek bu başarıyı elde eden ilk Türk öğretmen olmuştu.

Görüntü dökümü

---------------

-Nurten Akkuş'la 1. röportaj

-Nurten Akkuş'la 2. röportaj

-Detaylar

(Süre: 06.50 mb) - (Boyut: 765.31 MB)

Haber: Yaprak KOÇER-Kamera: Hakan AKGÜN/AYVACIK(Samsun),

==========================================================

2)BURSA ZEHİR SOLUYOR

MEVSİM normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları Bursa'da havadaki zehirli gaz oranlarının normal değerlerinin çok üzerine çıkmasına neden oldu.  Bu verileri bakanlığın resmi internet sitesinden yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı rüzgarın esmesi halinde değerlerin tekrar normale dönebileceğini açıkladı. Aralık ayında bahar havası yaşayan Bursa'da, havadaki parti kül oranlarını belirleyen PM10 değerleri büyük bir artış gösterdi. Normalde 70 olması gereken bu değer Bursa'da bugün bir çok bölgelerde sağlığı olumsuz şekilde etkileyecek seviye olan 161 olarak ölçüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri,"Enversiyon adı verilen bu olgu, soğuk havanın zeminde kalması, sıcak dalganın ise bunun üzerinde bulunmasından kaynaklanıyor. Şu andaki değerler bayağı sıkıntılı. Bu sadece Bursa için geçerli değil. Türkiye'nin büyük bölümü için aynı sıkıntı var. Rüzgarın esmesi halinde değerler tekrar normale dönecek" dediler.

Kış aylarında sokağa çıkmaktan endişe duyduklarını söyleyen Bursalılar, son yıllarda artan hava kirliliği karşısında kalıcı önlemler alınmasını isterken uzmanlar ise bu havanın başka akciğer kanseri olmak üzere felç riskini artırıp, KOAH ve çocuk astımlarının birinci nedenlerini oluşturduğunu açıkladılar.

Görüntü dökümü

-----------------------

Şehirden görüntüler

Bakanlığın internet verilerinin görüntüsü

Vatandaşlar ile röp

BURSA (DHA

==============================================

3)TİYATRO OYUNCUSUNA SAHNEDE DAYAK

Tokat'ta sahnelenen bir tiyatro oyununda seyircilere hitaben konuşma yapan A.S.Y., sahne arkasından çıkan bir kişi tarafından darp edildi. Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan gelen özel bir tiyatro ekibi Kanlı Nigar isimli oyunu sahnelemek için Tokat 26 Haziran Kültür Sarayı'nda sahneye çıktı. Oyunculardan A.S.Y. ikinci perde başlamadan önce seyircilere hitaben bir konuşma yaptı ve seyircileri selamlayıp arkadaşlarını alkışladıktan sonra kulise yöneldi. Bu esnada sahne arkasından çıkan ve organizatör firma çalışanlarından olduğu öğrenilen S.Ş., A.S.Y.'ye kafa atarak saldırıda bulundu. Sahnede yaşanan saldırı izleyicilerden büyük tepki alırken, A.S.Y.'nin hastanedeki tedavisinin ardından Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olduğu, sonrasında da şehri terk ettiği öğrenildi. Her iki tarafın da birbirinden şikayetçi olduğu öğrenilen kavganın alacak verecek yüzünden çıktığı iddia edilirken yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Sahnedeki dayaktan görüntüler

Fatih YILMAZ/TOKAT, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayvacık Türkiye Akkuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title