Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Kılıçdaroğlu: Bir ideal için yürüyoruz (3)1)DEPDEMZEDELERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nden İzmit'e doğru yürürken kendisine depremzedeler de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu: Bir ideal için yürüyoruz (3)

1)DEPDEMZEDELERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nden İzmit'e doğru yürürken kendisine depremzedeler de eşlik etti. Marmara Depremi'nde yakınlarını kaybedenler için yapılan İzmit'te Arızlı Irak Konutları'nda oturanlar dünden itibaren yürüyüşe katılırken, 'Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri' yazılı dövizler taşıdı. Depremzedeler, Irak tarafından depremzedeler için hibe edilen konutların kendilerinden alınmak istendiğini belirterek, Kocaeli Valiliği'nin konutları boşaltmaları için tebligatta bulunduğunu, konutları terk etmeyeceklerini söyledi. Yürüyüşe Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdelen de Fenerbahçe forması giyerek oğlu Göktürk ile birlikte katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu yanında yürüyen Mehmet Taşdelen'in oğlu Göktürk'ün elinden tutarak bir süre yürüdü. Kartepe Uzunçiftlik mevkiine gelindiğinde ise mola verildi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

İZMİT/DHA

========================================================

2)MUŞ'TA MERA YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKTI: 4 ÖLÜ, 8 YARALI

Muş'ta mera anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Olay, Muş merkeze bağlı Aşağı Yongalı köyünde bugün meydana geldi. A. Yongalı Köyünden Gün ve Ağkan aileleri arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada, 8 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Muş'taki Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumları ağır olan Sadık Ağkan ile Yücel Gün, Fevzi Gün, Nevzat Gün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve öldü.

Servet Gün, Halit Gün, Gülten Gün ile Kasım Ağkan, Sinan Ağkan, Abdulhalik Ağkan ve ismi henüz tespit edilemeyen 2 kişinin tedavisi sürdürülüyor. Güvenlik güçleri köy ve hastanede yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü DÖkümü

--------------------------

-Muş Devlet hastanesinden görüntü

MUŞ -

======================================================

3)YÜKSEK GERİLİM HATTI SICAĞA DAYANAMADI

MANİSA'da, aşırı sıcaklardan dolayı yüksek gerilim kablolarında yangın çıktı. İtfaiye yangını söndürürken, yaşanan elektrik kesintisi, yapılan onarım sonrası giderildi.

Şehzadeler İlçesi Kuşlubahçe Mahallesi girişinde bulunan yüksek gerilim direğindeki kablolar, aşırı sıcaklara dayanamadı. 45 dereceyi bulan, güneş altında daha yüksek değerlere ulaşan sıcak hava yüzünden başlayan yangın sırasında, kablolardan küçük patlama sesleri de duyuldu. Kabloların yanma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Direkten çıkan yangını gören mahalle sakinleri, durumu itfaiyeye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede önlem aldı. Elektrik dağıtım şirketi ekipleri de elektriği kesti. Daha sonra ise direkteki kablolaların bakım ve onarımı yapılarak, bölgeye tekrar elektrik verildi.

Görüntü DÖkümü

--------------------------

Yüksek gerilim direğinde kabloların yanması

Haber: Ersan ERDOĞAN- Kamera: MANİSA,

=====================================================

4)BAYRAMLAŞMAYA GİDEN SURİYELİLER'DEN 16 BİNİ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

RAMAZAN Bayramı'nı ülkelerinde geçiren 68 bin 238 Suriyeli'den bugüne kadar 16 bin 432'si Türkiye'ye döndü. Suriyeliler'in dönüşleri 14 Temmuz tarihine kadar sürecek.

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 13-23 Haziran tarihleri arasında ülkelerine giden Suriyeliler'in dönüşleri sürüyor. Kilis Valiliği tarafından izin verilen Suriyeliler Halep'in Azez, Çobanbey, El Bab, Cerablus ilçeleri ile Mare, Soran, Aktarin kasabaları ve köylerinde yakınlarını ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye dönmeye devam ederken, Suriyeliler'in gelişleri 14 Temmuz tarihine kadar sürecek. Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'ndeki Babul Selam Sınır Kapısı'na gelen Suriyelilerin, Türkiye'ye gelmek için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Suriyeliler'in Türkiye'ye girişlerinde eşyaları arandıktan sonra, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından işlemleri yapılıyor. Ramazan Bayramını geçirmek için ülkelerine giden 68 bin 238 Suriyeliden izdihamı önlemek için geç saatlere kadar geçişlerin sürdürüldüğü belirtilirken, dün akşam itibariyle 16 bin 432 kişi Türkiye'ye giriş yaptığı açıklandı. Suriyeliler, otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafına getiriliyor.?

Görüntü DÖkümü

--------------------------

Otobüsten inen Suriyeliler

Suriyelilerin gelişleri

Suriyelilerin görüntüleri

Yapılan röportajlar

Kuyruğa giren Suriyeliler

Öncüpınar çevresinden görüntüler

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 506 MB

========================================================

5)SERVİS MİDİBÜSÜNÜN ÇARPTIĞI KADIN ÖLDÜ

BURSA'da tarlada çalışmaya gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen tarım işçisi 55 yaşındaki Emine Koçak, servis midibüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın olduğu yerin 20 metre ilerisinde üst geçit olması dikkat çekti.

Kaza,  saat 08.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Doğanevler Mahallesi Eski Gemlik Yolu üzerinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla tarlada çalışmak için yolun karşısına geçmek isteyen Emine Koçak'a bir fabrikaya işçi taşıyan 41 yaşındaki Nevzat T. yönetimindeki 16 S 3708 plakalı servis midibüsü çarptı. İhbarı üzerine gelen 112  ekiplerinin yaptığı kontrolde kadının olay yerinde öldüğü belirlendi. Acı haberi alan Koçak'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

Kazanın meydana geldiği yerin 20 metre yakınında yaya üst geçidi olduğu dikkat çekerken, kaza nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Sürücü Nevzat T. gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü DÖkümü

--------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Polis ekipleri güvenlik önlemi alması

-Ölenin yakınlarının sinir krizi geçirmesi

-Detaylar

Süre: 01.28

Boyut: 69 MB

Mehmet İNAN / BURSA, -

================================================================

6)ELAZIĞ'DA 61 SANIKLI FETÖ/PDY ÇATI DAVASININ YARGILAMASINA BAŞLANDI

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında sözde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanığın yargılanmasına bugün sabah saatlerinde başlandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından hazırlanan, 'Harekat Yıldırım' mesaj formu ekindeki atama listesinde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak tayin edilen Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yerleşkesi duruşma solununa dönüştürülürken, yargılamanın yapıldığı yerde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinden itibaren 56 tutuklu sanık güvenlik görevlileri tarafından salona getirilirken, 3 sanığın da SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılacağı öğrenildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede,  sözde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak tayin edilen Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün darbe girişimi sırasında iznini geçirdiği Ankara'dan uçakla Elazığ'a geldiği, 8'inci Kolordu Komutanlığı tarafından gönderilen araçla önce Orduevine, oradan da 8'inci Kolordu Komutanlığına gittiği belirtildi. Tuğgeneral Ünlü'nün 8'inci Kolordu Komutanlığı'nda gözaltına alındığı ve aynı gün Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği belirtilen iddianamede, şüphelinin alınan ifadesinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi. İddianamede, 19 Temmuz günü Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilen Ünlü'nün cezaevine konulması sırasında yapılan üst aramasında, sol arka cebinde katlanmış vaziyette 'Orduevi 302 no'lu odanın bulunduğu koridorun sonunda klimanın üstündeki poşeti al yok et' ibareli kağıt parçasının ele geçirildiği de vurgulandı. Elazığ Orduevine gidilerek yapılan aramada, 302 nolu odanın bulunduğu koridorun sonundaki salon tipi klimanın üst kısmında siyah renkli poşetin içinde 2 adet flash bellek ve 1 adet tablet ele geçirildiğini belirten savcı, dijital materyallerin incelenmesinde 8'inci Kolordu Komutanlığı ve Elazığ Jandarma Komutanlığında görevli şüpheli bir kısım askeri personelin isimlerinin bulunduğu 2 liste ele geçirildiği ifade edildi. Şüpheli Abdulkerim Ünlü'nün tekrar alınan ifadesinde, 14 Temmuz 2016 günü saat 22.30-23.00 sularında Ankara'daki askeri lojmanlarda Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün kendisini ikametine çağırarak iznini kesip görev yerine dönmesini isteyip 'lazım olacak' diyerek söz konusu listeleri kendisine verdiğini beyan ettiğini belirten savcı bunun üzerine soruşturmanın genişletildiğini kaydetti.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 1 General, 2 Albay, 3 Binbaşı, 5 Yüzbaşı, 15 Teğmenin yer aldığı 26 Subay ve 35 Astsubay olmak üzere toplam 61 şüpheli yer aldı. Şüphelilerden 2'si hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve bu suçun beraberinde başka suç işleme, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından, 59'u hakkında ise 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ceza talep edildi.  Davanın bugün başlayacak duruşmasında kimlik tespitlerinin ardından sanıkların savunmaları alınacak.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sanıkların salona getirilmesi

Haber -Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

Görüntüler, Elazığ dosyasında

===================================================

7)DEMET AKALIN COŞTURDU

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sahneye çıkan ünlü şarkıcı Demet Akalın, kendisini izlemeye gelenlere keyifli bir gece yaşattı.Deluxe Medya organizasyonuyla Gümbet Barlar Sokağı'ndaki Posh Club'ta sahneye çıkan Demet Akalın'ı, yaklaşık 500 kişi izledi. 'Emanet' isimli parçasıyla sevenlerinin karşısına çıkan, daha sonra 'Nazar', 'Ders olsun', 'Çalkala' isimli parçaları ile konserine devam eden Akalın'a, 2 kadın dansçı eşlik etti. Sahneye kırmızı pullu bir elbiseyle çıkan Akalın, yaptığı danslarla da beğeni topladı. Hayranlarıyla sohbette de eden Akalın'ı izleyenler, cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntüsünü çekti. Hayranlarını "hoşgeldiniz" diyen karşılayan Akalın, "İzleyiciler arasında doğum günü olan var mı" diye de sordu. Bir hayranın "Bugün benim doğum günüm ama kimliğim yanımda değil" demesi üzerine Akalın, "Nedense sana inandım" diyerek hayranına bir şişe içki (şampanya) hediye etti. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Akalın, sevenlerine keyifli saatler yaşattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sanatçının sahne performansından görüntü

İzleyenlerden görüntü

Genel ev Detay görüntü

Haber: Hülya ELTEŞ- Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Kartepe Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title