Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 23

Erzincan'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı (2)- Yeniden ERZİNCAN'ın Refahiye ilçesinde, kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 16 kişi yaralandı.

Erzincan'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı (2)- Yeniden

ERZİNCAN'ın Refahiye ilçesinde, kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 16 kişi yaralandı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Erzincan- Sivas karayolunun 85'inci kilometresinde Refahiye ilçesi Altköy köprülü kavşağında meydana geldi. Ağrı'dan İzmir'e giden Muhammet Nuri Şan (57) yönetimindeki Lider Doğu Anadolu firmasına ait 55 JG 006 plakalı yolcu otobüsü, kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki yolculardan 16 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Refahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, buradan da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

'SOL TARAFTAKİ YOLCULAR, SAĞDAKİLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ'

Kazanın bir anda yaşandığını söyleyen yolcular, "Refahiye yakınlarında hava karlıydı. Birden otobüs sağa kaydı, bariyere vurdu, yan yattı. Sol taraftaki yolcular, sağdakilerin üzerine düştü. Altta kalanları çıkarmaya çalıştık. Bizi çıkardılar, biraz yaralı vardı. Nasıl olduğunu anlayamadık, çok ani oldu" ifadelerini kullandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Devrilen otobüsün görüntüleri

-Kazazedelere röportajlar

Haber : Coşkun MENEK/ERZİNCAN,

================================

Burdur'da, Afganlar arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı

BURDUR'da, kız meselesi nedeniyle Afgan uyruklu kişiler arasında çıkan bıçaklı kavgada Nasır Sarwarı'yı (21) karnından ve boynundan bıçakladı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Burdur merkez Burç Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada, Afganistan uyruklu Nasır Sarwarı, kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşıyla tartıştı. Olayın büyümesi üzerine çıkan kavgada Nasır Sarwarı, boynundan ve karnından aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Sarwarı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis ekipleri, olaydan sonra kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Diğer yandan olay anı ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üç gencin tartıştıkları daha sonra bir kişinin Nasır Sarwarı'yi önce boynundan sonra karın bölgesinden bıçaklayıp kaçtığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Polis araçları

-Olay yeri

-Ambulans

-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR-

================================

Sarıkamış şehitleri için kar altında meşaleli yürüyüş

TÜRKİYE'nin dört bir tarafından gelerek Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen binlerce kişi, Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle kar altında yürüyüş yaptı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Kars'ta, Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılı etkinlikleri kapsamında bir araya geldi. Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde şehitler için düzenlenen mevlidin ardından protokol, asker, polis ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile meşalelerle Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Kara aldırış etmeyen kalabalık, tekbirler eşliğinde yürüyüşe başladı. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelenler, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle 'En büyük asker bizim asker', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak 3 kilometrelik yürüyüş sonrası Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne geldi. Yürüyüşün ardından protokol, hazırlanan 'Ruhunuz Şad Olsun' yazısını meşalelerle ateşledi. Buradaki tören okunan duanın ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kar yağış altında yürüşen asker, polis ve vatandaş

-Tekbir getirip slogan atanlar

-"ruhunuz şad olsun" yazısının yakılması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

============================

Sobadan sızan gazdan zehirlenen kadın öldü

MUĞLA'da ısınmak için yaktığı kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Çiçek Akan (84), yaşamını yitirdi.

Olay, Menteşe ilçesinin Hacırüstem mahallesi Hisar sokakta meydana geldi. Akşam saatlerinde eve gelen Duran Akan, annesi Çiçek Akan'ı yerde buldu. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarın ardından olay yerine sağlık ekipleri yaşlı kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Çiçek Akan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği öğrenilen Akan'ın ölümüyle ilgili polis ekiplerinin soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Soba zehirlenmesinin olduğu evden genel görüntü

-Mahalle sakinlerinden görüntü

-Polis aracından görüntü

Haber: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=========================

Erzurum'un yıldızları karda uçtu

ERZURUM'un kayakla atlama milli takımı, düzenlen 'Kışa Merhaba Festivali'nde lapa lapa yağan kara rağmen kulelerden atladı. Gökyüzünü renk cümbüşüne çeviren kayakçılar, izleyenler tarafından alkışlandı. Festivalde Vali, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı karda rafting yaptı, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez 'Kışa Merhaba Festivali' düzenlendi. 2011 Dünya Üniversite Oyunları (UNIVERSIADE) için merkez Palandöken ilçesindeki tarihi kiremitlik tabyada yaptırılan atlama kulelerindeki festivale Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyi bulduğu gecede lapa lapa yağan kar altında düzenlenen festival, havai fişek gösterileriyle başladı. Vali Okay Memiş, AK Parti Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, bürokratlar, sporcular ve vatandaşların katıldığı festivalde daha sonra kayakçılar meşalelerle atlama kulesi pistlerinde gösteri yaptı.

Festivalin en heyecanlı anı, kayakla atlama milli takımını oluşturan Erzurumlu sporcuların 90 metre yüksekliğindeki kuleden atlamaları oldu. Yoğun kar yağışı devam ederken 90 metre yüksekliğindeki kuleden kendilerini boşluğa bırakan sporcuların başarılı atlayışları izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Kayakla atlamacıları büyük heyecanla izleyen Vali Okay Memiş, sık sık 'bravo' diyerek destek verdi. Sporu çok sevdiğini belirten Vali Memiş, Erzurum'un Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi olduğunu ifade etti. 2011'de düzenlenen oyunlardan sonra tesislerin kullanılmaya çalışıldığını belirten AK Parti Milletvekili Selami Altınok ise başarılı çalışmalar yapıldığını kaydetti.

RAFTİNG BOTUYLA ADRENALİN

Sporcuların atlayışları sonrası festivale katılanlar kızaklarla pistlerde kaymanın keyfini yaşadı. Bu arada çalan müzik eşliğinde Vali Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve protokol üyeleri gençlerle birlikte halay çekti. Kar altındaki halayın ardından Vali Memiş ve beraberindekiler piste çıkarılan rafting botuna bindi. Protokol adrenalin dolu bir iniş yaptı. Pisten yürüyerek inemeyen bazı vatandaşlar ise düşmekten kurtulamadı.

Heyecanlı ve eğlenceli bir havada gerçekleşen festival, halaylarla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Atlama kulelerinden görüntü

-Havai fişek gösterisi

-Kayakçıların meşalelerle pistten inmesi

-Kar üstü aracın gösterisi

-Sporcuların kulelerden atlamaları

-Vali Okay Memiş ve milletvekili Altınok'un konuşması

-Kayakla atlamalardan detay

-Vali Memiş'in yanındakilerle sohbet etmesi

-Sporcu ve gençlerin pistte halay çekmesi

-Vali ve protokolun halaya katılmaları

-Kızaklarla kayan vatandaşlar

-Vali ve beraberindekilerin botla rafting yapmaları

-Halay çekenlerden görüntü

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM,

=============================

15 Temmuz şehitlerinin yakınları Antalya'da buluştu

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 251 kişinin yakınları Antalya'da bir araya geldi. 15 Temmuz Şehitler Derneği'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği 15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması'nın bu yılki teması ise 'Yolunda Yürüyoruz' olarak belirlendi.

Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki Gloria Resort Hotel'de 4 gün sürecek ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği buluşmada 15 Temmuz şehitleri anılıyor. Şehit ailelerinin buluşması nedeniyle düzenlenen açılış program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve şehit aileleri katıldı.

'KARANLIK GECEYİ UĞURLU BİR SABAHA ERDİRDİK'

15 Temmuz şehit yakınlarını Antalya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Vali Münir Karaloğlu, "15 Temmuz gecesi dini kisveye bürünmüş, himmet ve hizmet örtüsü altında gizlenmiş hain bir terör örgütünün ülkemizi işgale hazırlamak için yaptığı hain darbe girişimini, o karanlık geceyi öncelikle Rabbimizin inayeti, milletimizin büyük cesareti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük liderliği, aziz şehitlerimizin fedakarlığı ve gazilerimizin kahramanlığıyla uğurlu bir sabaha erdirdik" dedi.

'İHANETİ UNUTMAMAK GEREKİYOR'

İhaneti unutmamak gerektiğine işaret eden Vali Karaloğlu, "Unutulan ihanet emin olun bir yerlerden çıkar tekrar gelir. Belki şekil, belki isim, unvan değiştirir. Ama ihaneti unutursak, eğer 15 Temmuz gecesi yaşananları, kanıyla-canıyla fedakarlık yaparak şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi unutursak eğer, gazilerimizin fedakarlığını unutursak, emin olun biz daha çok 15 Temmuz yaşarız. Onun için 15 Temmuz'u ve 15 Temmuz şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz hafızasını diri tutmalıyız" dedi.

'HİÇ KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAYACAK'

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan Ertem ise başta FETÖ olmak üzere Türkiye'nin varlığına, milletin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütü yapılarına bir daha fırsat verilmeyeceğinin buradan görüldüğünü söyledi. Bakan Yardımcısı Ertem, "Hamdolsun 15 Temmuz gecesi, gazi milletimiz yurdun her köşesinde ayaktaydı. ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığımız talimat üzerine vatanımıza, mili iradeye sahip çıkmak için meydanlardaydık. Demokrasisine, seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetimize sahip çıktık. 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan FETÖ mensupları yargı önünde hesap vermeye devam ediyor. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Suçlular yargı önünde hesap vermeye devam edecek" dedi.

'VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİ BELLİ OLDU'

Bakanlık olarak şehit yakınları ve gazilerin ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için önemli adımlar attıklarını belirten Ertem, "Tüm şehit yakını ve gazilerimize etkin ve hızlı hizmet verebilmek için Şehit Yakını ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'nı genel müdürlük seviyesine yükselttik. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 15 Temmuz itibarıyla kuruldu. Bugüne kadar mütevellisi belli olmadığı için toplantı gerçekleştirememişti. 26 Aralık'ta sayın Cumhurbaşkanımızın tercihiyle 7 kişilik mütevelli heyeti belirlendi ve inanıyorum ki önümüzdeki 10- 15 gün içinde toplanarak artık, şehit yakını ve gaziler için toplanan yardım paralarıyla ilgili bir karar verilecektir" diye konuştu.

'ŞEHİT YAKINI, GAZİ VE GAZİ YAKINLARINA HİZMET'

Bakan Yardımcısı Ertem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatan, millet, bayrak ve yüce değerlerimizin muhafazası için canlarını feda eden 11 bin 675 aziz şehidimiz ile 29 bin 87 şehit yakınına, 46 bin 605 gazi ile 77 bin 164 gazi yakınına, 9 bin 534 vazife malulü, 24 bin 914 vazife malulü yakınına, hain terör örgütü saldırılarına maruz kalarak yaralanmış 5 bin 309 sivil, 5 bin 628 sivil yakını olmak üzere toplam 209 bin 916 vatandaşımıza Şehit ve Gaziler Genel Müdürlüğü olarak hizmet veriyoruz. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın mutlu, huzurlu bir yaşam sürmeleri için manevi ve ekonomik ve sosyal desteklerimizi sürdürüyoruz. İstihdam haklarını genişleterek şehit yakınlarımızın istihdam hakkını ikiye çıkardık. Gazi ve gazi yakınlarımıza bir istihdam hakkı tanıdık. 2014 yılından bugüne kadar 26 bini aşkın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımıza kamuda istihdam imkanı sağladık. Geçmiş dönemden itibaren yapılan atamalarla toplam istihdam sayısı 43 bini aştı."

BU SENEKİ TEMA 'YOLUNUZDA YÜRÜYORUZ'

15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Tarık Şebik ise aynı acıyı yaşayanların bir araya gelmesinin, hüznü, kederi, ortak acıyı paylaşmasının ayrı değerli ve önemli olduğunu belirtti.  Başkan Şebik, "Hem bu acıyı paylaşırken muhabbetimiz artırıyor, hem de öbür taraftan aslında kendimize bir terapi yöntemiyle daha da sağlıklı bir hale kavuşmuş oluyoruz. Bu sene kampımızın temasına 'Yolunuzda Yürüyoruz' dedik" diye konuştu.

AİLELER ŞEHİT EVLATLARINI ANLATTI

Buluşmaya katılan şehit aileleri hem o günü hem de evlatlarını anlattı. Şehit polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki Kılınç, 15 Temmuz hain kalkışma sonrasında 251 şehit ailesinin çeşitli zamanlarda bir araya geldiğini belirterek, "Acıyı ve hüznü aynı zamanda, onur ve gururu hep birlikte yaşıyoruz. Şehit evlatlarımızın bize vatan olarak bıraktığı bu memlekette onları unutturmamak için dertleniyor, hüzünleniyoruz. Oğlum Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde istihbarat birimindeydi. Ben de emniyet teşkilatında 32 yıl görev yaptım. Cemaat yapılanmasına karşı bizler de bedel ödedik, ihraçlarla yargılandık. Oğlum o gün izinli olmasına rağmen evinden kalkıp, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tanklara, F-16'lara karşı mücadele etti. Elindeki silahla helikopterlere ateş açtı. Tankların önündeki hainlere karşı mücadele eden ve önde giden ilk 5 kişiden biriydi. Oğlum başından vurulmak suretiyle şehit edildi. Çocuklar bizi şair- yazar yaptı. Nitekim ben de bir kitap yazdım" dedi.

AKADEMİSYEN OLACAKTI

Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun babası öğretmen Osman Ağaroğlu da "15 Temmuz'da Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde, Türkiye'nin en güvenli olması gereken yerinde, teröristlere bile atılmayan dönerli mermilerle, helikopter mermileriyle oğlum Yasin Naci Ağaroğlu şehit edildi. Dertlerimize ortak oluyoruz, yeni dostlar kazanıyoruz. Oğlum Yasin Naci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmişti. Liseyi bitirdiğinde 'Ben adı cemaat kendi hıyanet olanların okullarında değil devlet üniversitesinde okuyacağım' demişti. Şayet o darbe denilen işgal hareketi olmasaydı o gün sabahleyin de -İlahiyat Fakültesi'ni dışarıdan bitiriyordu-  tek ders sınavına girecekti ve İslam Ceza Hukuku dalında akademisyen olarak kalacaktı. Yeri de belli olmuştu ancak ömrü vefa etmedi. O gece göreve başlayamadan katledildiler" diye konuştu.

KÖPRÜDE İLK ŞEHİT OLANLARDAN

Erzincan'dan inşaatta çalışmak için İstanbul'a gelen oğlu Recep Gündüz'ün köprü üzerinde şehit edildiğini belirten babası Yaşar Gündüz de şunları söyledi:

"Köprüde ilk şehit olan, Türk bayrağını eline alıp da seğirtip, iki kurşun yiyip de bayrağı yere düşürmeyen yavru benimdir.  Ben neye yanıyorum, Mehmetçik elbisesine hayatta leke sürmem ama Kartal Meydanı'ndan köprüye yürüyüş yaparken oğluma, arkadaşı, 'Abi nereye gidiyorsun, bize kurşun sıkacaklar' diyor. Oğlum, 'Bize sıkmazlar, Mehmetçik bu' diyor. Onlar bizi kandırdı. Şükür dört oğlum daha var, onlar da bu vatan için can vermeye hazır."

'VATAN TOPRAĞI HERŞEYDEN ÜSTÜNDÜR'

Gölbaşı Özel Harekatta görevli iken şehit düşen Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, "Şu üzerine bastığımız vatan toprağı her şeyden üstündür. Eğer üzerinde yaşadığımız vatan toprağı yoksa bizlerin hiç zerre kadar kıymeti harbiyesi yok. Bugüne kadar milyonlarca şehit verdik. İçimizdeki hainleri hep biliyoruz. Biz bu vatana canımızı seve seve feda ederiz" diye konuştu.

'KARDEŞİM HAİNLERDEN DEĞİL, KAHRAMANLAR ARASINDA'

Şehit Cennet Yiğit'in ablası Emine Yiğit de "Onlar sayesinde hüznü de gururu bir arada yaşıyoruz. Bir tane kardeşim vardı onu da bu vatan toprağına feda ettik. Bin tane de cennetimiz olsa yine veririz. Bu vatanı hiçbir şekilde bölemeyecekler. Gururluyuz, çok şükür benim kardeşim hainlerden değil, kahramanlar arasında yer alıyor. 'Bir şehit ablasıyım' diyebiliyorum, çok şükür Allah'ıma. Allah bu ülkeyi, Cumhurbaşkanımızı, Kur-an'ımızı bayrağımızı başımızdan eksik etmesin" dedi.

'SANKİ O GÜNLERİ HİSSETMİŞ'

TÜRKSAT'ta koordinatör olarak görev başında şehit düşen Ahmet Özsoy'un kardeşi Mehmet Özsoy ise "Kardeşim Ahmet Özsoy, TÜRKSAT'ta koordinatör olarak görev başındaydı. Rahmetlik kardeşim bugünleri hissetmiş gibi 1985 yıllında bu olayları kağıda vesika olarak not düşmüş. Ben devlet büyüklerimize ve aziz milletimize minnettarım. Bu vatan uğruna hepimiz hazırız. Düşmanlarımızın karşısında dimdik ayaktayız" diye konuştu.

'KARAKOLUN ÖNÜNDE ŞEHİT OLDU, ARKASINDAN VURDULAR'

İstanbul'da şehit düşen Kader Sivri'nin babası Hakkı Yaşar Sivri da oğlunun 13 Temmuz'da Rize Güneysu'dan İstanbul'a geldiğini 15 Temmuz'da hain darbe girişimi başlayınca, evden çıkıp Çengelköy Polis Karakolu'nun önüne gittiğini anlattı. Baba Sivri, "Evden çıktılar, geri çeviremedim onları ve karakolun önünde şehit oldular. Hainleri karakola sokmayınca arkadan vurdular" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-RÖP 1: Zeki Kılınç

-RÖP 2: Yaşar Gündüz

-RÖP 3: Emine Yiğit

-RÖP 4: Mehmet Özsoy

-Şehit yakınlarının görüntüsü

-Protokol masasının görüntüsü

-Salondan görüntü

-Kuran okunması

-Sinevizyon gösterimi

-Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması

-Bakan Yardımcısı Adnan Ertem'in konuşması

-Dernek Başkanı Tarık Şebik'in konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR-Namık Kemal KILINÇ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title