Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Lice'de PKK'lı 3 terörist ölü ele geçti DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında devam eden operasyonda bugün saat 16.30 sıralarında çıkan çatışmada PKK'lı 3 terörist öldürüldü.

Lice'de PKK'lı 3 terörist ölü ele geçti

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında devam eden operasyonda bugün saat 16.30 sıralarında çıkan çatışmada PKK'lı 3 terörist öldürüldü. Teröristlere ait  silah ve el bombaları ele geçti.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:

"Lice İlçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası bölgesi ile ilgili alınan bir istihbari bilginin değerlendirilmesi neticesinde Bölücü terör örgütü mensuplarını arayıp bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla, 29 Haziran 2017 Perşembe günü saat 02.00'dan itibaren icrasına başlanılan operasyon kapsamında 29 Haziran 2017 günü saat 16.30 itibariyle; 3 terörist, 1 adet M-15 P. Tf., 4 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf., 5 adet el bombası, 1 adet silah üstü termal, 1 adet büyük telsiz ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede yapılan temas aramasında 3 adet tabanca, 6 adet av tüfeği, 1 adet adet HP marka laptop, 6 adet sırt çantası, 4 adet met, 1 adet telsiz mikrofonu, 2 adet radyo, 1 adet panço, 3 adet not defteri, 3 adet kot pantolon, 2 adet kumaş pantolon, 5 adet gömlek, 1 adet hucum yeleği, 1 adet koltuk altı tabanca kılıfı ve 1 adet şal bulunmayı müteakip, muhafaza altına alınmıştır. 'Terör örgütüne üye olma' ve 'Kasten adam öldürme' suçlarından aranma kaydı bulunan 1 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınarak adli işlemlere başlanılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Haber: DİYARBAKIR, -

====================================

Malatya'daki 'Kalkışma Davası'nı Cumhurbaşkanlığı danışmanları da izledi (3)

ARA KARAR AÇIKLANDI

Malatya'daki Kalkışma Davası'nda mahkeme ara kararını açıkladı. Ara kararda tutuklu 28 sanığın, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Eylül 2017'ye erteledi.

Kararda, ayrıca 2'inci Ordu Komutanlığı ve 7'ncı Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın dava dosyalarının ayrılmasına, dönemin Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in bir sonraki duruşmaya katılmasına, o dönemde 2'inci Ordu Komutanlığı'nda görev yapan ve Orgeneral Adem Huduti'nin emir subayı olyan binbaşı Sedat Kaya'nın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun ile eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın bulunduğu 6'sı general, 28'i tutuklu, 76 sanık bulunuyor.

Haber: Mikail PELİT / MALATYA,

========================================

CHP Kayseri'den "Adaleti düşünmek için 2 dakika duralımö eylemi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri il teşkilatı "Adaleti düşünmek için 2 dakika duralımö eylemi yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan bir araya gelen CHP'liler "Adaletö  yazan pankart ve dövizleri ile dikkat çekti. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'in yanı sıra ilçe başkanları ve partililerin de katıldığı eylemde "Adaleti düşünmek için 2 dakika duralımö sloganıyla eylemi yapıldı. CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan, durma eylemi öncesinde yaptığı açıklamada, "Adalet bir ülkede huzur ve mutluluktur. Çocuklarımızın huzur içinde yaşaması için adım adım adalete gideceğiz. Bu kapsamda 2 dakikalık adalet için düşünme eylemi yapacağızö ifadelerini kullandı. CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan'ın açıklamasının ardından CHP'liler adalete dikkat çekmek için 2 dakika süren sessiz eylemlerini yaptı. CHP'liler eylemin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-CHP'lilerin Cumhuriyet Meydanı'nda toplanması

-CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan'ın açıklaması

-Partililerin 2 dakikalık sessiz adalet eylemi

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

========================================

Sözleşmeli er ağabeyini öldürdü

KAYSERİ'de iki kardeş arasında alacak- verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada sözleşmeli Er 22 yaşındaki Kasım Çalışkan, ağabeyi 37 yaşındaki Abdulkadir Çalışkan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Zanlı Çalışkan olaydan sonra polisi arayarak teslim oldu.

Olay, bu akşam saat 20.00 sıralarında Merkez Kocasinan İlçesine bağlı Kaykoop Mahallesi Sivas caddesinde meydana geldi. Bingöl'de sözleşmeli er olarak görev yapan ve Kayseri'ye izinli olarak gelen Kasım Çalışkan, iddiaya göre borç olarak verdiği 160 bin TL'lik alacağı yüzünden ağabeyi kasaplık yapan Abdulkadir Çalışkan ile Germir mahallesindeki evde tartıştı. Çıkan tartışma sonrası iki kardeş konuşmak üzere Abdulkadir Çalışkan'a ait otomobile binerek Sivas yoluna doğru hareket etti. Kardeşler arasında yaşanan tartışma yolda kavgaya döndü. Bunun üzerine araçtan inen sözleşmeli Er Kasım Çalışkan, yanında getirdiği ve otomobilin arka koltuğuna sakladığı pompalı tüfekle 4 el ateş ederek ağabeyini öldürdü.

POLİSE TESLİM OLDU

Daha sonra polisi arayan Kasım, "Ben Ağabeyimi vurdum" diyerek bulunduğu bölgeyi bildirdi. Kasım Çalışkan olay yerine giden polislere silahıyla birlikte teslim olurken, öldürülen Abdulkadir Çalışkan 'ın cenazesi ise hastane morguna kaldırıldrı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Cinayetin işlendiği yerden genel görüntü

Polis ekip otoları

Detay görüntü

Haber: - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA)

========================================

Eroin satıcı ana-oğul yakalandı

Kayseri'de 3 kişiye eroin satışı yapan ana-oğul polis tarafından yapılan şok baskınla yakalandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü polislerinin sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda  M.Ç. (28), A.F.Ş(27), H.K.(34), H.İ(21) ve F.İ(47) yakalandı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada 5 parça halinde 2.85 gram eroin ele geçirildi. Zanlılarından M.Ç., A.F.Ş ve H.K uyuşturucu madde kullanmaktan çıkarıldıklar mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bu arada adı geçen 3 kişiye uyuşturucu madde sağladıkları ve sokak satıcılığı yaptığı belirlenen Anne Fatma İ.(47) oğlu Hakan İ.(21) gözaltına alındı. Ele geçirilen eroin ve satışta kullanılan alüminyum  folyo ve çeşitli aparatlara ele konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Polis ile eroin satıcısı arasındaki kovalamaca

Eroin satıcısının yakalanması

Eroin satışı yapan kişilerin evinden ele geçirilenler

Detay görüntü

Haber: Oktay ENSARİ- Kamera: KAYSERİ, DHA)

========================================

Yüzme bilmeyen genç denizde boğuldu

ANTALYA'da üzerinden kimlik çıkmayan ancak 20'li yaşlarda olduğu tahmin edilen bir kişi denizde boğularak yaşamını yitirdi. Genç adamın yüzme bilmediği ve sahildeki bir seyyar satıcının denizin derin olduğu yönünde uyardığı öne sürüldü.

Olay, Konyaaltı İlçesi Beach Park girişinde saat 21.00'da meydana geldi. Denizde bir kişinin yardım istediğini görenler durumu 112 sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Kısa sürede belirtilen yere gelen sağlık ekipleri, üzerinde kimlik çıkmayan 20'li yaşlarda olduğu tahmin edilen erkeğin hareketsiz olduğunu gördü. Sağlık ekipleri, genç adamı hayata döndürmek için kıyıda uzun süre kalp masajı yapıp solunum desteği verdi. Hastaneye götürülmek üzere ambulansa alınan genç, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SEYYAR SATICI UYARMIŞ

Görgü tanığı Adem Kaplan, hayatını kaybeden kişinin 2 arkadaşıyla yüzmek için sahile geldiğini ve oradaki bir seyyar satıcıya denizin derinliğini sorduğunu anlattı. Seyyar satıcının uyarıda bulunduğunu belirten Kaplan, "Seyyar satıcı burasının derinliğinin kademe kademe değiştiğini söyledi. 'Aniden 3 metre de olabilir 1 metre de olabilir. Yüzme bilmiyorsanız girmeyin' dedi. Boğulan kişinin yanındaki 2 arkadaşı nerede bilmiyoruzö dedi.

Genç adamın cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Morgu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Sahilde sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Kalp masajı ve solunum desteği

-Kalabalık vatandaşlardan detay

-Ambulansa alınması

-Ambulans ve polis ekiplerinden detay

-Ambulansın hastaneye gitmesi

-Adem Kaplan röp

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Lice PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title