Haberler

DHA YURT  BÜLTENİ-2

1)KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN KÖPEK AFAD TARAFINDAN KURTARILDIERZİNCAN'nın Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesi'ne kayalıklarda mahsur kalan çoban köpeği AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

1)KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN KÖPEK AFAD TARAFINDAN KURTARILDI

ERZİNCAN'nın Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesi'ne kayalıklarda mahsur kalan çoban köpeği AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. İple metrelerce yükseklikten indirilen köpeğe su ve yiyecek verildi. Olay Kargın Beldesi'ne bağlı Elmalı Köyü dağlık arazisinde meydana geldi. Günlerdir kayalık alanda mahsur kalan bir çoban köpeğini kendi çabaları ile  indiremeyen köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine çağırılan Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri kısa bir hazırlığın ardından köpeğin mahsur kaldığı yere ipler yardımı ile indi. Köpeği belinden iple bağlayan ekipler daha sonra birlikte aşağı indi. Açlık ve susuzluktan bitkin düştüğü gözlenen köpeğe yiyecek ve su verildi.

Görüntü Dökümü
-----------------------------
-Köpeğin iple bağlanması
-Köpeğin afad ekiplerince aşağı indirilmesi

Haber-Kamera: ERZİNCAN,

=======================================================

2)ŞÜPHELİ PAKETTEN TARHANA VE SALÇA ÇIKTI

BURDUR'da, fünyeyle patlatılan şüpheli çuvaldan salça ve tarhana çıktı.
Gazi Caddesi Köprübaşı mevkisinde dün saat 23.00 sıralarında kaldırımda bir ağacın altındaki ağzı bağlı çuvalı görenler durumu 112n Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alarak caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Bomba imha uzmanı ekip ise özel kıyafet giyerek fünye ile pakete müdahale etti. Patlatılan çuvaldan salça ve tarhana çıktı. Polisin incelemesinden sonra  cadde yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü
--------------
-Polis arabası
-Bomba imha uzmanının giyinmesi
-Fünyeyi yerleştirmesi
-Patlama
-Detay
-Salçalar

Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================================

3)VALİ ŞILDAK: SALDA'YA TEK ÇİVİ ÇAKTIRMAYIZ

BURDUR Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün Özel Çevre Koruma Alanı ilan edildiğini belirterek, "Türkiye'nin sayılı bölgelerinden biridir. Çivi çaktırmayız" dedi.
Burdur Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Salonu'ndaki 'Turizm Değerlendirme' toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, Salda Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini hatırlattı. Salda'nın, Türkiye genelindeki 18'inci özel çevre koruma bölgesi olduğunu kaydeden Vali Şıldak, "Yani Türkiye'nin sayılı bölgelerinden biridir. Bazı çevrelerin bu konudaki bütün söylemlerini şiddetle reddediyorum. Salda'da, turizmden de öncelikli olan korumacılıktır. Çevreye saygılı ve oranın doğal güzelliklerini muhafaza etmeye yönelik devlet olarak ilgili kurumlar tarafından bütün tedbirler en üst düzeyde alınmıştır" dedi.
TEK ÇİVİ ÇAKTIRMAYIZ
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından oluşturulan iki ekibin imar denetimi ve çevre denetimi yaptığına değinen Vali Şıldak, "Tek bir çivi bile çaktırmıyoruz. Açık söyleyeyim bir çivi dahi çakıldığı anda gerekli müdahale yapılıyor. Orası bize ait değil. Bizlerden sonraki kuşaklara emanet olarak bırakacağımız kültürel, doğal mirastır. Bunun bilincinde hareket ediyoruz" diye konuştu.
ZİYARETÇİ SAYISI MİLYONU GEÇECEK
Salda Gölü çevresinde planlanan yapılanmanın korumacı zihniyet ve tedbirler üzerine olduğunu aktaran Hasan Şıldak, "Tabi ki orası yoğun ziyaretçi almaktadır. Bu yıl şu ana kadar 500 bin civarında insan ziyaret etti. Bu sayı milyonu geçecek. Oraya gelen insanlara bir hizmet sunmanız lazım. Salda Gölü etrafı bir kaç yıl önce çöplüktü ve başınızı çevirerek geçiyordunuz. Şimdi belli bölgeleri çok nezih hale getirdik. Yapılacak bütün planlama dahilindeki projeler; çevreye saygılı ahşap imalatlar olacak. Göle, zerre kadar zarar gelmesini istemiyoruz. Atık bırakmak, çevre ve görüntü kirliliği istemiyoruz. Ama bunu anlatamıyoruz. Anlayan varsa bize anlatsın" dedi.
TURİZM ELÇİSİYİM
Burdur'un turizm elçisi görevini üstlendiğini kaydeden Vali Şıldak, toplantının amacının ilde yavaş yavaş hareketlenmeye başlayan turizm sektörüne bir yön vermek olduğunu belirtti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç da yaptığı konuşmada, " Burdur, Bakanlığımızın 2023 Türkiye Turizm Strateji Belgesinde Eko-turizm Bölgesinde yer almaktadır. Burdur'da zengin doğal güzellikleri eko-turizmi öne çıkartmakla birlikte sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları ile de kültür turizminde önemli bir potansiyele sahip. İlimizde Burdur Müzesi ve Doğa Tarihi Müzesi, 20 antik kent, 53 höyük, 44 tümülüs ve 187 arkeolojik alan ile 260 adet taşınmaz kültür varlığı bulunmaktadır" dedi.
Toplantı daha sonra sektör temsilcilerinin teklif ve önerilerinin alınması ile devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------
-Salondan detay
-Abdullah Kılıç'ın konuşması
-Vali Şıldak'ın konuşması
-Detay

Mesut MADAN/BURDUR, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Tercan AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title