Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

CHP Genel Başkanı Ağbaba: Çocuklarımız farklı farklı cemaatlere teslim ediliyorTUNCELİ'nin Nazımiye Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında katılarak burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, Türkiye'deki cemaat yapılanmasına tepki göstererek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı...

CHP Genel Başkanı Ağbaba: Çocuklarımız farklı farklı cemaatlere teslim ediliyor

TUNCELİ'nin Nazımiye Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında katılarak burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, Türkiye'deki cemaat yapılanmasına tepki göstererek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve Türkiye'nin diğer önemli kurumları bir cemaate teslim edilmişti. Şimdi de çocuklarımız farklı farklı cemaatlere teslim ediliyor" dedi.

CHP'li Nazımiye Belediyesi'nin 1938 yılında kurulan binası yenilendi. Hizmete açılan yeni belediye binasının açılışı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağba, Nazimiye Kaymakamı Akın Zor, Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçicek ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle yapıldı.  Belediye hizmet binasının açılışında bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın cemaatlere teslim edildiğini belirterek, 15 Temmuz'dan ders alınması gerektiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin bir cemaate teslim edilmesiyle yaşandığını anlatan Ağbaba, "Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve Türkiye'nin diğer önemli kurumları bir cemaate teslim edilmişti. Şimdi de çocuklarımız farklı farklı cemaatlere teslim ediliyor. Çocuklarımız farklı farklı tarikatlara teslim ediliyor. Dünya aya giderken bizim hükümetimiz tarikatlarla anlaşma yaparak çocukların eğitilmesini tarikatlara emanet ediyor. Tüm dünyadaki devletlerin asil görevi eğitimdir. Eğitimi bütün çocuklara ulaştırmaktır. Maalesef ülkemizde farklı farklı tarikatlar çıkıyor. Şimdi ortaya çıkan anlaşmaları görüyoruz ki, hem yurt konusunda daha önce önü açılmıştı, şimdi de eğitim verilmesi tarikatlara yetki veriliyor. Bu durum hükümete de kar getirmez Türkiye'ye de kar getirmez. Bugünkü tarikatların eğitimi orta çağda kalan bir zihniyettir. Bütün dünya bilgisayarlarla teknolojiyle eğitime geçmişken bizim hükümet çocuklarımızı tarikatlara teslim etmesini anlamak mümkün değil. Hala ders almamışlar hala akıllanmamışlar. Eğer bir darbe girişimi olmuşsa Türkiye laiklikten vazgeçtiği için, Türkiye bir cemaate teslim edildiği içindir. Şimdi o cemaat bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bilmem ne cemaatine,  Sağlık Bakanlığı bilmem ne cemaatine teslim ediliyor. Ama Türkiye bunlara bu duruma teslim olmayacak. Türkiye'de yaşayan insanlar  laikliği demokrasiyi benimseyen insanlardır bunlara teslim olmayacaklardır. Bu durum hakikaten çağdışı bir uygulamadır bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

CEMAAT YAPILARIYLA İLGİLİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURMAK İÇİN ÖNERGE VERECEĞİZ

Türkiye'deki cemaat yapılanmalarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araştırma komisyonu kurulması için girişimde bulunacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde bu cemaat yapılanmalarıyla ilgili TBMM'e bir araştırma önergesi vereceğiz. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de diğer yerlerde acaba bakanlığı bakan mı yönetiyor cemaat mı yönetiyor, bakanlığı tarikat liderleri mi yönetiyor bunun ilgili bir araştırma komisyonu kurulması için bir önerge vereceğiz TBMM'ye. Bakın Türkiye'de yakın zamanda bu konularla ilgili çok acı örnekler var. Kahraman'da yaşanan  olayı var, Aladağ var, Kahraman'da tecavüz edilen çocuklar var, Aladağ'da yakılan çocuklar var. Hergün bu tür kontrolsüz Milli Eğitim'in denetiminde olmayan Milli Eğitim dışında eğitim veren kurumlarda hergün taciz var tecavüz var. Bunları göre göre tekrar yeni yeni Karamanlar, yeni Aladağlar yaratmak için maalesef çocuklarımızı tarikatların eline teslim ediyorlar. Türkiye yeni tecavüzler duymak istemiyorsa yeni Aladağlar yaşamak istemiyorsa bu uygulamalardan derhal vaz geçmelidir." Nazımiye Belediyesi binasının açılış törenin ardından CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki partililer, Ramazan Köyü'ne gelerek, burada CHP Tunceli eski milletvekili Kamer Genç'i kabrinin kabri başında dua okudu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Tören alanından görüntü

-Halk oyunları gösterisi

-Veli Ağbaba'nın konuşması

-Belediye binasının kurdelesinin kesilmesi

-Kamer Genc'in mezarı ziyareti

-Genel ve detay görüntü

Habe-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

===========================================

Karabük'te silahlı kavga: 15 yaralı

KARABÜK'ün Cumayanı Köyü'nde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, aralarında kavgayı ayırmaya çalışanların da olduğu 15 kişi yaralandı.

Cumayanı Köyü'nde oturan Şaban Gergen ve Bülent Aşık arasında, Ankara'da yaşayan yakınlarının birbirleriyle kavga ettiğini öğrenmeleri üzerine tartışma çıktı. Dünür ve aynı zamanda komşu olan iki ailenin diğer fertleri de tartışmaya dahil olunca kavga çıktı. İddiaya göre iki taraf da birbirlerine av tüfeğiyle ateş etti. Kavgada, aralarında olayı ayırmaya çalışanların da olduğu Fuat Gergen, Bülent Aşık, Mustafa Aşık, Sevgi Aşık, Canser Aşık, Ömer Kalkancı, Meral Kalkancı, Yasin Bozkurt, Arif Eper, Dilek Eper, Yusuf Atay, Metin Gül, Hüseyin Türe, Nursel Külbare, Gülseren Sarıkaya yaralandı.  Yaralılar özel araçlarla ve haber verilmesiyle gelen ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis hastanede geniş güvenlik önlemi aldı. Hastaneye gelen köy muhtarı Bilal Bozkurt, "Olay 2 aile arasında oluyor. Bunlar aynı zamanda dünür. Aralarında şimdiye kadar hiçbir şey olmadı. Aralarında ufak sözlü bir tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş. Saçma ile hafif yaralanmalar var. Hayati tehlikesi olan yok. Kendi oğlum da kavgayı ayırmak isterken o da yaralanmış. Yaralananların bir çoğu kavgayı ayırmaya çalışanlar"dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma 3 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Yaralılar ambulanstan ve araçlardan indirilirken

-Hastane önündeki kalabalık bekleyiş

-Hastanede polisin önlemleri

Süre: (03.49) Boyutu: (121 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==========================================

Devirdaim Düden şelalesi

ANTALYA'daki Düden Şelalesi kuruduktan 20 gün sonra sonra Büyükşehir Belediyesi, şelale içindeki kaynaktan borularla suyu aşağıdan yukarıya çıkartarak devirdaim yapay bir şelale oluşturdu.

Antalya'nın doğa harikalarından Düden Şelalesi, temmuz ayının başından itibaren kurudu. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği şelalenin suyu, Döşemealtı'ndaki tarım arazilerinin sulanması nedeniyle kesildi. DSİ yetkililerinin sessiz kaldığı susuzluk sorunu, Düden Şelalesi'ni işleten Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin harekete geçmesiyle çözüldü. Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) teknik çalışma yaptıran Büyükşehir Belediyesi, şelalenin döküldüğü alandaki göletten büyük bir boru aracılığıyla suyu yukarıya pompaladı. Şelaleyi oluşturan üst kısma verilen su yeniden akmaya başladı. Şelale, 20 gün sonra devirdaim yapılarak yapay da olsa yeniden akmaya başladı. Düden Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.  Daha önce şelale girişindeki bilet gişesinde 'Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi'nde su akışı yoktur' uyarı yazısı yerine ise devirdaim çözümün ardından, 'Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi'nde su akışı azalmıştır' şeklinde değişiklik yapıldı. DSİ Bölge Müdürlüğü ise Döşemealtı bölgesinde yaşanan kuraklık ve Düden Şelalesi'ndeki su sorunuyla ilgili ise sessizliğini koruyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Düden Şelalesi girişinden görüntü

Düden Şelalesi içindeki yönlendirme tabelalarından görüntü

Düden Şelalesi içindeki kanaldan görüntü

Susuz kanaldan görüntü

Sondaj suyunun aktığı yerden görüntü

Sondajdan akan suyun yakın plan görüntüsü

Sondaj borusundan detay görüntüler

Şelalenin aktığı yere doğru inen sondaj borusundan görüntü

Akan şelaleden detay görüntüler

Sondaj borusundan akan şelaleye PAN

Akmayan şelalenin bir bölümünden görüntü

Şelalenin genel görüntüsü

Hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlardan detay görüntüler

Şelalenin aktığı yerden yakın plan görüntüler

Mağara içinden dışarıda akan şelalenin görüntüsü

Mağara içinden detay

Mağara içinden şelaleyi izleyenlerden görüntü

Şelale girişinde suyun azaldığını duyuran tabeladan görüntü

326 MB - 2.55'

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

============================================

Fırat Nehri'ne giren Suriyeli boğuldu

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, serinlemek için Fırat Nehri'ne giren Suriye uyruklu 25 yaşındaki Mervan Mürgiç, boğularak öldü.

Ailesiyle birlikte piknik yapan Mervan Mürgiç, serinlemek için Fırat Nehri'ne girdi. Mürgiç, bir süre sonra çırpındı ve battığı suda kayboldu. Yakınlarının ihbarıyla gelen sualtı polisleri yaptığı arama sonunda Mürgiç'in cesedine ulaşıldı. Yakınlarının gözyaşları arasında sudan çıkarılan Suriyeli'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Fırat nehrine giren sualtı polisleri

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Polis ekiplerinin nehirden cesedi çıkarması

Ölen Suriyelinin yakınları sinir kriz geçirmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 410 MB

===========================================

Kayıp genç, 17 saat sonra bulundu

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi Yakaboyu Köyü'nde dün akşam evden çıktıktan sonra dönmeyen 23 yaşındaki Ekram Karahasan, 17 saat sonra köyün yakınında ormanlık alanda sağ bulundu.

Ekrem Karahasan, dün akşam 22.00 sıralarında ailesiyle yaşadığı evden ahırın kapısını kapatmak için çıktıktan sonra geri dönmedi. Ailesi, gece boyunca yaptığı aramada Karahasan'ı bulamayınca sabah jandarmaya haber verdi. Jandarma ile birlikte AFAD ve UMKE ekipleri köyün çevresinde arama başlattı. Ekrem Karahasan, saat 15.00 sıralarında köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta kavaklık alanda yerde yatarken bulundu. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde sağlık durumu iyi olan Karahasan, ailesine teslim edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kayıp Ekrem Karahasan'ın AFAD ekipleriyle konuşması

-Jandarma arama köpeği arama çalışmaları

-Telsizden "Kayıp Şahıs Bulundu" anonsu

-Ekrem Karahasan'ın köye getirilmesi

-Kavuşma, ailenin gözyaşları

Süre 02.44 Boyut: 107 MB

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Düden Şelalesi Veli Ağbaba Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title