Haberler

Dha Yurt Bülteni -10

Şanlıurfa'da CHP'lilerden Kılıçdaroğlu'na saldırı tepkisiŞanlıurfa'da CHP üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.

Şanlıurfa'da CHP'lilerden Kılıçdaroğlu'na saldırı tepkisi

Şanlıurfa'da CHP üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırı girişimini protesto etmek isteyen CHP il başkanı ve beraberindekiler parti il binası önünde toplandı. Polisin güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınayan CHP İl Başkanı Hayrettin Çıldır, İçişleri Bakanı ile Ankara Valisi'ni istifaya davet ederek şunları söyledi:

"Bugün ülkemizin başkentinde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu saldırı aynı zamanda şehidimiz ve onun ailesine karşıda yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan saldırı sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir, bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır.  Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır."

Görüntü Dökümü

-----------

CHP İl binası

Çevrede önlem alan polisler

Basın açıklamasına katılan parti yöneticileri

CHP İl Başkanı Hayrettin Çıdır konuşması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 200 MB

Haber: Ali LEYLAK- Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

==================

Sivas ve Tokat'ta CHP teşkilatlarından 'saldırı' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas ve Tokat İl Teşkilatları dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıyı kınadı. CHP Sivas İl Başkanı Ahmet Turan Temel, "Yapılan sıradan bir protesto değildir, yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir" dedi.

CHP Sivas İl Teşkilatı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıya basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi. Kent meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP il ve ilçe teşkilatları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yaklaşık 50 kişilik grup 'Başkana uzanan eller kırılsın', 'Vur vur inlesin çeteler dinlesin', 'Genel Başkan onurumuzdur' sloganları attı.

'BU SON DERECE ORGANİZE BİR EYLEMDİR'

Burada basın bildirisini okuyan CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel, yapılanın hain bir saldırı olduğunu belirterek, "Bu hain saldırı aynı zamanda Şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir, yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Biz CHP'nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktayız, ayakta durmaya da devam edeceğiz" dedi.

TOKAT'TA DA AÇIKLAMA

CHP Tokat İl Başkanlığı da Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yaptı. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Mustafa Duran, İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol ve yaklaşık 250 kişi katıldı. CHP İl Başkanı Mustafa Duran açıklamasında saldırının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Duran, "Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zaafiyetine sebebiyet verenler, saldırıların büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlem yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-SİVAS-

-Partililerin görüntüsü

-Atılan sloganlar

-İl başkanının açıklaması

-TOKAT-

-Grubun görnütüsü

-Açıklama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Fatih YILMAZ/SİVAS-TOKAT,

======================

CHP'den Konya, Karaman ve Aksaray'da Kılıçdaroğlu'na saldırıya tepki

KONYA, Karaman ve Aksaray'da CHP üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.

Konya, Karaman ve Aksaray'da, CHP'li yöneticiler ve üyeler, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı. Konya'daki Gedavet Parkı'nda toplanan partililer, saldırıya tepki gösterdi. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, saldırının aynı zamanda, şehit Yener Kırıkcı ve ailesine yapılan saygısızlık olduğunu belirtti.

Karaman'da da Anıt Park'ta bir araya gelen partililer, saldırıya tepki gösterdi. CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin, saldırının azmettiricileri belli olduğu söyledi.

Aksaray'da 15 Temmuz Milli İrada Meydanı'nda toplanan partililer, burada da saldırıyı kınadı.

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak, saldırının protesto değil organize eylem olduğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü

---------

-Konya'daki kınama

-Karaman'daki kınama

-Aksaray'daki kınama

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Tolga YANIK- Erkan ALTUNTAŞ- Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

===========================

Kılıçdaroğlu'na saldırı Muğla'da protesto edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya, Muğla'da basın açıklamasıyla tepki gösterilip, alkışlı protestoda bulunuldu.

CHP örgütleri tarafından 81 ilde eş zamanlı açıklama yapıldı. Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Sınırsız Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve çok sayıda partili katıldı. Grup adına basın açıklamasında bulunan CHP Muğla İl Sekreteri Müge Yenisu Girenis, "Saldırıyı gerçekleştirilen hakkında derhal yasal işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözler dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu arada Milli Savunma Bakanı'na da bir sorumuz var. Genel başkanımızı linç etmek isteyen, 'O evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'Mesajlarını verdiniz' demek ne anlama geliyor? Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz.  Bizler Kuvay-i Milliye'nin devamı olan partisiyiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı alkışlarla protesto edildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Basın açıklamasından görüntü

-Alkışlı protestodan görüntü

Haber - Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=====================

Adıyaman'da CHP üyelerinden saldırı tepkisi

Adıyaman'da, CHP üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Demokrasi Parkı'nda toplanan kalabalık adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı protesto etti. Şehit cenazesine katılan tek siyasi liderin Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Çakmak, "Saldırı aynı zamanda şehidimiz ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır" dedi. Saldırının sıradan protesto olmadığını ve organize şekilde gerçekleştirildiğini öne süren Çakmak, "Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------

CHP'lilerin toplanması

İl Başkanı Deniz Çakmak'ın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=====================

Dinler Bahçesi'nde Paskalya ayini

Antalya'nın Serik ilçesindeki Dinler Bahçesi'nde Paskalya ayini yapıldı.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezinde bulunan Dinler Bahçesi'ndeki kilisede yapılan Paskalya Bayramı dolayısıyla ayin düzenlendi. Ayini kilisede görevli Papaz Ludger Pascart yönetti. Ayine Belek bölgesinde oturan ve otellerde tatil yapan Almanlar katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Ayinden görüntüler

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

=================

Ev hayali kuranların yüzü güldü

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna yönelik sosyal konut projesi kapsamında yapımı süren konutların hak sahipleri, kura ile belirlendi. İlki 12 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen çekiliş, emekli listlerindeki eksik başvurulara yapılan itiraz üzerine yenilendi. Yıllardır ev hayali kuran aileler, kurada isimlerinin okunduğunu duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Kemalpaşa ilçesi, Çambel mevkisinde toplam 679 konutun yapılacağı TOKİ projesi kapsamında hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirildi. Kemalpaşa Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nu dolduran aileler, Kemalpaşa 3. Noter başkatibi Alaaddin Koç huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminin sonuçlarını heyecanla bekledi. 4 kategoride başvuruların kabul edildiği çekilişe çocukları ile birlikte gelen aileler arasında en büyük heyecanı engelliler ve yaşlılar yaşadı. Yıllardır ev hayali kuranlar, kuradan çıkan isimlerini duyunca gözyaşlarına hakim olamadı. İlki 12 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen çekiliş, emekli listlerindeki eksik başvurulara yapılan itiraz üzerine yenilendi. Çambel'de '3+1' olarak planlanan 397 konutta, yeterli başvuru yapılmadığı için başvuru yapan herkes hak sahibi oldu. '2+1' olarak inşa edilen 282 konutun sahipleri ise kura çekilerek belirlendi. Çekilişe 2 artı 1 konutlar için 695 kişi katıldı. Şehit aileleri kategorisine başvuran 1 aile doğrudan hak sahibi oldu. 45 başvurunun bulunduğu engelli kategorisi için, 282 konutun yüzde 5'i olan 14 kişi hak sahibi oldu. 208 emekli başvurusundan ise konut sayısının yüzde 25'i kadar 71 emekliye kontenjan ayrıldı. Kalan konutlar için yapılan başvurular ise normal başvurular arasından belirlendi. Konut sayısının yüzde 20'si kadar yedek adayın belirleneceğini açıklayan TOKİ yetkilisi Mehmet Öç, ödemelerde engelli yada emeklilere bir ayrıcalık tanınmadığını belirterek "Vatandaşlarımız yüzde 12 yada yüzde 20 peşinat yatıracak. Bunun dışında herhangibir ara ödeme talep edilmeyecek. Anahtar teslimi yapıldıktan sonra taksit ödemeleri başlayacak. Evin içine girmeden bir ödeme yapılmayacak" diye konuştu.

AYNI MUTLULUĞU İKİNCİ KEZ YAŞADILAR

12 Nisan'da yapılan çekilişte de talihliler arasında yer alan Ayşe Dündar (41) isminin ikinci kez okunması üzerine büyük mutluluk yaşadı. 2 çocuğu bulunduğunu söyleyen Dündar, "Mutluyuz çok şükür yine bize çıktı. Umudum vardı ama yinede hayırlısı diyordum" dedi. Emekli İlknur Dedeoğlu (49) da çekilişte yüzünün güldüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Kalbim duracak gibi. İlk kez evim olacak. Yıllardır kiradaydık. 2 çocuğumla birlikte 4 kişi yaşıyorum. Hiç evim olmayacak sanıyordum. Ev hayalim hep vardı. Ama bu sefer olacak heralde."

MUTLULUKLARINI YAKINLARIYLA PAYLAŞTILAR

Çekilişin yapıldığı salona 6 aylık torunu Tuana Yaşar ile birlikte gelen Nihat Kurtulmuş (52) emekli olduktan sonra memleketi Artvin'e dönmeyi düşündüğünü ancak Kemalpaşa'da ev sahibi olduğu için İzmir'de kalacağını söyleyerek "Torun bana uğur getirdi. Artvin'e dönecektim. Emekli olduktan sonra giderim diyordum ama şimdi gitmem. 4 kişi yaşıyoruz. Emekli maaşım 1300 lira, ne iş bulursam çalışıyorum" dedi. Çekilişe oğlu Uğur Karabulut'un adıyla katıldığını belirten anne Firdevs Karabulut, mutlu haberi oğluna telefonda iletti. Çok heyecanlı olduğunu anlatan Karabulut, "Kendi evim var ama çocuğumun şansı. Onu evlendireceğim, yuvası olsun evi olsun istiyordum. İlk çekiliş iptal oldu diye üzüldük. O zaman da çıkmıştı. İkinci kez şans tutmaz demiştik ama yine oldu" diye konuştu. Kızları Medine ve Remziye Nur ile birlikte çekilişe gelen Musa Parlak (35) da kirada yaşamaktan kurtulduğu için çok sevinçli olduğunu dile getirdi. Ev sahibi olmaya hak kazanan Rıfat Gök (52) "Şimdi çok adaletli bir seçim oldu. Herkes gönül rahatlığıyla sevincini yaşıyor. Geçen sefer itiraz ettik. Bu sefer emekliler adına banada çıktı. 5 kişi oturuyoruz. Oğlum askerde. İlk defa evimiz olacak" diye konuştu. 4 yaşında kızı olduğunu anlatan İnayet Geren (25) ise şunları söyledi:

"Hep emekli ve engellilerin daha fazla şansı olduğunu sanıyordum. Bize de çıktı. Beklemediğimiz birşeydi. Çok şaşırdık."

Görüntü Dökümü

---------------

-Salonda bekleyenlerden genel ve detay görüntü,

-Mehmet Öç'ün konuşmasından görüntü,

-Vatandaşlarla röp.

Haber: Nevra UÇKAÇ - Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR,

===================

Çevreci 'Ülkücüler'

Murat AYDIN/ OLTU, (Erzurum), - ERZURUM'un Oltu ilçesinde, Ülkü Ocakları Başkanlığı,  tarihi eserlerin çevresindeki çöpleri temizledi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından başlatan proje kapsamında Oltu Ülkü Ocakları Başkanlığı, tarihi eserler ve doğal alanlarda çöp temizliği yaptı. Ülkücüler, 'çevrecilik milliyetçiliktir' sloganı ile Oltu Kalesi ve Selçuklu Hamamı'nın çevresindeki çöpleri, poşetlere koyarak, çöp konteynere attı.  Oltu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammet Öztürk, "İlçemizi hep birlikte temiz tutalım. İnşallah bu temizlik kampanyası Türkiye geneli devam eder" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

-Kalenin etrafında çöp toplama

-Selçuklu hamamında temizlik

-Koltuk taşıma

-Toplanan çöpleri çöp kutusuna atma

-Ocak başkanı ve ocaktaki gençlerden röp

(Süre: 4,38 dk/507MB)

Haber-Kamera: Murat AYDIN / OLTU (Erzurum),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title