Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)GENÇ'TE ÇATIŞMA: 1 KORUCU ŞEHİT, 1 ASTSUBAY İLE 4 KORUCU YARALIBİNGÖL'ün Genç İlçesi Güzeldere Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 1 astsubay ile 4 güvenlik korucusu da yaralandı.

1)GENÇ'TE ÇATIŞMA: 1 KORUCU ŞEHİT, 1 ASTSUBAY İLE 4 KORUCU YARALI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Güzeldere Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 1 astsubay ile 4 güvenlik korucusu da yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Genç İlçesi kırsalında kış üstlenmesinden çıkan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri, bugün saat 19.00 sıralarında Güzeldere Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmada güvenlik korucusu Mansur Solcan şehit olurken, 1 asker ile 3 güvenlik korucusu da hafif yaralandı. Çatışma sırasında çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Yaralı güvenlik görevlileri Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şehit güvenlik korucusu Mansur Solcan'ın naaşı da Bingöl Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

VALİ KÖŞGER: 1 ŞEHİT, 1 ASTSUBAY İLE 4 GÜVENLİK KORUCUSU YARALI

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ile Milletvekili Enver Fehmioğlu, yaralı güvenlik güçlerini, kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Vali Köşger, 1 güvenlik korucusunun şehit olduğunu, yaralanan 1 astsubay ile 4 güvenlik korucusunun da hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

"OPERASYONDAN DÖNEN TİM PUSUYU DÜŞÜRÜLDÜ"

Bingöl Valisi Köşger, güvenlik güçlerinin operasyon dönüşü pusuya düşürüldüğünü belirterek, "Bugün sabah Genç İlçesi Güzeldere kırsalında teröristlerin görülmesi üzerine bir operasyon başlatıldı. Güvenlik korucularımızın da arasında bulunduğu bir tim, akşam saatlerinde operasyon dönüşü sırasında pusuya düşürüldü. Bir güvenlik korucumuz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimize sabır ve metanet diliyoruz. 4 güvenlik korucumuz hafif bir şekilde yaralandı. Hayati tehlikesi yok. Bir astsubayımız hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Operasyon devam ediyor. İnşallah netice alınacak. Bütün unsurlarımız orada gerekli tedbirleri almış vaziyette. İnşallah netice alınacak. Miletimizin başı sağolsun" dedi.

HDP İL BİNASI ÖNÜNDE GERGİNLİK

Genç İlçesi'nde çıkan çatışmanın ardından HDP il binası önünde gerginlik yaşandı. Akşam saatlerinde bir grup, Genç Caddesi üzerinde bulunan HDP binası önüne geldi. Bunun üzerine parti binası önüne TOMA ve zırhlı araçlar sevk edildi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak parti binasına girmeye çalışan grubu polis engelledi. Bunun üzerine sloganlar atan grup, parti önünde bir süre bekledikten sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Bingöl Devlet hastanesi acil servisi

-Yaşanan koşuşturma

-Genel ve detay görüntüler

------------------------------

-Vali Köşger'in açıklamaları,

Hastane önünden detaylar

-Kalabalığın slogan atması

-Parti binası önünden gerginlik

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404227

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404232

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404240

==================================================

2)ŞIRNAK ŞEHİTLERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Şırnak yakınlarındaki Küpeli Dağı'nda yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askerlerin geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yunus Ertürk, Uzman Çavuş Ufuk Bingöl ve Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, İl Jandarma Komutanı Hünkar Keleş, şehit askerlerin aileleri ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Yunus Ertürk, Uzman Çavuş Ufuk Bingöl ve Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşları tören alanına getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin öz geçmişleri okunarak, dualar edildi. Törenin ardından katafalktan alınarak omuzlarda ambulansa taşınan şehitlerin naaşları, memleketlerine gönderilmek üzere helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Vali Ali ihsan Su ve beraberindekilerin alana gelmesi

-Şehit naaşlarının ambulanstan alınması

-Naaşların katafalka konulması

-Cenazelerin helikoptere taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404229

====================================================

3)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BİNGÖL'ÜN 2 YAŞINDAKİ KIZI EYLÜL ÖKSÜZ KALDI

ŞIRNAK'ın Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ufuk Bingöl'ün cenazesi, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi. Şehit cenazesi buradan toprağa verilmek üzere Giresun'a götürüldü.

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik operasyon esnasında, teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Giresun Akçalı Köyü nüfusuna kayıtlı, evli ve 1 çocuk babası Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün, Türk Bayrağı'na sarılı naaşı askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi.

Şehit Ufuk Bingöl'ün cenazesi burada askeri tören mangası tarafından karşılandı.

Karşılama törenine Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı. Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, şehidin babası Arif Bingöl'e taziyede bulundu.

Uçaktan askerler tarafından alınan şehit Bingöl'ün cenazesi daha sonra omuzda cenaze aracına taşındı.

Şehidin İstanbul'da oturan eşi Ayşegül Bingöl ile Emine Eylül adındaki küçük kızı da aynı uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na geldi. Şehidin eşi Ayşegül Bingöl gözyaşlarına boğulurken, baba Arif Bingöl ise fenalık geçirdi.

Karayoluyla Giresun'a gönderilen şehit Ufuk Bingöl'ün cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından Akçalı Köyü'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli'nin şehit babası Arif Bingöl'e taziyede bulunurken görüntü

-Şehidin eşi ve çocuğundan görüntü

-Törenden görüntü

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/GÜLYALI(Ordu),

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404252

================================================

4)TÜRKOĞLU'NA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyon PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı patlatması sonucu şehit olan Jandarma uzman Onbaşı 22 yaşındaki Mehmet Yavşan'ın, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.Türkoğlu'na bağlı Avşarlı Mahallesi'nde yaşayan baba Kazım ile anne Zeliha Yavşan'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğulan aileyi yetkililer teskin etmeye çalıştı. Türk bayrağı asılan eve acı haberi duyanlar da gelerek taziyeleri iletti.

Bekar ve 3'ü erkek 5 kardeşi bulunan Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan, bugün düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/TÜRKOĞLU(Kahramanmaraş),

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404190

==================================================

5)CHP'Lİ BOZKURT: 'SÖZÜM, 'EVET' DİYENLERE DEĞİL

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Bozkurt, "Söylediğim her lafın noktasına virgülüne kadar arkasındayım. Katiyen ama katiyen 'Evet' diyenlerle ilgili en ufak bir sözüm yoktur. Ancak 'Evet' çıkarsa bu ülkeyi bölme heveslilerine; kimse hevese kapılmasın biz bu emperyalistleri de, onların yerli işbirlikçilerini de onu da şöyle ifade ettim sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de denize dökeriz. Buradan kimsenin alınmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Hele 'Evet' diyecek yurttaşlar ülke bölünsün diye mi 'Evet' diyorlar öyle bir şey düşünülebilir mi ?" dedi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Ankara'da katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarından sonra söylediği sözlerin cımbızla alınıp yanlış anlatıldığını söyledi. Bozkurt, "Cuma akşamı halk arenası programında konuktum. Orada 1 saati aşkın konuşma yaptım. Orada bunun içinden sadece bir tek sözcüğü cımbızlayıp, bunun üzerinden sanki evet diyecek yurttaşlara sizi denize dökerim demiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu katiyetle reddediyorum" dedi.

Referandumda 'Evet' diyeceklere söylenmiş herhangi bir sözünün olmadığını ifade eden Bozkurt, şunları söyledi:

"Ben o programda, getirilen anayasa değişikliği metninin içerisinde gizli tuzaklar olduğunu, bu metnin Türkiye'yi bölme ve tek adam yaratma anayasa değişikliği olduğunu belirttim. Eğer bununla biz tek kişiye bu kadar yetki verirsek, bir gün o tek kişinin yanıltılmasıyla Türkiye'nin bölünebileceğini, milletin birbirine düşürülebileceğini söyledikten sonra; Ben milletimiz eğer anayasadaki tuzakların farkında olursa yüzde 1 bile 'Evet' çıkmaz. Ben eminim ki, en az yüzde 60-65 'Hayır' çıkacak. Buna hala inanıyorum. Daha da arttığını düşünüyorum. Ama velev ki, 'Evet' çıkarsa kimse heveslenmesin, bakın burada söylediğim çok net. Bakın bu bir bölünme Türkiye'yi tek adam rejimine sürükleme tuzağı içeriyor. Bu tuzağı kuranlar heveslenmesin anlamında. Kimse heveslenmesin, biz sizi de, sizin yedi göbek sülalenizi de İzmir'e kadar kovalar emperyalistleri de denize dökeriz dedim."

Neden Emperyalist kelimesini kullandığını da anlatan Bozkurt, "Çünkü batı emperyalizmi tıpkı bugün olduğu gibi 1919'da da ülkemizi bölmek istemişti. O zaman Mustafa Kemal önderliğinde bu millet Samsun'a çıktı. Samsun'dan başlayıp İzmir'de emperyalist ve onların yerli işbirlikçilerini bu ülkeyi bölmek isteyenleri denize döktü. Söylediğim tamamen budur. Burada asla katiyen hiçbir biçimde 'evet' diyecekleri denize dökeceğiz diye bir ifadem ne olmuştur ne de aklımın ucundan geçmiştir" dedi.

AK PARTİ VE MHP TABANINDA YANKI BULDU

Yaptığı konuşmanın AK Parti ve MHP tabanında destek bulduğu için harekete geçildiğini ileri süren Bozkurt, "Bu destek üzerine AKP tabanında ve MHP tabanında yankı bulduğu için öyle düşünüyorum ki bir anda harekete geçildi. Bu konuşmadan bula bula vay efendim evet diyecekleri denize dökecekmiş gibi bir algı operasyonu yaratılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

'Evet' diyende 'Hayır' diyen de bu ülkenin yurttaşı olduğunu belirten Bozkurt, "Ama orada şunu söyledim ben, Recep Tayyip Erdoğan dahil, bana alçak diyen Başbakan dahil, günlerdir televizyonlarında gazetelerinde beni neredeyse yargısız infaza tabi tutan basın dahil. İçlerinden bir tek kişi bile Türkiye'nin bölünmesine rıza göstereceğine inanmam. Ama bu tuzaklar var, o anayasa da. Onun için diyorum ki, verilecek her evet oyu Türkiye'nin bölünmesine ve milletin birbirine düşürülmesine konulmuş bir tuğladır. Bu tuğlayı kimse koymasın" dedi.

YARGIYA YANITIMIZI VERİRİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma hakkında konuşan Bozkurt, "Savcılıktır, tabi ki ne kadar bağımsızsa yargımız o kadar bağımsızdır. Biz de gider bağımsız yargıya ne söylüyorsa dinler yanıtımızı veririz. Ben 20 yıl bu ordunun üniformasını giymiş 44 yıllık da devletine hekim olarak hizmet etmiş ancak 64 yaşında vekil olmuş bir adamım. Ben anamdan vekil olarak falan doğmadım. Hiçte umurumda değil. Tekrar söylüyorum söylediğim her lafın noktasına virgülüne kadar arkasındayım. Katiyen ama katiyen evet diyenlerle ilgili en ufak bir sözüm yoktur" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Bozkurt'un açıklamaları

Bozkurt'tan detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404221

=====================================

6)ŞANLIURFA'DA AİLELERİN ÇOCUK KAVGASI: 2'Sİ POLİS, 6 YARALI

ŞANLIURFA'da çocukları arasında dün sabah saatlerinde çıkan kavgayla ilgili barışmak için bir araya gelen iki aile arasında başlayan bıçak, taş, sopa ve pompalı tüfeklerin de kullanıldığı kavgada 2'si polis, 6 kişi yaralandı. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Sarayönü Mahallesi'nde meydana geldi. Barbaros ve Rızvanoğlu ailelerinin okula giden çocukları arasında sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavganın ardından Barbaros ailesinin fertleri barışmak için Sarayönü Polis Merkezi'ne yaklaşık 30 metre mesafedeki Kamberiye sokakta bulunan Rızvanoğlu ailesinin evlerinin önüne 63 D 366 plakalı otomobille gitti. Burada iki aile arasında yeniden başlayan tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Bıçak, taş, sopa ve pompalı tüfeklerin de kullanıldığı kavgayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kavgada pompalı tüfeklerin saçmalarıyla isimleri öğrenilemeyen iki polis memuru ile taraflardan Mehmet Barbaros, Murat Barbaros, Ali Barbaros ve İsmail Rızvanoğlu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis kavgaya karışan her iki aileye mensup 9 kişiyi gözaltına aldı. Kavgada Barbaros ailesine ait 63 D 366 plakalı otomobile Rızvanoğlu fertleri tarafından taş, sopa ve demir çubuklarla zarar verildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Olay yerine gelen polis ekipleri

Şüphelilerin otomobili taşlaması

Toplanan meraklı vatandaşlar

Polis otomobilde inceleme yapması

Yerde bulunan boş kartuşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404251

=========================================================

7)TİCARİ TAKSİDE CAN PAZARI 2'Sİ AĞIR 4 YARALI

KONYA'da ticari taksinin kontrolden çıkması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumu ciddiyetini koruyor.

Kaza, sabaha doğru saat 04.15 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Serkan Aktaş (28) idaresindeki 42 TT 101 plakalı ticari taksi, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine önce kaldırımda bulunan bir ağaca ardından da sokak lambası direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle taksi hurdaya dönerken araçta bulunan sürücü ile yolcular Ekrem Aktaş (37), Esat Aktaş (16) ve ismi henüz belirlenemeyen bir kadın yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan kadın yolcu itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonrası sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla kent merkezinde çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Serkan Aktaş ve kadın yolcunun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yaralıların araçtan kurtarılması

Yaralıların ambulanslara alınması

Taksiden detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-KONYA,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405016

=================================================

8)İSTİNAT DUVARI KAYINCA 28 DAİRELİ İKİ BİNA BOŞALTILDI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde apartmanların arkasında bulunan istinat duvarında kayma belirlenince, toplam 28 dairenin bulunduğu 2 apartman boşaltılarak mühürlendi.

Gebze Mustafa Paşa Mahallesi 745 Sokak'ta bulunan toplam 28 dairenin bulunduğu 2 apartmanın arkasındaki istinat duvarında kayma belirlendi. Gebze Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerde istinat duvarının projeye uygun olmadığı tespit edildi. 9 Mart tarihinde dairelerde yaşayanlara binayı boşaltmaları için tebligatta bulunuldu. Belediye ekipleri dün binayı mühürlerken, bazı kişiler eşyalarını taşıdı. Daire sahipleri müteahhit firmaya tepki göstererek, evlerinden birkaç parça eşyalarını alabildiklerini, mağdur olduklarını söyledi.

Gebze Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yapıya ilişkin belediyenin ilgili birimlerinin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün denetim yaptığını belirtilerek şöyle denildi:

"İstinat duvarının ruhsat eki onaylı projesine uygun olmadığı görülerek 3194 sayılı İmar Kanunu'na istinaden Yapı Tespit Tutanağı tutulmak suretiyle işlem yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de konu ile ilgili inceleme yaparak güvenlik açısından tehlike arz ettiğini belediyemize yazılı olarak bildirmişlerdir. Müteahhit firma ve yapı denetim firması, istinat duvarı ile ilgili gerekli teknik analizleri getirmiş olup, teknik inceleme sonucu beton kalınlıklarının ve kullanılan donatı çap ve miktarlarının projeyle uyumlu olmadığı tespit edilmiş ve mevcut durumun kamunun sağlık ve selameti açısından tehlike arz etmesi nedeni ile yapı sahiplerine 9 Mart tarihinde yapıların güvenlik gerekçesi ile tahliye edileceği konusunda tebligatlar yapılmıştır."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Vatandaşların tepkisi

-Belediye ekiplerinden görüntü

-Belediye ekiplerinin binayı mühürlemesi

-İstinat duvarından görüntü

Haber-Kamera: Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli),

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404226

==========================================

9)GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDEKİ İNCELEME VE DENETLEMELERİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki inceleme ve denetlemelerine fün de devam etti.

Orgeneral Hulusi AKAR, ilk olarak Şırnak'a giderek 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında incelemelerde bulundu. Akar, Şırnak Akçay mevkiinde bölücü terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcı madde kullanılarak yapılan hain saldırı sonucunda yaralanan personeli hastanede ziyaret etti ve durumları hakkında bilgi aldı. Hastanedeki ziyaretin ardından Şırnak Valiliğine geçen Orgeneral Akar, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Orgeneral Akar çarşıda halk ve esnaf ile de sohbet ettikten sonra beraberindeki heyet ile Şırnak'tan ayrılarak Siirt'e gitti.

Siirt'te ilk olarak şehir merkezinde vatandaşlarla sohbet eden Orgeneral Akar, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından 3'üncü Komando Tugay Komutanlığında incelemelerde bulundu. r. Siirt'teki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Orgeneral Akar ve beraberindeki heyet, Bitlis Tatvan'a geçerek 10'uncu Komando Tugay Komutanlığını denetledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-

Haber:

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404207

=========================================

10)'DUR' İHTARINA UYMAYAN SÜRÜCÜ; EŞİMLE KAVGA ETTİK, MESAJLA GÖNLÜNÜ ALIYORDUM

KONYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü Mustafa Teke, kovalamaca sonucu yakalandı. Teke, "Eşimle kavga ettik. Moralim bozuk. Mesaj çekip gönlünü almaya çalışıyordum" dedi.

Olay, gece saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yeni İstanbul Yolu'nda meydana geldi. Devriye görevi yapan polis ekibi, şüphe üzerine 42 HP 862 plakalı otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Ancak sürücü durmadı, polisler de peşine düştü. Yaklaşık 15 dakikalık kovalamacanın ardından otomobil, Ankara Caddesi üzerinde durduruldu. Gözaltına alınan sürücü 39 yaşındaki Mustafa Teke, gazetecilerin "Neden kaçtınız?" sorusuna, "Eşim engelli. Kavga ettik, dövüştük. O yüzden moralim bozulunca mesaj çekip gönlünü yapıyordum. Yemin ediyorum, ben mağdurum" dedi. Teke'ye dur ihtarına uymamak, muayenesiz ve sigortasız araç kullanmak, trafiği tehlikeye düşürmek, kırmızı ışık ihlali yapmak ve gerekli aydınlatma sisteminin olmaması nedeniyle 2 bin 460 lira para cezası kesildi. Otomobil de yapılan işlemlerinin ardından otoparka çekildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Mustafa Teke'nin açıklamaları

Mustafa Teke'nin alkol testine alınması

Otomobilden detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405011

====================================

YURTTA HUZUR UYGULAMALARI

11)İZMİR'DE JANDARMADAN 'DRONE'LU HUZUR UYGULAMASI

İZMİR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 913 personelle asayiş uygulaması yaptı. Uygulama, 'Drone' kullanılarak havadan görüntülendi. İzmir'de İl Jandarma Komutanlığı, 193 Jandarma asayiş timi, 181 devriye müdahale aracı, 913 Jandarma personelle asayiş uygulamas yaptı. Kent genelinde 58 noktada yapılan uygulama kapsamında araçlar didik didik arandı, vatandaşlara kimlik sorgulaması yapıldı. Şehirlerarası yolcu otobüsleri ve yük taşıyan TIR'lar narkotik köpekler yardımıyla arandı. O anlar ise hava aracı olarak bilinen 'Drone'ler tarafından kayıt altına alındı. Ayrıca 472 umuma açık yerde denetim yapıldı, eksikleri bulunan kişi ve mekanlar için para cezası uygulandı.

ADANA'DA 500 POLİSLE 'HUZUR' UYGULAMASI

ADANA'da 500 polisin katılımıyla yapılan asayiş uygulamasında 24 kişi gözaltına alındı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulaması kapsamında Adana'da Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik, Özel Harekat, Trafik şubelerinden 500 polis ile şüpheli kişiler, araçlar ve umuma açık mekanlarda aramalar yapıldı. Kent merkezindeki 15 sabit noktada, 1752 kişinin kimlik sorgusunu yapan ekipler, 4 adet ruhsatsız tabanca elegeçirirken, 24 kişiyi de gözaltına aldı. 985 araçta yapılan incelemede, 21 araç sürücüsüne çeşitli suçlardan 14 bin lira ceza kesildi, 7 araç da trafikten men edildi. Gece yarasına kadar devam eden uygulamada, kent merkezindeki umuma açık 100 mekanda arama yapıldı.

BURSA'DA 900 POLİSLE HUZUR OPERASYONU

BURSA'da 900 polisin katılımıyla düzenlenen huzur operasyonunda aranan 34 kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Uyuşturucu ile Mücadele, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinde görevli 900 polisle asayiş uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde 6 noktada trafik denetimi yapalırken, kahve, restoran, bar ve pavyon gibi 71 umuma açık işyeri denetlendi.

Denetimlerde 832 kişinin kimliğik sorgusu yapıldı, aranan 32 kişi gözaltına alındı. Uygulama kapsamında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ayrıca 216 araç sorgusu yapılırken, 8 araç trafikten men edildi. 24 araç hakkında da toplam 11 bin 103 lira cezai işlem uygulandı.

KONYA'DA 500 POLİSLE ASAYİŞ UYGULAMASI

KONYA'da yaklaşık 500 polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 500 polis, daha önceden belirlenen farklı noktalardaki adreslerde asayiş uygulaması yaptı. Özel Harekat polislerinin de katıldığı uygulamada ekipler şehir giriş ve çıkışlarında şüpheli gördükleri araçlar ve kişiler üzerinde arama yaptı. Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranan şüpheliler gözaltına alındı. Eğlence mekanları ve farklı noktalardaki kafelerde de denetleme yapıldı. Denetlemelerde bıçak, satır gibi çeşitli suç unsarları ele geçirildi.

ÇANAKKALE'DE 250 POLİSLE HUZUR UYGULAMASI

ÇANAKKALE'de yaklaşık 250 polisin katılımıyla huzur uygulama yapıldı.

Çanakkale'de 'Güven ve Huzur-4' operasyonu kapsamında asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamaya Terörle Mücadele, Narkotik, Mali Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Trafik ekiplerinden 250 polis katıldı. Uygulama kapsamında önceden belirlenen noktalarda işyerleri denetlendi, araçlar ve kişiler arandı, Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Uygulamaya Deniz polisi de destek verdi.

BİTLİS'TE HUZUR UYGULAMASI

BİTLİS'de 366 polisin katılımıyla kent merkezi ve ilçelerinde huzur uygulaması yapıldı.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli birimlerde görev yapan 62 ekip ve 366 personelle il ve ilçelerde asayiş uygulaması yaptı. Dün saat 18.00'de başlayıp 20.00'de biten uygulamada, kent merkezi ve ilçelerde umuma açık yerlerde kontroller yapıldı. İşyerlerinin evrakları kontrol edildi, çalışan ve müşterilerin Güvenlik Bilgi Tespiti (GBT) sorgulaması yapıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı uygulamada 20.30 ile 22: 30 saatleri arasında da uygulama noktalarında araçlar ve yolcular kontrol edildi.

İSLAHİYE HUZUR UYGULAMASI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polis ve jandarma ekipleri tarafından huzur uygulaması yapıldı.

Asayiş, Terör ve Trafik Şube Amirliği ekipleri, dün gece ilçe merkezinde 2 kontrol noktası oluştururken, Özel hareket ekipleri sürekli kent merkezinde devriye görevi yaptı. İlçe girişi ve çıkışlarında ekipler tarafından şüpheli kişi ve araçlarda arama yaptı. Geniş güvenlik önlemi alınarak yaklaşık 2 saat süren denetimlerde 187 araç aranırken, 308 kişinin ise kimlik sorgusu yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş'ın uygulama noktalarını ziyaret ederek bilgi aldığı uygulamada ekipler 2 araca cezai işlem uyguladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin ise, kendi güvenlik alanında oluşturduğu kontrol noktasında huzur uygulaması yaptığı belirtildi.

ADIYAMAN'DA 377 POLİSLE HUZUR UYGULAMASI

ADIYAMAN'da 377 polisin katılımıyla kent genelinde huzur operasyonu düzenlendi.

Merkez ve ilçelerde kafe ve eğlence merkezleri gibi umuma açık yerlerde dün gece saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde; Özel Harekat, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 377 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Operasyonda oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli kişi ve araçlar aranırken, işyerlerinde bulunan şahısların üst araması yapılarak kimlik kontrolü yapıldı.

ESKİŞEHİR'DE POLİS VE JANDARMADAN ORTAK UYGULAMA

ESKİŞEHİR'de polis ile jandarma ekipleri ortaklaşa asayiş ve trafik uygulaması yaptı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün akşam il ve ilçe merkezleri ile karayollarında ortaklaşa uygulama yaptı. Asayiş ve trafik uygulamasına 952 polis ile 405 jandarma katıldı.

Polis ve jandarma ekiplerinin uygulamasında araçlar durdurularak, narkotik köpekler eşliğinde bagajlar arandı, yolculuk edenlerin üst aramaları ile kimlik kontrolleri yapıldı.

NİĞDE'DE 250 POLİSLE ASAYİŞ UYGULAMASI

NİĞDE'de 250 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı.

Türiye geneli gerçekleştirilen huzur uygulaması kapsamında Niğde'de 250 polis ile kentin giriş-çıkışlarında ve önemli noktalarda şüpheli şahıslar ile araçlarda arama yapıldı. Umuma açık mekanlarda da arama yapan ekiplerin kontrolleri gece yarısına devam etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------İZMİR

Drone ile çekilen görüntüler

Uygulamadan görüntü

Narkotik köpeklerinin arama yapmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/İZMİR,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405007

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405009

Görüntü Dökümü

-------------------------------ADANA

Trafikte giden araçlar ve trafik polisinden görüntü

Polislerin bir aracı kontrol noktasına alması

Otomobilin bagajında polisin arama yapması

Otomobil sürücüsüne ait ruhsatlı tabancayı inceleyen polisler

Arama sonrası otomobilin kontrol noktasından gidişi

Polislerin başka bir aracı kontrol noktasına alması

Polisin araçtan inen sürücünün üzerini araması

Polislerin aracı araması

Kadın polisin, durdurulan araçtan inen bir kadının çantasını araması

Caddede yürüyen polislerden görüntü

Polislerin arama yapılacak umuma açık bir mekana girişi

Polislerin umuma açık yerlerde arama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405010

Görüntü Dökümü

-------------------------------BURSA

-Uygulama alanından genel görüntüler

-Üst ve araç aranması

-Alkol testinin yapılması

-Bir araçta esrar bulunması ve araç sahibinin gözaltına alınması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

Süre: 4 dakika 16 saniye Boyut: 198 MB

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405013

Görüntü Dökümü

-------------------------------KONYA

Polislerin işyerlerine baskın anı

İşyerlerinde ve kişiler üzerinde yapılan aramalar

Yol uygulamasından detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405005

Görüntü Dökümü

-------------------------------ÇANAKKALE

Polislerin mekanlarda asayiş uygulamasından görüntüler

Kimlik sorgulamasından görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405004

Görüntü Dökümü

---------------------------------BİTLİS

-Polis ekiplerinin emniyet önünden hareket etmeleri

-Çarşı merkezinde güvenlik önlemi alan ekiplerden detaylar

-Kıraathanelerde denetleme yapan ekipler

-Çarşıda kontrol yapan ekiplerden detaylar

-Detay görüntüler

-Araçların aranması

-Bagaj ve yolcuların üzerinde yapılan aramalardan detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404233

Görüntü Dökümü

-------------------------------GAZİANTEP

Özel hareket ekipleri

Uygulama noktası

Araçların aranması

Kimlik sorgulama

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/GAZİANTEP,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404250

Görüntü Dökümü

----------------------------ADIYAMAN

Uygulama noktası

Araçların durdurulması

Araçlarda arama yapılması

Özel Hareket polislerin önlem alması

Sürücüler alkol kontrolünden geçirilmesi

Vatandaşların üst araması yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-Selim SONKAYA/ADIYAMAN,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404241

Görüntü Dökümü

-------------------------------ESKİŞEHİR

-Ekiplerin görüntüsü,

-Eğitilmiş narkotik köpeği ile araç bagajlarının aranması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404253

Görüntü Dökümü

-------------------------------NİĞDE

Polislerin araçları durdurması

Polislerin araçlarda arama yapması

Kimlik kontrolü yapan polisler

Kotrol noktasındaki polislerden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405012

=================================================

12)ANAMUR MUZUNA AR-GE SERASI

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde AR-GE serası kuruldu.

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde özellikle zirai branşında eğitim alan öğrencilerin uygulamalı olarak ders görebileceği 2.5 dönümlük seranın yapımını Anamur Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi. Sera önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Kaymakam Cengiz Cantürk, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinöz, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ile diğer ilgililer katıldı. Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Çetinsöz, "Bugün burada bütün Türkiye'ye örnek olabilecek bir okul sanayi işbirliği sergilenmektedir. Mevcut açılacak olan 2.5 dönümlük muz serasında yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrenciler ilçe halkına yol gösterecek uygulamalar sağlamaya çalışacağız" dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Torunoğlu ise, oda tarafından yaptırılan bu seranın Anamur muzunun markalaşmasına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı ise, güçlü bir ülkenin güçlü bir eğitim ile olacağını söyledi. Bunun için pratik eğitimin yanında uygulamalı alanlarında olması gerektiğini anlatan Çamsarı, seranın da buna en güzel örneklerden birisi olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar'ın okuduğu duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Okul önünden tokalaşma ve yemek görüntüsü

Sofradan genel ve detay

Protokol tören alanına gelirken

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Konuşmalar

Plaket töreninden görüntü

Dua okunması

Kurdele kesimi

Seranın gezilmesi

Rektörün ziraat mühendisleri ile ilgili yorumu

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin),

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405017

===========================================

13)VATANDAŞLARDAN 'KONAK'TA Bİ DÜNYA SES' KONSERİNE YOĞUN İLGİ

İZMİR'de, Konak Belediyesi Kadın Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü tarafından 'Konak'ta Bi Dünya Ses' projesi kapsamında düzenlenen konsere 15 ülkeden 20 sanatçı katıldı. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun da destek verdiği konserde, farklı dillerde söylenen eserlerin yanı sıra Lazca ve Çerkezce eserler de seslendirildi.

Konak Belediyesi Kadın Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü tarafından; kardeşlik, barış, ve sevgi teması üzerine müziğin evrensel dili kullanılarak düzenlenen 'Konak'ta Bi Dünya Ses' projesine Türkiye başta olmak üzere; Yunanistan, Sudan, İran, Meksika, Suriye, Malavi, Hindistan, Küba, Japonya, Hollanda, Güney Kore, İskoçya, Ekvator ve Ürdün'den toplam 20 gönüllü sanatçı katıldı. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun da destek verdiği konserin sanat yönetmenliğini Kamil Kaya yaptı. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'ndaki gecede, sunucuların konuşmaları işitme engelli vatandaşlar için işaret diline de çevrilirken, farklı dillerde seslendirilen eserler davetliler tarafından beğeniyle dinlendi. Lazca ve Çerkezce eserlerin de söylendiği geceye ilginin yoğun olması nedeniyle davetlilerin bir kısmı konseri ayakta dinledi. Konser sonunda sanatçılar sahneye çıkarak seyircileri selamladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Salona girenlerden görüntü

Sanatçılardan görüntü

Salondan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

05.04.2017 - Haber Kodu : 170405008

==========================================

14)SAKİ CÜCE MAYMUN CHİCO'YA EŞ GELDİ

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan saki cüce maymun Chico'ya İspanya'dan 'Felluca' adlı maymun eş olarak getirildi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda saki cüce maymun Chico'ya eş geldi. 15 yaşındaki erkek Chico'ya geçen hafta İspanya'dan 'Felluca' adlı dişi saki cüce maymun getirildi. Maymunlar iki haftalık alışma süresinin ardından bir araya getirilecek. Maymunların bakıcılığını yapan İbrahim Uysal, Chico'nun 2,5 senedir hayvanat bahçesinde olduğunu belirterek, "Hayvanımız saki çift olarak Türkiye'de ilktir. Meyve ve sebzelerle beslenirler. En büyük özellikleri de meyvenin çekirdeğini çok severler. Ormanın derinliklerinde yaşadıkları için normal yaşam alanlarında pek nadir görünen bir türdür. Sakimizin dişisi İspanya'dan geldi. Zenginleştirme amaçlı fındık ve fıstıkla besliyoruz. Normalde meyve, yumurta ve un kurtlarını çok severler. En sevdiği yiyecek de beyaz peynirdir. Tanışma aşamasındalar. Arada cam var, birbirleri ile tanışıyorlar ve çok heyecanlılar" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Maymunlardan görüntü

Röportaj

Haber-Kamera: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404209

===================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzeldere İzmir Konya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title