Haberler

Dha Yurt Bülteni- 1

Gebze'de zincirleme kaza: 6 ölü, 3 yaralıALMANYA'YA DÖNEN AİLE ÜYELERİ HAYATINI KAYBETTİKOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, TEM Otoyolu Muallimköy mevkiinde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobille çarpıştı.

Gebze'de zincirleme kaza: 6 ölü, 3 yaralı

ALMANYA'YA DÖNEN AİLE ÜYELERİ HAYATINI KAYBETTİ

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, TEM Otoyolu Muallimköy mevkiinde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobille çarpıştı. Can pazarının yaşandığı zincirleme trafik kazasında aynı aileden 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle İstanbul istikametinde kilometrelerce kuyruk oluştu. Gebze'de trafik kazasında yaşamlarını kaybeden Erdoğan ailesinin Almanya'dan memleketleri Gaziantep'e gelerek tatillerini geçirdiği, tatilin ardından Almanya'ya dönüşe geçtikleri öğrenildi.

TIR DEHŞETİ

Kaza saat 19.45 sıralarında, TEM Otoyolu Gebze Muallimköy mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine giden 33 F 4537 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek UHMY63 Almanya plakalı minibüse, ardından da 34 MGY 4537 plakalı otomobile ve BL97566 İsveç plakalı otomobile çarptı. Kaza nedeniyle hem İstanbul, hem de Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Kaza nedeniyle çok sayıda 112 Acil ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Kazada minibüste bulunan Adnan, Fatma, Melisa, Müslüm, Yakup ve Yusuf Erdoğan yaşamlarını kaybederken, 3 kişi ise yaralandı. Yaralılar 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde ulaşım bir süre sonra tek şeritten sağlandı. İstanbul istikametinde ise kilometrelerce uzunluğunda araç konvoyu oluştu. Araçların yoldan kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, 6 kişinin öldüğünü, cenazeleri morga kaldırarak yakınlarına teslim edeceklerini, yolu ulaşıma açmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ALMANYA'YA DÖNÜYORLARDI

Gebze'de trafik kazasında yaşamlarını kaybeden Erdoğan ailesinin Almanya'dan memleketleri Gaziantep'e gelerek tatillerini geçirdiği, tatilin ardından Almanya'ya dönüşe geçtikleri öğrenildi. Kazada 35 yaşındaki Adnan Erdoğan, eşi 33 yaşındaki Fatma Erdoğan, çocukları 10 yaşındaki Melisa, 7 yaşındaki Müslüm, 5 yaşındaki Yakup ve 3 yaşındaki Yusuf'un cenazeleri Darıca Farabi Devlet Hastanesi ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi morglarına kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından 6 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edilecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu'nun açıklamaları

--------------------------

Olay yeri

-Sağlık ekipleri

-Olay yerinde jandarmalar

-Ambulanstan görüntü

-Genel ve detay

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: Faruk KIYAK-Mesut IŞIK-Alişan KOYUNCU, Erol POLAT / GEBZE (Kocaeli),

===========================================

Kastamonu'da otomobil ile ticari araç çarpıştı; 2 ölü, 6 yaralı

KASTAMONU'da tatilden dönen ailenin içinde bulunduğu otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Seydiler mevkiinde meydana geldi. Çankırı'nın Ilgaz İlçesi'nde belediyede işçi olan Mustafa Çömez, Kastamonu'nun sahil ilçesi Abana'da ailesiyle tatil yaptıktan sonra dönüş için yola çıktı. Mustafa Çömez yönetimindeki 28 NH 794 plakalı otomobil, kavşakta Mustafa Şen yönetimindeki 37 BK 070 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Çömez ile ticari araçta bulunan sürücünün eşi Sema Şen öldü. Mustafa Çömez'in eşi Seda ve oğlu 5 yaşındaki Fahri Çömez ile ticari aracın sürücüsü Mustafa Şen, çocukları 1 yaşındaki Yunus Emre Şen, 4 yaşındaki Hümeyra Şen ve Yaşar Şen yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Mustafa Çömez ve Sema Şen'in cesetleri de yapılan incelemenin ardından morga kondu.

Ölen Mustafa Çömez'den geriye tatilde oğul Fahri Çömez ile denizde çektirip sosyal medya hesabında paylaştığı son fotoğrafı kaldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Kaza yeri

-Araçlar

-Ekiplerin çalışması

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ / KASTAMONU,

==============================================

Düzce'de cip bariyerlere çarptı: 2 kardeş öldü, 3 yaralı

DÜZCE'de TEM Otoyolu üzerinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarpan bir cipte, 15 yaşındaki Zeynep Fındık ve 7 yaşındaki Muhammed Fındık kardeşler öldü. 3 kişi de yaralandı.

Kaza, gece saat 03.00 sıralarında TEM Otoyolu Düzce Gümüşova rampalarında meydana geldi. İstanbul yönüne giden Hafız Fındık yönetimindeki 34 PR 5576 plakalı cip, sürücüsünün kontrolünden çıkarak orta refüjdeki bariyerlere çarptı. Araçta bulunan Zeynep Fındık olay yerinde, kardeşi Muhammed Fındık da ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Sürücü Hafız Fındık, eşi Gülseren Fındık, oğlu Hamza Fındık ise yaralı kurtuldu. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sürücü Hafız Fındık'ın, ambulansta hastaneye sevk edilirken, "Uyumasaydım olmazdı" diyerek yakındığı ileri sürüldü. Polis ve jandarma ekipleri, aracın sol taraftan bariyerlere çarpmasına rağmen sağ taraftaki ağır hasarın nasıl oluştuğu konusunda inceleme başlattı. Cipin, sürücünün uyuması sonucu TIR veya kamyona çarpıp kontrolden çıktığı, daha sonra bariyerlere çarparak durduğu değerlendirildi.

Soruşturma başlatılan kazanın nasıl meydana geldiği olay yerinde yapılacak detaylı incelemeyle saptanacak.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Kaza yeri

-Cip

-Ceset torbası

-Polis ve jandarmanın incelemesi

-Yol

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE,

================================================

Elazığ'da feci kaza: 8 yaralı

ELAZIĞ'da biri yabancı plakalı olmak üzere 3 aracın karıştığı zincirleme çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 8 kişi yaralandı.

Elazığ'dan Diyarbakır istikametine seyir halinde olan D.K. yönetimindeki 23 HL 977 plakalı kamyonetle, aynı yönde seyireden V.B.'nin kullandığı otomobil ile  çarpıştı. Bu sırada arkadan gelen A.G.'nin kullandığı SU AG 2702 yabancı plakalı hafif ticari araç da arkadan kamyonete çarptı. 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, araçlarda bulunan 8 kişi yaralandı. Yaralılar, kaza yerine gelen ambulanslarla Elazığ'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kazaya karışan araçlar

-Çevredeki vatandaşlar

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: ELAZIĞ,

==========================================

Marmaris'te tekne faciası

KAYIP İKİ KİŞİNİN DE CESETLERİ ÇIKARILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi açıklarındaki Kızılkum Mevkii'nde batan motoryattaki kayıplardan 15 yaşındaki Mert Ali Ağdemir ile 40 yaşındaki Safia Ağdemir'in cesetleri dalgıçlar tarafından çıkartıldı.

KAPAĞI AÇIK KALDIĞI İÇİN SU ALDIĞI İDDİASI

Öte yandan Bozburun Limanı'nda 2 gündür demirli olan ve dün saat 10.00 sıralarında denize açılan motoryatın arkasındaki kapağın açık unutulması nedeniyle su aldığı ileri sürüldü. Motoryatın hızla limandan ayrıldığı, durumu farkeden kıyıdakilerin tehlikeyi görüp, uyarmak için bağırmalarına rağmen seslerini duyuramadıkları iddia edildi. Motoryatın sürat yapması nedeniyle önünün havaya kalktığı, bu sırada arka taraftaki kapağın açık olması yüzünden su alıp, bir anda battığı öne sürüldü. Batma anında, kurtulanların güvertede, ölenlerin ise motoryatın içinde bulunduğu belirtildi.

KAPTAN GÖZALTINDA

Batan motoryattan sağ kurtarılan kaptan Mustafa Donka'nın, sağlık kontrolünün yapılmasının ardından jandarma tarafından gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

1 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi açıklarındaki Kızılkum Mevkii'nde batan motor-yatta bulunan ve hayatını kaybeden 3 kişinin cesetleri otopsi için Muğla AIdli Tıp kurumu Morgu'na kaldırıldı. Öte yandan, motor-yatın kaptanı Mustafa Donka'nın yanı sıra gemici Yücel Bektaş'ın da gözaltına alnıdığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Teknenin batma anı

-Arama kurtarma çalışmalarından görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

======================================

40 yıllık bina yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı

4 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 2'inci Sokak'ta bulunan 40 yıllık, 4 katlı Gökdağ Apartmanı, akşam saatlerinde çöktü. Gece saatlerinde bir kolonunda patlama yaşanması üzerine, yıkılabileceği ihtimali üzerinde tahliye edilen binada, kimse yokta ancak 9 dairenin bulunduğu binada kalan 5 ailenin ev eşyaları duruyordu. Gündüz saatlerinde toplanan bina sakinleri, ev eşyalarını çıkarmak istemiş ancak yetkililer buna izin vermemişti. Gökdağ Apartmanı ile birlikte yakında bulunan 2 bina da boşaltılmıştı.

Bu akşam saat 22.30 sıralarında çöken binada can kaybı yaşanmazken, yıkılan Gökdağ Apartmanı molozları yakındaki bir binaya hasar verdi. Can kaybı yaşanmamasına rağmen bölgeye AFAD, itfaiye ambulans, sağlık ve zabıta ekipleri sevkedildi.  İlk incelemenin ardından can kaybı olmadığı tespit edildi.  Yenişehir Belediyesi Zabıta Amiri Birkan Abiş, binanın çökmesiyle birlikte olay bölgesine hareket ettiklerini belirterek, "Olayı saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Haberi alır almaz ekimizle birlikte buraya hareket ettik. Allaha şükür ki yaptığımız ilk incelemede can kaybı yaşanmadı. Sadece yıkılma anında yan binada hafif bir hasar var. Zaten tedbir olarak o binayı ve yakındaki başka bir binayı boşaltmıştık. Yıkılan binayı da gece boşaltmıştık. Aldığımız tedbirler sayesinde kimsenin burnu kanamadığı için sevinçliyiz. Ailelerin tüm ısrarlarına rağmen kimsenin binaya girmesine izin vermediğimiz için haklı olduğumuz ortaya çıktı. Gerekli incelememizi tamamladıktan sonra hazırlayacağımız raporu kamuoyuna açıklayacağız" dedi.  Bu arada binanın yıkılması sırasında vatadaşların cep telefonları ile çektiği görüntülerde, yıkımla birlikte etrafa büyük tozların dağıldığı, vatandaşların nefes almakta güçlük çektiği görülüyor. Bölgeye gelen itfaiye ve ambulanslar toz nedeniyle görünmüyor ancak sesleri duyuluyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yıkılan bina

-Hasar gören yakındaki bina

-Yıkımdan hemen sonraki görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

===================================================

Caretta caretta'nın şansı balıkçı ve arkadaşları oldu

MUĞLA'nın Milas ilçesinde dubaya yüzgecinden misina ile bağlanarak ölüme terkedilen caretta caretta türü deniz kaplumbağası, tesadüfen kendini farkeden bir balıkçı ve üç arkadaşı tarafından kurtarıldı. Caretta caretta'yı kurtarıp, doğal ortamına bırakan balıkçı Güray Dıngıl, "Bunu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi. Sahil güvenlik de bunu kimin yaptığının belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Milas'ın Güllük Mahallesi'nde yaşayan evli ve üç çocuk babası balıkçı Güray Dıngıl (42), İstanbul'dan tatil için gelen arkadaşları Ertürk Atalar, İsmail Atalar ve Furkan Güneş'i de alarak, geçen 30 Temmuz'da, 'Efsun-1' isimli teknesi ile balık avına çıktı. Dıngıl, Milas ile Bodrum arasındaki Asıl Koyu'na geldiğinde, kıyıdan yarım mil açıkta bir dubanın suya batıp, çıktığını farketti. Merak edip, dubaya yaklaşan Dıngıl, 60 santimetre boyunda, 40 kilogram ağılığındaki bir caretta caretta'nın ön sağ yüzgecinden dubaya misina ile bağlanmış olduğunu farketti. Kurtulmak için mücadele veren deniz kaplumbağasını arkadaşlarının yardımıyla tekneye alan Dıngıl, üzerindeki misinaları tek tek temizledikten sonra, tekrar denize, doğal ortamına saldı. O anlar Dıngıl'ın arkadaşları tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Ölüme terkedilen caretta caretta'yı gördüklerinde şoke olduklarını belirten Güray Dıngıl, "Zavallı hayvanı kurtarıp, tekrar özgürlüğüne kavuşturduk. Durumu benden öğrenen sahil güvenlik ekibi teşekkür edip, sorumlularının bulunması için soruşturma başlattı. Bunu yapan insan olamaz. Bu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Caretta carettayı arkadaşları ile kurtaran Balıkçı Güray Dıngıl ile röp.

-Caretta carettanın kurtarılma anından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: -Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=======================================================

Balkonda intihara kalkışan kadını polis kelepçeleyip kurtardı

BURSA'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen ve çıktığı balkonda intihara kalkışan 35 yaşındaki N.Ş.'yi oyalayan polis, ardından kelepçeleyerek kurtardı.

Olay, merkez Osmangangazi ilçesi Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. Kısa süre önce evlenen ve psikolojik sorunları bulunduğu iddia eden N.Ş., dördüncü kattaki evinin balkonundan çıkarak kendisini atacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Çevredikilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri balkonun altına hava yastığı açarken 112 Acil Servis ekipleri de hazır bekledi.

Bu sırada polisler balkonda bulunan N.Ş'yi ikna edemeyince, bir ekip kapısı açık olduğu öğrenilen eve girdi. Aşağıdaki polisler N.Ş.'yi oyalarken, bir başka polis memuru ise bir halkasını kendi koluna taktığı kelepçenin diğer halkasını N.Ş.'nin bileğine geçirerek içeri çekti.

Kelepçelenerek intihardan kurtarılan ve sinir krizleri geçiren N.Ş., sağlık ekipleri tarafından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------------

-İtfaiye polis ve sağlık ekipleriden görüntüler

-Mahalle sakinlerinden görüntüler

-İtfaiyenin hava yastıgınndan görüntüler

-N.Ş.'nin kelepçe ile ambulansa bindirilmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Berktuğ ÖNCÜ- Enver Fatih TIKIR/BURSA,

==================================

İçişleri eski bakanının kardeşi yangında öldü

BURSA Devlet Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı İçişleri Eski Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun kardeşi Doktor Abdi Gazioğlu, çiftlik evinde çıkan yangında hayatını kaybetti.

Orhaneli ilçesine bağlı Sadağ Mahallesindeki bulunan çiftlik evinde gece piknik tüpü üzerinde çay demleyen Devlet Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı İçişleri Eski Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun kardeşi Doktor Abdi Gazioğlu, yangın çıkınca söndürmeye çalıştı.  Bu sırada tüpün patlaması sonucu, Dr. Abdi Gazioğlu bir anda alevlerin içinde kalarak dışarıya çıkamadı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının ardından Dr. Abdi Gazioğlu'nun cesedi oda içinde bulundu. Yapılan incelemenin ardından Abdi Gazioğlu'nun cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Dr. Abdi Gazioğlu fotoğrafları

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: BURSA/

====================================

Dördüncü kattan düşen hemşire yaşamını yitirdi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde hemşire 44 yaşındaki Hafize Şahin, oturduğu binanın 4'üncü katındaki pencereden düşerek yaşamını yitirdi.

Sandıklı Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan Hafize Şahin oturduğu Ece Mahallesi Dinar Caddesi'ndeki 4 katlı apartmanın 4'üncü kat penceresinden henüz bilinmeyen nedenle düştü. Şahin'in binanın önündeki beton zemine düştüğünü görenler sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen Hafize Şahin, kurtarılamadı. Hafize Şahin'in cenazesi aynı hastanenin morguna konuldu. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yaşanan bina

Olay yaşanan bina önünde olay yeri polisi incelemesi

Olay yerindeki kan izleri

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

=================================================

Adana'da kanalette erkek cesedi bulundu

ADANA'da yol kenarındaki kanalette üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedi bulundu.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Küçük Dikili Mahallesi Şehitlik Caddesi üzerinde bulunan bir seranın kanaletinde temizlik yapan işçiler, ceset gördü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak inceleme yaptı. Kimliği belirlenemeyen 40 yaşlarındaki erkeğin yaklaşık 4 gün önce öldürüldüğü belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, öldürülen kişinin kimliğinin saptanması ve otopsi için ceset  Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerindeki kalabalık

Polis araçları

Cesedin görüntüsü

Olay yeri genel

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Salih ÜÇTEPE - Kamera: Eser PAZARBAŞI / ADANA,

========================================

Cinsel istismar zanlısı kendini bıçakladı

ADANA'da 11 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 51 yaşındaki Demirel A., evinde kendini bıçaklayarak intihara kalkıştı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Havutlu Mahallesi'nde bir fırında ekmek taşıyan aracın şoförlüğünü yapan Demirel A., önceki gün adı açıklanmayan bir kız çocuğuna 2 katlı evinin yakınındaki portakal bahçesinde cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuğun bağırarak yardım istemesi üzerine kaçan Demirel A. dün akşam saatlerinde 2 katlı evine gelip ailesiyle tartıştı. Olay nedeniyle komşuların da tepki gösterip darp etmeye çalıştığı Demirel A., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla karnından kendini bıçakladı. Olay yerine çağrılan polisler, kan kaybeden Demirel A.'yı hastaneye götürmek istedi ancak elindeki bıçağı boğazına dayayan istismar zanlısı polislerin evden gitmesini istedi. Mahalle sakinleri de evin etrafında toplanarak Demirel A.'nın kendilerine teslim edilmesini istedi. Kalabalığın yaralı zanlıya zarar vermemesi için güvenlik önlemi alan polisler, ikna ederek Demirel A.'nın elinden bıçağı almayı başardı. Yakınları gazetecilere tepki gösteren Demirel A., polislerin arasında yakınlarına ait bir hafif ticari araçla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Demirel A. hakkında polisin soruşturması sürerken istismar mağduru çocuk da koruma altına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------

İstismar zanlısının polisler arasında araca bindirilmesi

Fenalaşan yakınlarının ambulansa alınması

Yaralı zanlıyı taşıyan aracın gitmesi

Hastanenin dışından detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

==================================================

Şanlıurfa'da, elektrik kesintilerini yol kapatıp protesto ettiler

ŞANLIURFA'da, elektrik kesintilere tepki gösteren 100 kişilik grup, lastiklerle yolu kapatıp eylem yaptı.

Hayati Harrani Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 100 kişilik kalabalık, akşam saatlerinde elektrik kesintilerine tepki göstermek için toplandı. Kalabalık, trafiğe kapattıkları yola barikat olarak koydukları lastikleri ateşe verdi. Kısa süre ulaşıma kapanan yol için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, yolu trafiğe açıp mahalle sakinlerini DEDAŞ yetkilileri ile telefonda görüştürdü. Sorunun en kısa sürede çözümü için söz verilmesinin ardından mahalleliler eylemlerine son vererek, evlerine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri

Lastikleri ateşe veren vatandaşlar

Polis ekiplerinin gelmesi ve önlem alması

İtfaiye ekiplerinin lastikleri söndürmesi

Toplanan mahalle sakinleri dağılması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

=====================================

İZBAN istasyonunda kavga

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, dolmuş şoförü ile 3 kişi arasında çıkan kavga, İZBAN İstasyonu'na sıçradı. Park halindeki dolmuşların camlarını kıran saldırganlar gözaltına alındı.

Olay, saat 20.00 sıralarında Aliağa İZBAN İstasyonu'nda meydana geldi. Aliağa'da plaj dönüşü bindikleri dolmuş şoförü ile aralarında çıkan tartışma sonrası, dolmuşçunun da içinde bulunduğu kişilerce darp edildiklerini iddia eden M.E, Ö.A ve yaşı küçük olan B.A., Aliağa İZBAN İstasyonu'nda park halinde bulunan dolmuşların camlarını kırdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis, saldırganları biber gazı ile etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen saldırganlardan yaşı küçük olan B.A. çocuk büro amirliğine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Kavga anından görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir),

============================================

Derik'te akşam başlayan yangın hala devam ediyor

MARDİN'in Derik İlçesi'nde harman yerinde toplanan yaklaşık 500 tonluk saman balyaları, henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin çab.alarına rağmen yangın söndürülemedi.

Derik İlçesi'ne 22 kilometre mesafedeki Tepecik Köyü, Kovalı Mezrası harman yerinde toplanan İbrahim Erdem'e ait balyalar halindeki samanlar, saat 19.00 sıralarında belirlenemeyen bir şekille yanmaya başladı. TIR'ın hareket etmesinin ardından yaklaşık 10 dakika sonra başlayan yangında, alevler kısa sürede bütün saman balyalarını sardı, ardından harman alanındaki buğdaylara sıçradı. Gökyüzünü aydınlatan yangında alevler kilometrelerce uzaktan görüldü. Derik ve Kızıltepe ilçe belediyelerine ait ait itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağen yangın, gece yarısına kadar söndürülemedi.

Alevlerden çevreye yayılan sıcaklık nedeniyle yangın alanına yaklaşmakta güçlük çekildiği belirtildi. Yangın nedeniyle yaklaşık 200 bin liralık bir hasar meydana geldiği belirtilirken, gerçek hasarın söndürüldükten sonra yapılacak incelemede ortaya çıkacağı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yanan samanlar

-Yangını çeken bir vatandaş yaşananları anlatırken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ / DERİK (Mardin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Asker uğurlama konvoyundakiler polisle tartıştı

ADANA'da asker uğurlama konvoyundaki bir aracı durduran polislere tepki gösteren konvoydakiler, taşkınlık yapıp, ekiplere saldırmaya çalıştı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kıyıboyu Caddesi'nde 1997/3 tertip askerlerin uğurlanması nedeniyle yaşanan yoğunlukta trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçlara yönelik uygulama yapan polisler, bir otomobili durdurdu. Asker uğurlayan konvoydaki araçta bulunanlar, polisle tartıştı. Kalabalığın artması ve tepkinin çoğalması üzerine polisler takviye ekip istedi. Çok sayıda polis ekibi kendileriyle tartışıp saldırmaya çalışan kalabalıktakileri güçlükle dağıtırken, durdurulan araç eksik evrakları nedeniyle trafikten men edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Konvoydakilerin polisle tartışması

Polisin kalabalığı dağıtmaya çalışması

Polise tepki gösteren vatandaşlar

Konvoydan detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ / Seyhan (ADANA),

==========================================

Polis, Afgan çobanın gasp yalanını ayak izleri sayesinde ortaya çıkardı

KONYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tanımadığı 2 kişi tarafından el, ayak ve gözleri bağlanarak sürüsünden 45 büyükbaş hayvan ile 2 cep telefonunun gasp edildiğini öne süren Afgan çoban 28 yaşındaki Feyzulah Amade'nin bulunduğu bölgede başka ayak izi olmadığı belirleyince yalan söylediğini ortaya çıkardı. Amade'nin sürüyü otlatırken hayvanları kaybettiği için gasp edildiği yalanını uydurduğu belirlenirken, polis hayvanları 5 kilometre ileride bularak sahibine teslim etti.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Bosnahersek Mahallesi'nde meydana geldi. 5 aydan bu yana  çobanlık yapan Afganistan vatandaşı Feyzullah Amade, polisi arayarak tanımadığı 2 kişinin yattığı konteynere geldiğini söyledi. Amade, bu kişilerin el, ayak ve gözlerini bağladığını, sürüsünde bulunan 54 büyükbaş havyandan 45'i ve 2 cep telefonunu gasp ettiğini öne sürdü.  Amade kendisinin içerde bulduğu bir bıçakla ipi keserek kurtulduğunu ifade etti.

AYAK İZLERİ ORTAYA ÇIKARDI

İhbar üzerine Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipleri konteyner ve çevresinde çalışma başlattı. Polis, yaptığı görüşmede Amade'nin çelişkili ifadelerde bulunmasından şüphelendi. Ekipler olay yeri çevresinde yaptığı çalışmada Amade'nin ayakkabılarından başka herhangi bir ize rastlamadı. Polis bunun üzerine yeniden Amade'nin ifadesini alırken çoban yalan söylediğini itiraf etti.

"KORKUMDAN SÖYLEYEMEDİM"

Feyzullah Amade ifadesinde, "Sürüyü otlatırken hayvanları kaybettim. 45 hayvanın değeri yaklaşık 250 bin lira. Hayvan sahibine söylemektem korktum. Bu parayı ödeyemezdim. El ve ayaklarımı bağlayarak böyle bir yalan söyledim" dedi.

Arazide yapılan aramada havyanlar 5 kilometre ilerideki askeri sınırda bulunarak sahibine teslim edildi. Feyzullah Amade hakkında suç uydurmaktan işlem başlatıldı.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Afgan çoban röportaj

Konteynır içerisinden detay

Polisin çevrede incelemeleri

Genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===========================================

Posta dağıtıcısına 'Mahkeme tebligatı' bıçağı

TOKAT'ın Çamlıbel Beldesi PTT şubesinde dağıtıcı olarak görev yapan 47 yaşındaki Aydoğan Yıldız, iddiaya göre 17 yaşındaki Y.K.'ya ait mahkeme tebligatını evine götürdüğü için işyerinde bıçaklanarak yaralandı.

Merkeze bağlı Çamlıbel Beldesi PTT Şubesine geçici görevde bulunan 21 yıllık posta dağıtıcısı evli ve 3 çocuk babası Aydoğan Yıldız, 1 hafta önce mahkeme tebligatını evine bıraktığı için 17 yaşındaki Y.K. tarafından PTT şubesi içerisinde çakı ile göğsünden bıçaklandı. Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yıldız 5 gün yoğun bakım servisinde kaldıktan sonra 2 gün önce göğüs cerrahi servisine alındı.

'TEBLİGATIMI NEDEN EVE GETİRDİN' BIÇAĞI

Posta dağıtımını yaptıktan sonra iş yerine döndüğünü söyleyen Aydoğan Yıldız, "Öğleden sonra saat 15.30 civarında içeriye gelen şahıs 'Benim tebligatımı neden muhtara vermedin. Evime niye getirdin' diye yakama sarıldı. Beni bıçaklayıp kaçtı. İçeriye girerek kasası kilitledim. Kendi arabam ile 112'ye gittim" dedi. Y.K.'nin bir kişiyle kavga ettiği için hakkında dava açıldığı, ancak bunu ailesinden gizlediği, dağıtıcı tebligatı eve götürünce ailesinin haberdar olmasına sinirlenerek olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından ise Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz posta dağıtıcısı Aydoğan Yıldız'ı Tokat Devlet Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Genel Başkan ziyaretin ardından PTT Tokat İl Müdürlüğü önünde posta dağıtıcılarının katılımıyla basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Yıldız, Aydoğan Yıldız'ın ölümden döndüğünü söyleyerek, "Biz bunu defalarca dile getirdik. Korunaksız, emniyetsiz, güvenlik tedbirlerinin alınmadığı yerlerde yapılan iş yerlerinin, bu derece sağlıksız, sıkıntılı, güvenlik sorunu yarattığını defalarca söyledik. Bu arkadaşımız 7201 sayılı kanunu yerine getirmiştir. Bundan dolayı da bıçaklama olayı gerçekleşmiştir. Üzücü olan taraf, kurumun bunu örtbas etmeye çalışması, kurum yönetiminin bu olayı aynı gün duyurmaması. Bu da bizi fazlasıyla üzmüştür. Son yıllarda ne yazık ki bu tebligatların içerisinden ya mahkeme mektubu çıkmakta ya icra mektubu çıkmaktadır. Dolayısıyla biz sadece görevimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Posta dağıtıcısı Aydoğan Yıldız'ı bıçaklayan 17 yaşındaki  Y.K.'nın ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntü

-Aydoğan Yıldız'ın görnütüsü ve konuşması

-Türk Haber-Sen başkanın ziyareti

-Sendike Başkanını dağıtıcılarla açıklama yapması

Haber-Kamera Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

=====================================================

Restoranda 2 tabanca ve 400 mermi bulundu

KONYA'da polisin bir restorana düzenlediği operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ile 400 mermi ele geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Uyuşturucu ile Mücadale Şubesi ekipleri tarafından yapılan ortak çalışmanın ardından merkez Meram İlçesi'nde bir restorana operasyon düzenlendi. Restoranda yapılan, narkotik köpeği Ares'in de kullanıldığı aramada, kutuların içine gizlenmiş 2 ruhsatsız tabanca ile yaklaşık 400 mermi bulundu. Restoranda bulunan müşterilerinde üst araması ve GBT sorgusu yapıldı.

Görüntü dökümü:

---------------------------------

Polisin baskın anı

Polisin yaptığı aramalar

Bulunan silahlar

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

Şanlıurfa'da çocuklar süs havuzlarında serinliyor

ŞANLIURFA'da, hava sıcaklığının 52 dereceyi bulması üzerine çocuklar, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen süs havuzlarına girerek serinlemeye çalıştı.

Şanlıurfa'da, termometreler 52 dereceyi bulduğu kentte, sıcaktan bunalan çocuklar, yüzme havuzları ve kavşaklardaki süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Yasak ve tehlikeli olmasına rağmen aldırış etmeyen çocuklar havuzda yüzerek ve birbiriyle şakalaşarak serinledi. bazı vatandaşlar ise güneşin çarpmaması için kendilerini güneşten koruyarak gölgelerde uyumaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Süs havuzunda yüzen çocuklar

Havuzda yüzen çocuklar şakalaşması

Belediye yüzme havuzunda yüzen çocuklar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Muğla Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title