Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- TUZLA'DA YOĞUN KOKU PANİĞİYoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

1- TUZLA'DA YOĞUN KOKU PANİĞİ

Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tuzla'daki yoğun kokunun nedeninin atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığını açıkladı.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - ALİ Kerem BENGİ- Ozan URAL / İstanbul DHA

Tuzla dün akşam saatlerinde kaynağı henüz belirlenemeyen ve genizleri yakan yoğun koku paniğe yol açtı. Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. İBB Başkanlığı'ndan  yapılan açıklamada, kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığını açıklandı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Tuzla İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde dün akşam saatlerinde yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.  Tuzla Piyade Okulu öğrencileri, Tuzladaki bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kokudan olumsuz etkilenen hastaları getiren ekiplerin özel kıyafetler giydikleri görüldü. Bazı araç sürücülerinin kokunun etksinden kurtulmak için maske taktı.

Yoğun hissedilen kokudan etkilendiklerini söyleyen Tuzla sakinleri, "Saat 20.00'den sonra başladı. Bir koku var biz de anlayamadık, çok rahatsız olduk evde o yüzden ailecek dışarı çıktık. Bir şeyden haberimiz yok. Çok ağır bir koku aşırı derecede. Nefes alınamaycak halde şuan. Normalde haftada bir gelen bir koku ama bugünkü dehşet bir koku. Böyle bir şey olamaz" dedi.

TUZLA BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Tuzla birçok mahallesinde hissedilen ağır kokuya ilişkin Tuzla Belediyesi'nden yapılan ilk açıklamada "İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

EKİPLERİN ÇALIŞMA YAPTI

Bölgeye sevk edilen İtfaiye, AKOM, İGDAŞ, AFAD, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve polis ekipleri bölgede ve kokunun geldiği belirlenen atık su kolektör hattına çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri de atıksu kanallarında ölçüm yaptı.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Vali Vasip Şahin ise twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimiz Tuzla ilçesinde çevreyi rahatsız eden ve atıksu kolektöründen kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen koku yayılması konusu Valiliğimiz AFAD ekipleri, İBB, İGDAŞ, İSKİ ve ilgili diğer tüm birim ekiplerince tüm detaylarıyla araştırılmaktadır" dedi.

İGDAŞ AÇIKLAMASI

Aynı dakikalarda İGDAŞ'tan yapılan açıklamada ise, "Tuzla İstasyon Mahallesi'nde hissedilen kimyasal kokunun doğalgaz ile ilgisi bulunmadığı tespit edilmiştir, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

"CİHAZDA TANIMLI OLMAYAN GAZ"

AFAD ekipleri cihazlarla ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

İBB İNCELEME SONUCUNU AÇIKLADI

Gece geç saatlerde İBB'nin  twitter adresinden yapılan açıklamada ise, "Akşam saatlerinde Tuzla'da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İBB ekipleri süratle bölgeye sevkedilmiş olup; sözkonusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütün birimleri ile, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup, sorumlulular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir. İBB birimleri, atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir. Ayrıca, kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir" denildi.

CHP'Lİ HAMZAÇEBİ: TAKİP EDECEĞİZ, BUNUN SORUMLULARINI BULACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi gece saatlerinde Tuzla'ya geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Hamzaçebi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sosyal medyadaki vatandaşlarımızın bazı şikayetleri üzerine önce Tuzla İlçe Başkanımla konuştum. kendisi hemen buraya geldi. Sonrasında Kaymakamımızla görüştüm. Nitrik asit sızıntısı gibi bir ihtimalin olup olmadığını sordum. Kendilerinde böyle bir bilginin kayıtlı olmadığını, ekiplerin araştırdığını söylediler.  Bilgiler üzerindeki çelişkiler nedeniyle ben de hemen evden çıktım buraya geldim. Burası kokunun kaynağı olan yerlerden birisi olarak görünüyor. İlk buraya geldim. Bundan sonra diğer güzergahlara da gideceğiz. Burada kesif bir koku var. İki boru görüyoruz, öyle zannediyorum ki buraya sanayi atıklarını vidanjörlerle getirenler boruları kullanarak deşarj ediyorlar. Bunlar sabit borular, demek ki burası devamlı kullanılıyor. Nitekim yine geçen yıl ve 2015 yılında Tuzla'da bu kokuları medya yazdı. Bu gün o yıllardaki dozun çok üzerine çıktı. Kolektör bacalarından bütün Tuzla'ya bu ağır koku çıkıyor. Koku zararlı mı değil mi? bunu devletin ilgili kurumları açıklamalı. 2017 yılındayız ama burada ilkel bir deşarj noktası var. Kimyasal, sanayi atıkları burada doğaya salınıyor.  Demekki yetkililer, Tuzla Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, sağlık ekipleri görevini yapmıyor.  zamannıda sayfiye yeri olan TUzla vatandaşların zehirleniyor muyuz? Ölüyor muyuz? feryatlarının duyulduğu bir ilçeye dönüşmüş durumda. Takip edeceğiz, bunun sorumlularını bulacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Hastaneye sevk edilen kadın ve çocuklar

-Hastaneye sevk edilen asker

-Hastaneden detay

-Gazdan etkilenen kişilerle röp.

-Ekiplerin çalışmaları

-AFAD ekipleri

-İstanbul Halk sağlığı ekipleri

-Ölçüm yapan itfiaye ekipleri

-Cihazla ölçüm yapan AFAD ekipleri

-Maske ile yola çıkan araç sürücüleri

-Vidanjör boşaltım alanından görüntü

-Ekiplerin inceleme çalışmaları

-Hastaneden görüntü

-CHP milletvekili Hamzaçebi'nin konuşması

-Genel ve detaylar

26.12.2017 - 03.00 Haber Kodu : 171226008

26.12.2017 - 03.03 Haber Kodu : 171226009

=======================================

2 - İSTANBUL'DA DAEŞ OPERASYONU

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde DAEŞ Terör örgütüne yönelik İstanbul genelinde operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Şüpheliler, hastanedeki işlemlerin ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------

-Hastaneye getirilen şüpheliler

-Genel ve Detaylar

26.12.2017 - 03.49 Haber Kodu : 171226010

============================

3- İSTANBUL'UN MEYDANLARINDA YILBAŞI HAZIRLIKLARI

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA

İstanbul'da yeni yıl  hazırlıkları kapsamında kentin işlek caddeleri süslenip ışıklandırıldı. 2018'e girmeye sayılı günler kala İstanbul'da hazırlıklar sürüyor. Günler öncesinden başlayan çalışmalar kapsamında Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Etiler, Nispetiye Caddesi, Dolmabahçe, Barbaros Bulvarı ve Taksim Meydanı ışıklandırıldı. İstiklal Caddesi'nin ise ışıklandırılmadığı görüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bağdat caddesinden görüntü

-Etilerden görüntüler

-Dolmabahceden görrüntüler

-Nişantaşından görüntüler

-Barbaros bulvarından Görüntüler

-Taksimden görüntüler

-İstiklal caddesinden görüntüler

-Genel ve Detaylar

26.12.2017 - 02.55 Haber Kodu : 171226007

==================================

4- BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NİN YILBAŞI ETKİNLİĞİNE İZİN ÇIKMADI

Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHA

Beşiktaş Belediyesi'nin 31 Aralık tarihinde Barbaros Meydanı'nda yapmak istediği yılbaşı etkinliğine "Güvenlik" gerekçesiyle Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan izin çıkmadı.

Beşiktaş Belediyesi'nin yılbaşı etkinliğine izin talebine ilişkin Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan gönderilen cevap yazısında; 31 Aralık tarihinde 21.00-00.30 saatleri arasında Barbaros Meydanı'nda yılbaşı partisi yapılacağı bildirilerek, bu etkinlik ile ilgili gerekli izin ve yoğun güvenlik önlemlerinin alınmasının istendiği belirtildi.

Yazın devamında şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu talep ile ilgili olarak ülkemizin bulunduğu şartlar dikkate alındığında provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliğe katılacaklar dahil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin, kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına sebebiyet vereceği, Ayrıca yazınızda belirtmiş olduğunuz alanda Anadolu-Avrupa yakası deniz ulaşımının geçiş hattı ve iskele olması, Fatih-Beyoğlu-Beşiktaş-Mecidiyeköy toplu taşıma hatlarının güzergahı ve son durağı olması nedeniyle araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu ve özellikle de 31 Aralık gününün önemi ile birlikte bu alan ve çevresinde bu yoğunluğun daha da artacağı değerlendirildiğinden yapılması planlanan etkinlik herhangi bir müessif olaya meydan vermemek amacıyla uygun görülmemiştir.

==========================

5- CUMHURİYET GAZETESİ DAVASI SONRASI ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMALAR

Haber: Ümit TÜRK - Cansel KİRAZ / Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, muhabir ve yöneticilerinin yargılandığı davada, mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Emre iper, Akın Atalay ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tahliye taleplerini reddetti. Sanık avukatlarının reddi hakim taleplerini değerlendirmesi için dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmanın 9 Mart tarihinde Silivri'de görülmesine karar verdi.

Ara kararın ardından avukatlar ve gazeteciler İstanbul Adalet Sarayı  önünde açıklamalarda bulundu.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Bu sabah büyük bir umutla bu davaya girmiştik. Dün çıkarılan KHK'lerle artık daha da karanlık hale geldiğini söylemiştik. Bugün gördüğümüz bu tablo nedenli bu kaygılarda haklı olduğumuzu gösterdi. Sanıksız bir savunma ve kısıtlılık kararı alınarak götürülen bir tablodan söz ediyoruz" dedi.

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, "Biz başından beri ifade özgürlüğünün bir yaşam hakkı olduğunu söyledik. Biz o yüzden başından beri Cumhuriyet davasının ifade özgürlüğünün tam da odağında olan bir dava olduğunu savunuyor, bu çerçevede sokaklara afişler yapıştırarak, yürüyüşler yaparak, mahkeme önlerinde hukuk isteyerek mücadelemizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Mehmet Durakoğlu'nun konuşması

Ertuğrul Mavioğlu'nun konuşması

Gene ve detay görüntüler

25.12.2017 - 18.30 Haber Kodu : 171225148

==================================

6- KUDÜS'TE GÖZALTINA ALINAN İKİ TÜRK VATANDAŞI İSTANBUL'A GELDİ

Haber: İbrahim YILDIZ-Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL,

Doğu Kudüs'ün eski şehir bölgesinde İsrail polisi tarafından gözaltına alınan ve bugün sınır dışı edilen 3 Türk vatandaşından Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargalı İstanbul'a getirildi.

Kudüs'te Cuma günü gözaltına alınan ve Cumartesi akşamı çıkarıldıkları mahkemede kefalet karşılığı serbest bırakılan 3 Türk vatandaşından Kızılırmak ve Gargılı, Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 19.40'ta Tel-Aviv'den İstanbul'a geldi. Kızılırmak ve Gargılı, polis tarafından uçaktan alınarak işlemleri tamamlanmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Hamzaçebi Beşiktaş Belediyesi Tuzla Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title