Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Mka(ck) (04.03.Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği, güneş enerjisi ile çalışan 'Scarpion 2' adlı aracı test etti.)

Mka(ck) (04.03.2012/FOTOĞRAF)

/////////////////

Scarpion-2'ye Vali testi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği, güneş enerjisi ile çalışan 'Scarpion 2' adlı aracı test etti.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında yapıldı. Vali Güzeloğlu, toplantı öncesinde 'Scarpion-2'yi geliştirerek sergileyen Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Güzeloğlu, 'Scarpion' Takım Kaptanı Ufuk Gözgöz'den araç hakkında bilgi aldı. Gözgöz, aracın tamamen güneş enerjisi ile çalıştığını belirterek, "Saatte 90 kilometre hıza ulaşan aracımız, geçtiğimiz günlerde İzmir'de gerçekleştirilen ve 36 üniversitenin katıldığı yarışlarda 15'inci oldu. Şu anda yapımına başladığımız 'Scarpion 2'nin saatte 110 km hıza ulaşması için çalışmalarımız sürüyor. Aracımız tamamlandığı zaman yarışlarda ilk 5 içerisinde olmayı hedefliyoruz" dedi. Daha sonra 'Scarpion'un sürücü koltuğuna oturan Vali Güzeloğlu'na aracın yapımına sağladığı katkılardan dolayı Takım Kaptanı Gözgöz tarafından teşekkür plaketi verildi.

Mersin, (DHA)

(04.03.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Amylum Nişasta'da grev kararı

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Amylum Nişasta'nın 116 çalışanı bugün greve başlıyor.

Tek Gıda İş Sendikası'nın örgütlü olduğu fabrikadaki greve, Türk İş'e bağlı Adana Şube Başkanlarının da destek vereceği greve Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türker ve genel merkez yöneticilerinin de katılacağı bildirildi. Tek Gıda İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ayhan Aydoğdu, "Sendikamız, ilk kez örgütlendiği Amylum Nişasta'da 5 ayı aşkın süredir, toplu iş sözleşmesi müzakereleri yürütmektedir" dedi. Aradan geçen süreye rağmen, işverenle anlaşma sağlanamadığını belirten Aydoğdu, "İşverenin, işçilerin hak ve taleplerine olumsuz yaklaşımı, uzlaşma ve anlayıştan uzak tavrı nedeniyle anlaşma sağlanamadı" diye konuştu.

Sendikanın yasal prosedürler çerçevesinde grev kararı aldığını ve bugün saat 10.00 itibarıyla grevin başlayacağını duyuran Aydoğdu, grevin toplu iş sözleşmesinden doğan hakların elde edileceği güne kadar devam edeceğini açıkladı.

Adana, (DHA)

/////////////////

Yastıklardan eğitim bursu

Mersin'de Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin (TYSD) 'Sevgi yastıkları-bize yaslanabilirsiniz' adıyla uyguladığı kampanyada üretilen 135 yastık satışa sunuldu. 'Sevgi yastıklarından' elde edilecek gelir dernekten burs alan öğrenciler için kullanılacak.

Bu yıl 84'üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan TYSD'nin 'Sevgi yastıkları'nı satışa sunduğu yemekte bir konuşma yapan Mersin Şubesi Onursal Başkanı Zafer Sevim, 35 üniversite, 25 ilköğretim okulu öğrencisine burs verdiklerini söyledi. Kampanyadan elde edilen gelirin bu öğrencilere aktarılacağını ifade eden Sevim, TYSD'nin kuruluşunda Atatürk'ün katkısını da hatırlattı. Sevim "Atatürk'ün, 'Büyük varlık ve faziletleri unutulmamış Türk kadınlarına ayağa kalkarak hürmetlerimizi göstermeliyiz. Türk kadını yoksul olamaz. Türk kadını bizatihi bir varlıktır' diyerek cemiyete Yardım Sevenler Derneği adını vermiştir. Atamızın el yazısıyla belgelediği bu sözleri dernek ve Türk kadınlarının gururla taşıdığı en büyük armağanı olmuştur" dedi.

Mustafa ERCAN/Mersin, (DHA)

(04.03.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Çarpık kentleşme ilk sırada

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana'nın öncelikli sorununun çarpık kentleşme olduğunu söyledi. İMO'nun 19'uncu olağan genel kurulunda konuşan Bakır, Çevre Bakanlığı raporuna göre Adana'nın birinci öncelikli sorununun çarpık kentleşme olduğunu kaydetti. Bakır "Aynı raporda, Adana'nın ikinci öncelikli sorununun atıkların yarattığı olumsuzluk, üçüncü öncelikli sorunu ise toprak kirliliği olduğu belirtilmektedir" dedi.

ULAŞIM MASTER PLANIMIZ YOK

Kentin hala ulaşım mastır planı da olmadığını hatırlatan Bakır "Kent içi ulaşım, günübirlik ve lokal düzenlemelerle çözülmeye çalışılmaktadır" dedi. Bu konuda bilim çevrelerinin, üniversitelerin, kent içi ulaşım uzmanlarının görüşlerinin dikkate alınmadığını belirten Bakır, şöyle devam etti:

"Kilitlenen trafik alt üst geçitlerle aşılmaya çalışılmaktadır. Adana'da kent içi ulaşım içinden çıkılmaz, daha karmaşık bir boyuta doğru gitmektedir. Özellikle kavşak noktalarında tercih edilen altüst geçitli çözümler, trafiği rahatlatmamakta, aksine yeni kilitlenme noktaları oluşturmaktadır. Kent içi ulaşımın temel hedefinin erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik olması gerekirken, bugün, bu noktanın hayli uzağında bulunduğumuzu sizinle paylaşmak istiyorum. Kent içi ulaşım sorununun köklü çözümü anlamı taşıyan metroya da hafif raylı sistem ise Adana'da ulaşım ana planı olmayan bir kent örgüsü içine yerleştirilmiş, bunun yarattığı sorunların yanı sıra yanlış projelendirilmesinden kaynaklı olarak garabet görüntülü, toplum tarafından tartışmalı, karşılığı olmayan bir yatırım olarak kent tarihindeki yerini almıştır. "

Adana,(DHA)

/////////

Kadına 'Sheddeath'e hayır

FOTOĞRAF Sanatçısı Ümit Karalar; ünlü kadınlara uygulanan plastik makyajla şiddet gören kadının yaşadığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği topluma aktarmayı hedefliyor. Gaziantep'te açılacak olan 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' konulu 'Sheddeath' başlıklı sergiye Doğa Rutkay, Zeynep Beşerler, Deniz Çakır, Rojda Demirer, Zeynep Mansur gibi 50'ye yakın ünlü kadın destek verdi.

Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Ümit Karalar'ın, "Türkiye'de her gün şiddete maruz kalan üç kadın hayatını kaybediyor! Duyarsız Kalmayın!' sloganıyla yola çıktığı 'Kadın ve şiddet' konulu fotoğraf sergisinin açılışı 5 Mart 2012'de Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde yapılacak. Sergide fotoğraflar satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelir Kadınları Koruma Derneği'ne bağışlanacak. Ümit Karalar'ın bitirme tezi olarak geliştirdiği projede 50'ye yakın kadın ünlü objektif karşısına geçip 'Şiddete hayır' dedi.

Gaziantep, (DHA)

(04.03.2012)

/////////

Tayfur Sökmen anıldı

Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 32. yılında törenle anıldı. Valilik bahçesinde düzenlenen törende Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Atatürk ve Tayfur Sökmen'in anıtına çelenk sundu. Törende, Hüseyin Özbuğday Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Altınöz, 'Tayfur Sökmen'in Hayatı ve Kişiliği' konulu sunum yaptı. Bir öğrencinin şiir okumasının ardından tören Valilik Brifing Salonu'nda slayt gösterisi ile devam etti. Buradi törene

Tayfur Sökmen'in oğlu, eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu ile ailesi de katıldı.

Hatay,(DHA)

(04.03.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Minibüsçülere stres semineri

Gaziantep'te minibüsçülere yönelik 'Stres ve başa çıkmanın yolları' konulu seminer düzenlendi.

Minibüsçüler Odası tarafından dolmuş şoförleri için düzenlenen eğitim semineri Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Seminere Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özkan Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, gün geçtikçe ulaşım zorluklarının arttığına dikkat çekerek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın denetimlerinin artırdığını söyledi. Çolak, "Bakanlığımızın şoförlerin eğitimi konusundaki hassasiyetini önemle belirtmek isterim. Bu eğitim gelecekte karşımıza çıkacak birçok problemi çözmemize yardımcı olacak" dedi.

STRES, HAYATIN GERÇEĞİ

Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özkan Yıldız ise stresin sokaktaki adamdan laboratuardaki bilim adamına kadar herkesin ağzında olan bir sözcük olduğunu belirterek, "Yapılan bir araştırmada stres farklı şekillerde tanımlanmıştır. En basit anlamıyla stres bedensel, duygusal ve ruhsal gerginlik hali olarak tanımlanabilir" dedi. Stresin hayatın bir gerçeği olduğunu anlatan Doç. Dr. Yıldız, çalışma temposu, iş yoğunluğunun potansiyel stres kaynağı olduğunu ifade etti. Stresin iyi stres ve kötü stres olarak ikiye ayrıldığını vurgulayan Yıldız, "Stresin belirtileri sinirlilik, gerginlik, kalp basıncında yükselme, uykusuzluk, ruh sağlığın bozulması, hata yapma sayısındaki artış, öz saygının azalması, sosyal ilişkilerin bozulması, aile ve evlilikte uyumsuzluk olarak dikkat çeker" diye konuştu.

Yıldız, Gaziantep'in gün geçtikçe kalabalıklaşan bir şehir olduğunu, bu nedenle minibüs şoförlerinin bu tür eğitimlere gereksinim duyduğunu kaydetti.

Zeki GÜNAY / Gaziantep, (DHA)

(04.03.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Başarılı polislere ödül

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde başarılı polislere ödül verildi. Ödül töreni Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde yemekli bir toplantı olarak yapıldı. Toplantıya Kahramanmarmaş İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Pazarcık'tan sorumlu 2.Sınıf Emniyet müdürü Nafiz Şahin ve şube müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, "Bizler Pazarcık'ın konumu itibariyle çok hassas bir ilçe olduğunu biliyor ve bu ilçeye ayrı bir önem veriyoruz. Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de Kahramanmaraş'ın ilçeleri arasında en başarılı güvenlik hizmeti veren ilçelerden biri olduğunu yapmış oldukları çalışmalardan tespit etmiş bulunmaktayız. Bu nedenle ilçenin güvenliğini sağlamak için geceli gündüzlü çalışan İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Gözübenli ve Müdürlüğün tüm mensuplarını kutlarım" dedi.

Yemek sonrasında İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın tarafından, başta İlçe Emniyet Müdürü Dr. Murat Gözübenli olmak üzere 2011 yılının başarılı polisleri Kom. Yrd. Mehmet Baran, polis memurları Mehmet Mutlu, İlhan Yıldırım, İbrahim Yılmaz, Başaran Uğur Kandemir, Bülent Erdoğan, Tuba Bayal ve Murat Sevim teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

PAZARCIK, (DHA)

(04.03.2012 FOTOĞRAF)

//////////

"Çocuk gözüyle Adana" fotoğraf yarışması

Adana'da Enn Dekor firması ilköğretim birinci kademe 4 ve 5'inci sınıf öğrencileri arasında "Çocuk Gözüyle Adana" konulu fotoğraf yarışması düzenledi. Enn Dekor Genel Koordinatörü İlvan Polat ve Mobilyacılar Sitesi Yeni Mağaza Müdürü Arife Tamur, fotoğraf gözüne ve deklanşörüne güvenen tüm öğrencileri yarışmaya davet etti. Genel Koordinatör İlvan, Adana il sınırlarındaki özel okullardaki çocukların katılımını planladıkları yarışmaya girecek öğrencilere birer adet dijital fotoğraf makinası sağlanacağını ve 2 hafta sonu fotoğraf sanatçıları tarafından ENN Dekor merkezinde kurs verileceğini kaydetti. Fotoğrafların en geç 20 Nisan 2012 tarihinde Eterna Medya Grup'un, Vali Yolu, Menemencioğlu Apartmanı, A Blok, Kat1 Daire: 1 adresindeki ofisinde CD ortamında teslim edileceğini vurgulayan İlvan Polat, şöyle devam etti:

"Her öğrenci Adana'yı konu alan en fazla 5 fotoğrafla yarışmamıza katılabilecek. Bu fotoğraflar, fotoğraf sanatçılarından oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Yarışmada, fotoğrafları ilk 3'e giren öğrenciler ödüllendirilmekle birlikte ayrıca, tüm katılımcı öğrencilere ve okullarına plaket verilecek."

İlvan Polat, yarışmaya katılan tüm fotoğrafların 17 Mayıs 2012 tarihinde ENN Dekor merkez binasında sergilenerek satışa sunulacağını, satıştan elde edilecek gelirin ise "Bir Dilek Tut Derneği"ne bağışlanacağını sözlerine ekledi.

Adana,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Basri Güzeloğlu Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title