Haberler

Derleme - Gün İçinde Yayımladığımız, "Diyarbakır'daki Nevruz Kutlaması" Başlıklı Haberlerimizi...

Diyarbakır'da düzenlenen ve gün boyu süren nevruz etkinliğine katılanlar çeşitli grupların seslendirdiği şarkılar eşliğinde soğuk hava ve yağmura rağmen halay çekerek eğlendi.

Diyarbakır'da düzenlenen ve gün boyu süren nevruz etkinliğine katılanlar çeşitli grupların seslendirdiği şarkılar eşliğinde soğuk hava ve yağmura rağmen halay çekerek eğlendi.

Aralarında Demokratik Toplum Kongresi'nin de (DTK) bulunduğu tertip komitesince merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen nevruz kutlamasına katılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren kentin 25 noktasından belediyeye ait 97 otobüsle alana ücretsiz taşındı, bazıları araçlarıyla, bazıları ise yaya olarak geldi.

Vatandaşların büyük bölümü yöresel kıyafetlerle kutlamalara katıldı. Platforma Kürtçe ve Zazaca, 'Nevruz kutlu olsun' pankartı asılan alanda zabıtalarca belirlenen yerlere yerleştirilen seyyar satıcılar gün boyunca yiyecek, içecek, şemsiye ve yağmurluk satışı yaptı.

Nevruz ateşi yakıldı

Etkinliği 700'ü aşkın gazeteci izlerken, çok sayıda televizyon kanalı da kutlamaları canlı olarak yayınladı.

Alanda toplanan vatandaşlar gün boyu seslendirilen şarkılar ve müzik yayını eşliğinde halay çekerek nevruz coşkusunu yaşadı.

Bazı aileler beraberinde getirdikleri malzemelerle veya seyyar satıcılardan aldıkları yiyeceklerle piknik yaptı.

Çocukların oyun oynadığı alanda bazı vatandaşlar yağmur nedeniyle kurdukları çadırlarda bazıları da boş arazide at üstünde etkinliği takip etti.

Yaklaşık 500 litre mazot, 15 ton odunun kullanıldığı nevruz ateşi görevlilerce yakıldı.

Kriz masası

Sahneye yaklaşmak isteyen bir grubun güvenlik bariyerini aşmak istemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Alanda yüzü kapalı bir grup tarafından, görev yapan bazı gazetecilerin fotoğraf makinesi ve kameralarına el konuldu.

Alanda İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait biri motorize 6 ambulans hizmet verdi.

Diyarbakır Valiliğince nevruz kutlamaları nedeniyle kriz masası oluşturuldu. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililerin bulunduğu kriz masasında kutlamalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

25'i aşkın ülkeden davetli katıldı

Kutlamaya, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ile aralarında, Almanya, Fransa, İtalya ve Irak'ın da yer aldığı 25'i aşkın ülkeden parlamenter, diplomat ve heyetlerin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana,Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile kanaat önderleri, gazeteciler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kutlamalarda Abdullah Öcalan'ın mesajını HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Türkçe, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Kürtçe okudu.

Etkinlikte, DTK Eş Başkanı Irmak, PYD Eş Başkanı Abdullah ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak da birer konuşma yaptı.

Kutlamalar, yaklaşık 6 saat sürdü.

Kaynak: AA / Yerel

Nevruz Bayramı Selma Irmak Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title