Haberler

Derbi Maçla İlgili 31 Kişi Gözaltında

İstanbul Valisi Muammer Güler, Olaylı Geçen Galatasaray-fenerbahçe Derbi Maçıyla İlgili "31 Kişi Gözaltında. 14'ü Karaborsa Bilet Satmaktan, 17'si Polise Mukavemet, Araçlara Zarar Vermekten Gözaltına Alındı. Polisler Görevini Yapmıştır Herkes Sorumluluğunu Yerine Getirmelidir" Dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, olaylı geçen Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçıyla ilgili "31 kişi gözaltında. 14'ü karaborsa bilet satmaktan, 17'si polise mukavemet, araçlara zarar vermekten gözaltına alındı. Polisler görevini yapmıştır herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Ataya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü'ne katıldı. Vali Güler, yürüyüşün ardından dün Galatasaray-Fenerbahçe maçında meydana gelen olaylarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Polisin maçla ilgili her tedbiri aldığını söyleyen Vali Güler, şöyle konuştu: "İl Spor Güvenlik Kurulu, hafta içinde yapılan toplantısında olay çıkabileceğini belirtmiştir. Gerekli planlama yapılmıştır. Bu tür

müsabakalarla ilgili polisimiz sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu konuda polis kadar herkesin sorumluluk içinde davranmasını bekliyoruz. Kamuoyu, polisin sorumluluk içinde davranıp davranmadığını bugüne kadar görmüştür. Dünkü maçta da bunu görmüştür."

Polise karşı yapılan mukavemetle ilgili gerekli tespitlerin yapılmaya devam ettiğini belirten Vali Güler, şöyle konuştu: "Bununla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu'nun yaptığı çalışmalar sonucu gerekli ceza verilecektir. Herkesi en az polis kadar sorumlu davranmaya davet ediyorum. Tribünlerde gerek taraftarlar kendi içinde gerek polisle bazı çatışmalar olmuştur. Polis barikatı genişletmeseydi çok daha büyük hadise olabilirdi. Seyirciler misafir takımın seyircilerinin arasına girebilirdi. Polisler bunu

önledi."

Derbi maçta yaşananların Türk futbolunda olmaması gerektiğini anlatan İstanbul Valisi Muammer Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Maçla ilgili yetkili, Futbol Federasyonu Kanununa göre yetkili yine Futbol Federasyonu'dur. İl Spor Güvenlik Kurulu, taraftarlarla ilgili gereken işlemi yapacaktır. Tekrar ediyorum, herkesi en az polis kadar sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bunu sadece Galatasaray-Fenerbahçe maçı için söylemiyorum. Bütün sezon boyunca, geçtiğimiz sezon dahil bunların hepsini masaya

yatırdığımızda, üzerine düşen sorumluluğu en iyi yapan polis ve jandarmadır. Antrenörden futbolcusuna, yöneticisine kadar herkes sorumluluğunu masaya yatırmalı. En az polis kadar sorumlu davranmaya çalışsınlar. Bunlar iyi şeyler değil elbette gerekli kurumlar tedbirini alacaktır."

Gerginliği daha fazla artırmak istemediğini ancak ortaya çıkan tablonun bu şekilde olduğunu anlatan Vali Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maçla ilgili 31 kişi gözaltında. 14'ü karaborsa bilet satmak 17'si polise mukavemet ve araçlara zarar vermekten dolayı. Sporda Şiddeti Önleme Kanunu'yla ilgili bu şahıslara para ve men cezası verilecektir. Bu kişiler adli işlem için savcılığa sevk edilecektir."

Vali Güler, daha önce bu tür olaylara karışan taraftarların maçlara girişlerinin engellendiğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: "Şu an bunu yapmak gerçekten çok zor. Bu kanunla ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum. Yöneticiler bir an önce bir araya gelip sporda şiddetle alakalı konuları masaya yatırmalı, yoksa önümüzdeki sezon bu tür şiddet olayları devam edecektir. Dünkü maçta kombinesi olanlar bile maçı izleyememiştir. Atılan cisimler maçı izleyenlere gelmiştir. Bu

yüzden polis güvenlik önlemlerini artırdı. Herkesin sorumluluğunu masaya yatırmasını istiyorum."

(EY-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title