Haberler

Denizbank, Rodaport'a 10 Milyon Dolarlık Kredi Desteği Sağladı

Bursa Çimento Grubu ve Dora Grubu'nun Yüzde 50'şer Payla Ortağı Olduğu ve Gemlik Limanı'nda Liman İşletmeciliği Yapacak Olan Rodaport, Kasım 2007 İtibariyle Hizmete Giriyor. 80 Milyon Dolarlık Yatırım Tutarıyla Kurulan Roda Liman A.ş.'nin Bu Yatırımının 10 Milyon Dolarını Denizbank Finanse Ediyor.

Bursa Çimento Grubu ve Dora Grubu'nun yüzde 50'şer payla ortağı olduğu ve Gemlik Limanı'nda liman işletmeciliği yapacak olan Rodaport, Kasım 2007 itibariyle hizmete giriyor. 80 milyon dolarlık yatırım tutarıyla kurulan Roda Liman A.Ş.'nin bu yatırımının 10 milyon dolarını DenizBank finanse ediyor.

Denizbank'tan yapılan açıklamaya göre, Bursa ve Güney Marmara'da artan ihracat ve ithalat nedeniyle ortaya çıkan liman ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçen Rodaport, Haziran 2006 tarihinde inşasına başladığı limanı Kasım 2007'de bölgenin hizmetine açacak. 640 metre boyunda ve 40 metre genişliğindeki liman, 77 dönüm stok sahası, 20 dönüm iskele olmak üzere toplam 99 dönüm gümrüklü ve 67 dönüm gümrüksüz alanda 400 kilometrelik bir hinterlandda hizmet verebilecek. 148 ile 253 metre arasında değişen

toplam 6 adet rıhtımı bulunan limanda en son teknolojiye sahip makina ve ekipmanlar ile bölgenin en büyük kaldırma gücüne sahip vinçleri bulunuyor.

DenizBank, finanse ettiği dördüncü liman projesi olan Rodaport'a 2 yılı ödemesiz olmak üzere 7 yıl vadeli 10 milyon dolarlık kredi desteği sağladı. Kurulduğu tarihten bu yana denizcilik sektörüne büyük bir önem veren DenizBank, dünyanın denizcilik sektöründeki en prestijli kurumlarından Lloyd's of London ve kurumun ana yayın organı Llyod's List'in bu yıl Türkiye'de ilk kez düzenledikleri "Lloyd's List Türk Denizcilik Ödülleri"nde, 'Yılın Denizcilik Finansörü' kategorisinde büyük ödüle layık görülmüştü.

10 yıllık süreçte denizcilik sektörüne toplam 1.2 milyar USD kredi sağlayan DenizBank'ın, geçtiğimiz yıl sektöre sağladığı katkı ise 424 milyon USD olarak gerçekleşti. Banka ayrıca bugüne kadar 120'nin üzerinde gemi inşasını ve alımını da finanse etti. DenizBank'ın dördüncü liman finansmanı olan Rodaport projesinin, Bursa ve Güney Marmara bölgesinin ekonomisine büyük canlılık getirmesi ve katkı sağlaması hedefleniyor.

(ERÖ-ERÖ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title