Haberler

Demirtaş'tan Meslek Odalarına Ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Meslek odalarının hazırlamış olduğu raporları ve teknik çalışmaları ilçenin gelişmesi ve yeniden imarı için önemsiyoruz" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Meslek odalarının hazırlamış olduğu raporları ve teknik çalışmaları ilçenin gelişmesi ve yeniden imarı için önemsiyoruz" dedi.

Mesleki odalarını ziyaret eden Başkan Demirtaş'a, Belediye Meclis Üyesi İsmail Sevindik, Başkan Yardımcısı Burhan Taş, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç eşlik etti. Başkan Demirtaş, Elektrik Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek İlakadım'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mimar ve mühendis odalarının tümünü çok önemsediklerini belirten Başkan Demirtaş, "Odalarımızla ortaklaşa bir çalışma yürütülerek yetkisiz kişilerin asansör bakımı yapmasını engellemeyi planlıyoruz. Odalarımızın teknik çalışmaları, tespitleri ve çözümleri şehrimiz için çok önemlidir. Bu nedenle bu odalarımızdan yararlanmak ilçemize faydasına olan bir şeydir. İlçemizde yapılan yeni imar planında TMMOB bağlı odaların denetim raporlarını dikkate alarak halkımızın her konuda güvenini sağlayacağız" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu genelgenin, odaları zor durumda bıraktığını ifade eden Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Ali Fikret Ergün, "Mesleki odalar bu genelgeyle denetimlerden koparılmaya çalışılıyor. Kamu yararına olan doğrular toplum için söylenmesi gerekiyor. Ayrıca asansör projelerinin yetkisiz ve oda kaydı olman firmalar tarafından yürütülerek belediyelere geliyor. Bu konuda belediyelerle ortaklaşa bir çalışma yürütülerek yetkisiz kişilerin ve asansör kazanlarının önüne geçilmesi şart" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Ersan Yapıcı'yı makamında ziyaret eden Başkan Demirtaş, belediyenin yürüttüğü çalışmalar ile askıda ekmek SMS'li bağış kampanyası hakkında Yapıcıya, bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kimya Mühendisler Odası Samsun Şubesi Başkanı Ersan Yapıcı, "Oda olarak çeşitli eğitimler ve seminerler veriyoruz. İlkadım'da halkımızı aydınlatacak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalara ruhsat verilirken, kimya mühendisi istihdam edilmesi şartını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası Başkan Demirtaş, TMMOB bağlı mesleki odalara kahve fincan takımı hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necattin Demirtaş İlkadım Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title