Haberler

Demirel: 'Bayrak Yere Hiç Düşmemiştir'

Demirel, 'Ezelden Ebede, Bilinmeyen Zamanlardan Gelip Sonsuza Gidecek Tarihimizde, Bu Büyük Süreçte Cumhuriyet Bir Evredir. Bu Süreçte Milletimizin Taşıdığı Bayrak Yere Hiç Düşmemiştir' Dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Ezelden ebede, bilinmeyen zamanlardan gelip sonsuza gidecek tarihimizde, bu büyük süreçte Cumhuriyet bir evredir. Bu süreçte tarihin tespit ettiği bir olay vardır ki o da, milletimizin taşıdığı bayrak yere hiç düşmemiştir" dedi.

"Ankara Magazine" dergisinin Ankara Palas'ta düzenlediği "Kasabadaki Yabancı: Cumhuriyet, 1923'ten Günümüze Ankara" konulu panelin açılış konuşmasını yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendisinin 1949 yılının Nisan ayından bu yana Ankara'da oturduğunu ifade etti.

Demirel, Atatürk'ün Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinin arasından Türkiye Cumhuriyeti'ni çıkardığını ifade ederek, "Ezelden ebede, bilinmeyen zamanlardan gelip sonsuza gidecek tarihimizde, bu büyük süreçte Cumhuriyet bir evredir. Bu süreçte tarihin tespit ettiği bir olay vardır ki o da, milletimizin taşıdığı bayrak yere hiç düşmemiştir. Sıkıntılı zamanlar olmuştur ama hep kurtuluş olmuştur, hep bayrak burçta olmuştur" diye konuştu.

Türkiye'nin kurulma, Türk milletini yeniden diriltme ve çağdaşlaştırma savaşında Ankara'nın anlamlı ve büyük bir rolü olduğunu kaydeden Demirel, Kurtuluş mücadelesinde yurdun düşmandan kurtarıldığı sırada, daha büyük düşmanlar olan yoksulluk, cahillik, imarsızlık, geri kalmışlıkla da savaşıldığını hatırlattı.

Ankara'nın Cumhuriyetle özdeşleştiğinin altını çizen Demirel, "Ankara Kurtuluş Savaşı'na, çağdaş demokratik, laik Cumhuriyete kucak açmıştır. Ankara, Cumhuriyetle beraber gelişmiştir. Ankara içine baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyetinin tarihini görürsünüz" diye konuştu.

Demirel, Türkiye'nin her köşesinin aziz, mübarek ve güzel olduğunu ancak Ankara'nın daha orta bir yerde, Türkiye Cumhuriyeti'nin dinamizmini ve yeniliği temsil eden bilinçli bir kent olması nedeniyle başkent yapıldığını kaydetti. Demirel, "Ankara, Atatürk'ün Cumhuriyet'in kurulması ve daha sonra da ebedi istirahatı için seçtiği bir aziz vatan köşesidir. Atatürk, "çok büyük emeklerle ve inançla bu Cumhuriyet kurulmuştur ve ben de ebedi istirahatımda dahi onun bekçisiyim diyor' işte" dedi.

-"AOÇ İÇİN ÜZÜLÜYORUM"

Demirel, 21 nüfuslu bir Ankara'dan 4 milyon bir nüfuslu Ankara'ya gelindiğini, Ankara'nın kademe kademe gelişerek artık bugün hem Türkiye'nin hem de Ankara'nın çok farkı şartlara sahip olduğunu belirtti. Ankara'nın havasının solunabilir, suyunun içilebilir bir eğitim ve kültür şehri olduğunu söyleyen Demirel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ormanı, Seymenler Parkı gibi Ankara'nın yeşil alanlarına da dikkat çekerek, Ankara'nın Türkiye'yi dünyaya tanıtan örnek bir şehir olduğunu dile getirdi. Demirel, 70 bin dönüm arazi ile başlayan Ankara Orman Çiftliği'nin ise zaman içinde büyüyen Ankara altında maalesef kendini muhafaza edemediğini belirterek, bu konudaki üzüntüsünü dile getirdi.

Demirel, Ankara'nın birçok geleneğinin de yavaş yavaş kaybolduğunun atlını çizerek, konuşmasını, Ankaralıların Ankara'ya karşı hemşehri sorumluluklarını olduğunu hatırlatarak sonlandırdı.

Gazeteci Yazar Can Dündar'ın oturum başkanlığını yaptığı panele, SHP Lideri Murat Karayalçın, sendikacı, politikacı ve yazar Yaşar Seyman, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen de katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılara "Ankara Magazine" ekibi tarafından birer plaket sunuldu. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title