Haberler

Datça Bit Pazarı'na Nur Yağıyor

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, her ayın son pazar günü kurulan bit pazarı, çevre il ve ilçelerden gelen meraklıların yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından koleksiyonerlerin de ilgisini çekiyor.

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, her ayın son pazar günü kurulan bit pazarı, çevre il ve ilçelerden gelen meraklıların yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından koleksiyonerlerin de ilgisini çekiyor.

Datça Belediyesi'ne ait kapalı pazaryerinde kurulan bit pazarında bu ay, Ankaralı koleksiyoner 70 yaşındaki Vedat Duman da tezgah açtı. 'Türkiye Cumhuriyeti Hatıra Paraları' ve 'Toplama Merakı' adlı kitapları ile tanınan Duman, Datça ikinci el eşya pazarında bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Datça'da kurulan ikinci el eşya pazarını çok önemsediğini ifade eden Duman, "Datça, bölgede bir ilke imza atarak çok önemli bir görev üstlendi. Burada, unutulmaya yüz tutan bir dönemin vazgeçilmez eşyaları, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Yeni nesil bu eşyaları belki de ilk kez görme olanağı bulunuyor. Böylesi önemli bir işleve sahip olan Datça Bit Pazarı'na destek olmak amacıyla bu ay bende burada tezgah açtım" dedi.

50 KURUŞLUK KAĞIT PARA

Tezgahında yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti'nde basıldığı halde tedavüle sokulmayan para olan 50 kuruşluk kağıt paranın hikayesini anlatan Duman, "Buraya gelirken çok değerli koleksiyon paraları getirdim. İçlerinden biri olan 50 kuruşluk kağıt paranın ise önemli bir hikayesi var. 1943-1944 yıllarında İngiltere'de üç seri halinde 1,5 milyon adet basılan bu kağıt paranın ön yüzünde İsmet İnönü, arka yüzünde ise Ankara Halkevi'nin resmi bulunuyor. İngiltere'den Türkiye'ye paraları getiren yabancı bandıralı gemi, Yunanistan'ın Pire Limanı açıklarında Alman denizaltısı tarafından batırılır. Sahile vuran paralar, Yunanlılar tarafından toplanır. Bunun üzerine 50 kuruşluk kağıt paralar Hükümet tarafından iptal edilir. Bugün görülen bu paralar, o gün denizden toplanan paralardır" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title