Haberler

Daib'den Endonezya ve Dubai'ye Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti

Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda “ İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi” adlı UR-GE projesi kapsamında Jakarta / Endonezya’ya ve DUBAİ’ye yurtdışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda " İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi" adlı UR-GE projesi kapsamında Jakarta / Endonezya'ya ve DUBAİ'ye yurtdışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi.

DAİB Yönetim Kurulu üyeleri ve bölgede inşaat sektöründe faaliyet gösteren proje katılımcısı firma temsilcilerinin katılımları ile ilk program Endonezya'ya gerçekleştirilirken, söz konusu yurtdışı pazarlama faaliyetleri kapsamında öncelikle Ekonomi Bakanlığı Jakarta Ticaret Müşaviri M. Murat Taşkın, Jakarta İnşaat ve Müteahhitler Birliği Yöneticileri tarafından, katılımcı firma temsilcilerine Endonezya pazarı hakkında soru cevap şeklinde bilgilendirme gerçekleştirildi.

Ticaret Müşaviri Murat Taşkın; " Uzak Doğu'nun yıldızı parlayan ülkelerinden Endonezya hızla gelişen ekonomisiyle dikkat çekmesi ve sektördeki en büyük tedarikçilerinin bu ülkede yer alması nedeni ile ülkemiz ihracatı açısından önemli bir yere sahiptir. Endonezya sanayi ürünleri olarak demir çelik ürünleri, paketleme makine ve ekipmanları, inşaat malzemeleri, mermer ürünleri gibi ürünlerde potansiyel bir pazar. Türk yatırımcılar bu sektörlerde Endonezya'da iş yapabilirler. Coğrafi uzaklığa rağmen iki ülke arasında ticaretin gelişme gösterebileceği ve iki ülke arasında ticari anlaşmaların yapılması halinde bu gelişmenin daha üst düzeylere çıkarılabilecek" ifadesinde bulundu.

"İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi" adlı UR-GE projesi kapsamında ikinci program inşaat sektöründe Körfez coğrafyasının kalbi olan Birleşik Arap Emirliklerine gerçekleştirildi. Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve CEO'su Hamad Buamim'in ve Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Majid Saif Al Ghurarir'in ev sahipliği yaptığı toplantı ile başlayan programda Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal, DUBAİ Başkonsolosu Erdem Ozan ve Dubai Ticaret Müşaviri Hasan Önal'ın katılımları ile, Sharjah Chamber Of Commerce And İndustry (Sharjah Ticaret Odası)'nın katkıları ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren DUBAİ'li ithalatçı firma temsilcilerinin ve bölge firmalarının katılımları ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal, gerçekleştirilen Yurtdışı Pazarlama Faaliyetinin önemini vurgulayarak, iki ülke arasında inşaat sektöründe yatırım fırsatlarına işaret etti. Bal, Dubai sermayesinin Türkiye'de daha yenilikçi teknolojik ürünlerin üretimine dikkat çekilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, sektörde DUBAİ ve Türk iş dünyasının tecrübesinin bir araya getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Katılımcı firmalarla yapılan mülakatlar sonrasında ikili görüşmelerin olumlu geçtiği ve ihracat potansiyelinin yüksek olduğu tespit edildi.

Program kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük üretici ve müteaahitlik hizmeti veren firmalarından biri olan BK GULF LLC firması başta olmak üzere sektörde faaliyet gösteren inşaat-yapı malzemeleri tedarikçi-ithalatçı firmalar ziyaret edilerek, 3 ayrı grupta (Elektrik, Yapı Malzemeleri ve iç dizayn) olmak üzere görüşmeler düzenlendi. Söz konusu inşaat sektörü firmalarıyla yoğun görüşmeler yapılmış, firmaların sektöre ilişkin teknolojileri görmeleri, pazarda rekabet güçlerini artırmaları ve ülkemiz ihracatını en yüksek seviyelere taşımaları hedeflendi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Uzak Doğu Jakarta Dubai Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title