Haberler

Dağcı Utku Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Niğde Aladağlar'daki Demirkazık Dağı'na Tırmanırken 3 Bin 500 Metre Yükseklikte Tırmanma Halatlarında Düşerek Yaşamını Ölen İki Dağcıdan Bilgisayar Mühendisi Utku Kocabıyık İçin Bugün Görev Yaptığı ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi'nde Cenaze Töreni Düzenlendi.

Niğde Aladağlar'daki Demirkazık Dağı'na tırmanırken 3 bin 500 metre yükseklikte tırmanma halatlarında düşerek yaşamını ölen iki dağcıdan Bilgisayar Mühendisi Utku Kocabıyık için bugün görev yaptığı ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi'nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Refik Kocabıyık, karanfillerle donatılan oğlunun tabutunun başında taziyeleri kabul ederken, arkadaşları Kocabıyık'ı gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Computer Center'da düzenlenen cenaze töreninde Utku Kocabıyık'ın tabutunu arkadaşları taşıdı. Kocabıyık'ın arkadaşları karanfillerle donatıkları tabut başında gözyaşları döktü. Kocabıyık'ın babası Refik Kocabıyık gözyaşları arasında karanfillerle donatılan tabutun başında taziyeleri kabul etti.

Törende yapılan konuşmaların ardından arkadaşları, Utku Kocabıyık'ın cenazesinin önünden saygı yürüyüşü yaptı. Üzerinde ODTÜ flaması ve karanfiller bulunan Kocabıyık'ın tabutu daha sonra gözyaşları arasında arkadaşları tarafından törenin yapıldığı binadan çıkartılarak, cenaze aracına konuldu. Kocabıyık'ın cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere memleketi Denizli'ye gönderilirken arkadaşları tabutun arkasında gözyaşları dökerek, el salladı. 25 yaşında ve doğum günü olan 1 Ocak'ta hayatını kaybeden Utku Kocabıyık için anı defteri açıldı.

DAĞLARA BÜYÜK SEVDA DUYARDI

Törende ayakta güçlükle durabilen baba Refik Kocabıyık, Utku'nun, insanları ve ülkesini çok sevdiğini belirterek, ''Büyük sevda duyduğu ODTÜ'yü, dağları ve arkadaşlarını her şeyin üzerinde tutardı. O dağlara sevdalıydı'' dedi.

Utku'yu her zaman içlerinde yaşatacaklarını anlatan baba Kocabıyık, Utku'yu unutmayacaklarını ve çok özleyeceklerini söyledi.

ODTÜ Rektörü Prof.Dr. Ural Akbulut, Utku Kocabıyık'ın ideal bir öğrenci olduğunu belirterek, ''ODTÜ ve Türkiye geleceğini emanet edeceği bir genci kaybetmetmenin büyük üzüntüsünü duyuyorum. Tıp Bilişimi dalında yüksek lisansa başlayan Kocabıyık, hayatını kaybetmese ileride başarılı bir bilim insanı olacaktı. Uktu, sosyal aktivitelerinde de başarılı bir gençti. Kısacık yaşamında çeşitli yerlerdeki tırmanışları başarıyla tamamlamıştı'' diye konuştu.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı İdari Uygulamalar Grubu Yöneticisi Şebnem Atun ise, Uktu Kocabıyık gibi bir evlat yetiştirdikleri için ailesine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Utku'nun, ODTÜ'yü çok sevdiğini, 4 yıl süren okul hayatı ardından da ayrılmayarak bunu gösterdiğini söyledi.

''BAZEN DAĞLAR ÇAĞIRIR VE GİTMEK GEREKİR''

Törende, söz alan ODTÜ Dağcılık Kulübü üyelerinden Ahmet Çiniçi Uktu Kocabıyık ile aynı zamanda dağcılık sporuna gönül verdiklerini anlatırken, şunları söyledi:

''Dağ sevdasına birlikte başladık. Beraber kaşık salladık daracık çadırda tencereye. Ailelerimiz, bizi tanıyanlar, tanımayanlar hatta üniversitemiz bile kızıyor bize, anlıyoruz kaygınız bizim için. Lütfen bizi bağışlayın, dağlar kara sevdadır. Bu sevdaya düşen iflah olmaz. Bazen dağlar çağırır ve gitmek gerekir.''

Uktu Kocabıyık'ın diğer arkadaşı Hakan Kocakulak da dağcılık sporunu bilimsel yaklaşımla yaptıklarını, ancak objektif risklerin önüne geçmenin mümkün olmadığını söyledi. ODTÜ camiasından 32 yıl sonra ilk kez kayıp verdiklerini anlatan Kocakulak, dağcılığın bir spor olduğunu göstermek için Uktu Kocabıyık ile çok çalıştıklarını anlattı.

Tırmanışta hayatını yitiren ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seza Bürkan Yüksel'in cenazesi de yarın memleketi Adapazarı'nda toprağa verilecek.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title