Haberler

Cumhuriyet Tarihinde İlk Defa Adıyaman'da Fener Alayı

Adıyaman Üniversitesi Tarafından Cumhuriyet Bayramı'nın 84. Yıldönümü Kutlamaları Kapsamında, Adıyaman'da İlk Defa Düzenlenen Fener Alayında Binlerce Kişi Ellerinde Meşale ve Bayraklarla Yürüdü.

Adıyaman Üniversitesi tarafından Cumhuriyet Bayramı'nın 84. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Adıyaman'da ilk defa düzenlenen fener alayında binlerce kişi ellerinde meşale ve bayraklarla yürüdü.

Gölbaşı Caddesi Mimar Sinan Parkı önünden başlayan fener alayına Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Başsavcı Ekrem Aydıner, Belediye Başkan Vekili Mahmut Özbek, Adıyaman Üniversitesi öğretim üyeleri ile kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 84. yıldönümü kutlamaları meşale ve fenerler eşliğinde yapılan yürüyüşle Adıyaman'da coşku ile kutlandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı fener alayında şehrin caddeleri, insanların ellerindeki fener ve meşaleler ile aydınlanırken, öğrenciler Onuncu Yıl Marşı'nı söyleyerek yürüdü. Öğrencilerin taşıdığı dev Atatürk posteri ve Türk Bayrağı yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Fener alayı yürüyüşüne gelen bazı vatandaşlar çocuklarını omuzlarına alarak yürüdü. Vatandaşlar pencere ve

balkonlarından meşalelerle yürüyen kalabalığı izleyerek alkışladı. Kutlamalar sebebiyle kısa bir süre trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi ve Gölbaşı Caddesi yürüyüş sonrasında trafiğe açılırken Fener Alayı yürüyüşü, valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'nda İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla son buldu.

Düzenlenen yürüyüş sonrasında bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Halil Işık, bu tür gelenekleri yaşatmanın kendileri için bir görev olduğunu belirterek, "Üniversitemizin ilimize getirmiş olduğu bu yenilikler kapsamında böyle bir etkinliği düzenlemek üzere bu konuyu da artık Adıyaman'ın gündemine sokmuş oldu. Fener alayımıza gerek öğrencilerimizden gerekse de üniversitemizin idari ve akademik kadrolarından, bunun yanında kamu ve sivil toplumdan çok büyük katılım oldu. Bu her şeyden önce Adıyaman halkının

bütün kesimleriyle Cumhuriyet'ine ne kadar sahip çıktığının en güzel ifadesini teşkil etmektedir" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ise, fenerler ve meşalelerin hem eğitimin, hem de aydınlığın sembolü olduğuna dikkat çekerek, "İşte böylelikle Adıyaman'da üniversite ile birlikte Adıyaman'ın kalbine aydınlık dikiliyor. Bütün ülkemizdeki bu birlik, beraberlik ve bütünlük bayramımız vesilesiyle bir kez daha herkes tarafından hatırlanabilecek etkinliklerle anılıyor. Malumlarınız olduğu üzere Adıyaman bu topraklara şehidiyle de kanını verdi, canını verdi. Bunların bir an önce durması

birlik, bütünlük ve kardeşliğimizin yeniden tesis edilip sürdürülebilmesi noktasında bu tür etkinliklerle biz bilinç tazeliyoruz. Cumhuriyetimize olan sadakatimizi bütün halkımızla birlikte hep beraber kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler de üniversite tarafından düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne katıldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, Ne Mutlu Türk'üm dediler.

(MY-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title