Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Ne Yapılıyorsa Azerbaycan'ın Çıkarı İçin Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan -Azerbaycan İlişkilerine Yönelik, "Ne Yapılıyorsa Bunların Hepsi Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın Çıkarı İçin Yapılıyor. Eğer Bütün Bu İşler Başarılı Neticelenirse, Bundan Hem Türkiye Hem Azerbaycan Hem Ermenistan Hem de Bütün Bölge, Bunun Neticesini ve Faydasını Görecektir" Değerlendirmesinde Bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan -Azerbaycan ilişkilerine yönelik, "Ne yapılıyorsa bunların hepsi Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın çıkarı için yapılıyor. Eğer bütün bu işler başarılı neticelenirse, bundan hem Türkiye hem Azerbaycan hem Ermenistan hem de bütün bölge, bunun neticesini ve faydasını görecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, TBMM'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, Ermenistan ile mutabakat ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile akşam saatlerinde yaptığı telefon görüşmesinin hatırlatılması üzerine, "Diplomaside belki de hiçbir dönemde olmadığı kadar çok yoğun bir diploması var. Bu sadece Ermenistan-Türkiye-Azerbaycan açısından değil, Rusya, ABD, AB hepsi, şu anda hiçbir dönemde görülmemiş yoğun diplomasi çalışması yürütüyor" dedi.

Gül şöyle devam etti:

"Ne yapılıyorsa bunların hepsi Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın çıkarı için yapılıyor. Eğer bütün bu işler başarılı neticelenirse, bundan hem Türkiye hem Azerbaycan hem Ermenistan hem de bütün bölge, bunun neticesini ve faydasını görecektir. Dolayısıyla uzun dönemde donmuş olan ilişkiler şimdi çok cepheli bir şekilde herkesle de yapıcı bir şekilde yapılıyor. Bütün aktörleri düşünürseniz ve bunları günlük siyasetin dışında bakarsanız bunun ileride çok taktir edileceği kanaatindeyim. Umarım başaralı olur. Aliyev ile sürekli görüşüyoruz. Temas halindeyiz. Şu iki üç hafta içerisinde çok sayıda görüşmelerimiz var. Bunların hepsi de güzel görüşmeler. Aramızda yanlış anlamada yoktur. Bütün bu yapılanlar hem Türkiye hem de Azerbaycan içindir. Bunların hepsi başarılı olursa Türkiye de Azerbaycan da Ermenistan da diğer ülkeler de bütün Kafkas bölgeleri de başarılı olacak."

"Alivey, yarın Bulgaristan'ın başkenti Saofya'da yapılacak enerji zirvesine katılacak mı? Orada görüşecek misiniz?" şeklideki bir soruya Gül, "Aliyev Sofya'ya gelmiyor" yanıtını verdi.

Gül, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin tartışmaları hatırlatması üzerine, "TBMM nasıl bir karar verirse saygın bir karardır. Benim için farkı yoktur. Hiç kafa yormadığım düşünmediğim bir konu. TBMM nasıl bir karar verirse gayet iyi verir" dedi.

Gül, "Bu akşam kabine revizyonu için Başbakan ile randevunuz var mı?" sorusuna ise, "Bütün randevularımızı duyuruyoruz zaten" diyerek karşılık verdi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title