Haberler

Çorum: Şoförler Cemiyet Başkanı Recep Kayıçı'dan Src Belgesi Uyarısı

Çorum'da Bin 200 Uluslararası ve Şehirlerarası Yolcu ve Yük Taşımacılığı Yapan Kamyon, Kamyonet, Otobüs ve Minibüs Şoförleri, Mesleki Yeterlilik Belgesi (Src) Aldı.

Çorum'da bin 200 uluslararası ve şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs şoförleri, Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) aldı.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince hazırlanan "Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği"nin yürürlüğe girmesinin ardından, Araç sahibi olsun veya olmasın, Ticari Taşıt kullanma Belgesi sahibi olan bütün şoförlerin Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne şahsen veya dilekçeyle müracaat ederek SRC türü Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Orta Düzey Yönetici Mesleki Yeterlilik Belgesi alma talebinde bulunan sürücüler, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Çorum Şoförler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Şoförler Cemiyeti Başkanı Recep Kayıkçı, Cemiyete üye olan herkesin 31.12.2006 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde belgelerini alabileceklerini hatırlatarak, şuana kadar bin 200 kişiye belgelerinin verildiğini söyledi.

SRC Belgesi olmayan kişilerin kamyonlarına el konulacağını ifade eden Recep Kayıkçı, tüm şoför esnafını uyararak, "SRC Belgesi aynı ehliyet gibi önemli bir belgedir, bu belgeyi alamayan hiç kimse şoförlük ve nakliyatçılık işinde çalışamazlar. Ticari taşımacılığı asla yapamazlar, bu nedenle tüm ticari araç kullananlar mutlaka SRC belgelerini almak zorundalar" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şoförler Cemiyeti Başkanı Recep Kayıkçı, SRC Belgesi'ni alan bin 200 kişinin belgelerini dağıttı. Kayıkçı, 31.12.2006 tarihinden itibaren SRC Belgesi almak için müracaat edenlerin kursa tabi tutulacaklarını da belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title