Haberler

Çocuk Meclis Başkanı'ndan Bakan Aydın'a Talimat: Meclis Çalışmalarını Çizgi Film Olarak Anlatacak Proje Hazırlayın

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın Makam Koltuğuna Oturan Sincan Semiha İsen İlkokulu 5'nci Sınıf Öğrencisi Burkay Eren Ardıç'ın İlk Talimatı Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a Oldu.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın makam koltuğuna oturan Sincan Semiha İsen İlkokulu 5'nci sınıf öğrencisi Burkay Eren Ardıç'ın ilk talimatı Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a oldu. Bakan Aydın'ı Somalili korsanlara karşı alınacak tedbirlerle ilgili Brüksel'de katıldığı uluslar arası bir toplantıda yakalayan çocuk Meclis Başkanı, "Meclis Tv'de, meclis çalışmalarının çocukların anlayacağı şekilde çizgi film olarak yayınlanması için bir proje" geliştirmesi talimatı verdi. Bakan Aydın ise çocuk Meclis Başkanı'na gerekli çalışmaları yapacağı sözü verdi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın makam koltuğuna Sincan Semiha İsen İlkokulu 5'nci sınıf öğrencisi Burkay Eren Ardıç oturdu. Okul arkadaşlarına "Çiçek kadar narin kelebekler kadar nazlı arkadaşlarım" diye hitap eden Ardıç, "Coşkuların en büyüğünün yaşandığı bugün, ulusal egemenlik ışığının yayıldığı yer olan bu makamı temsil etmekten büyük gurur duyuyorum. Ülkemizde barış, yüreğimizde sevgi, doğamızdan yeşil eksik olmasın" diye konuştu. Meclis Başkanı Köksal Toptan'a, 23 Nisan nedeniyle makamını kendisine teslim ettiği için teşekkür eden Ardıç, "Çocukların ezberden çok araştırmasına yönelik çalışmaların artmasını istiyorum" dedi. Bir projesi olduğunu belirten Ardıç, "Meclis çalışmalarının Meclis Tv'de çocukların anlayacağı şekilde çizgi film olarak da yayınlanması"nı istedi.

-"EKONOMİK KRİZE KARŞI MAAŞ İNDİRİMİ" ÖNERİSİ-

Gazetecilerin ve okul arkadaşlarının sorularını yanıtlayan Ardıç, "küresel ısınmaya karşı ne tür önlemler alacağı'na yönelik bir soruya "Valiler ağaç dikme kampanyası yapıyor. Bunu onlara sorarsınız" yanıtı verdi. Bir gazetecinin ekonomik krize karşı Meclis'te ne tür önlemler alacağına ilişkin sorusuna ise çocuk Meclis Başkanı "İşten atmak yerine maaşın eksik olması daha iyi." dedi. "Meclis personelinin maaşını mı düşüreceksiniz?" sorusuna "Kendi maaşımdan bile düşeceğim" karşılığını veren Ardıç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "Gazetecilerin de maaşından düşülsün mü?" sorusuna "Ona onların başkanı karar verir" yanıtını verdi. Meclis Başkanı Köksal Toptan'a sigaranın kapalı alanlarda yasaklanmasıyla ilgili teşekkür eden Ardıç, gazetecilere "Sadece fotoğraf çekmeyin soru da sorun" dedi.

-BAKAN AYDIN'I TELEFONLA ARATTI-

Bir soru üzerine Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı başarılı bulduğunu söyleyen Ardıç, Milli Eğitim Bakanı'ndan ise okuluna mikroskop ve laboratuar araçları istedi. ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ettiğini, bu ziyaretin Türkiye'ye verdiği önemi gösterdiğini söyleyen Ardıç, daha sonra özel kalem müdürünü arayarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ı aramasını istedi. Özel kalem müdürünün telefonla bağladığı Bakan Aydın'la görüşen Ardıç, "Meclis Tv'den meclis çalışmalarının çocuklarının anlayacağı şekilde çizgi film olarak yayınlanması" talimatı veren Ardıç'a Bakan Aydın ise "Söz veriyorum, böyle bir proje başlatacağım" karşılığını verdi. Brüksel'de olduğunu söyleyen Bakan Aydın'a, Ardıç "Neden oraya gittiniz?" diye de sordu. Aydın ise Brüksel'de Somalili korsanlara karşı alınacak tedbirleri görüşmek üzere yapılan uluslar arası bir toplantıya katıldığını bildirdi. Aydın çocukların 23 Nisan bayramını kutladı.

-"GELECEKTE MECLİS BAŞKANI BEN OLACAĞIM"-

Çocuk Meclis Başkanı'nın vekili Sincan Kayalıboğat İlköğretim Okulu 5'nci sınıf öğrencisi Elif Dilan Durak ise törene katılan bir çocuğun "Çürüyen yapraklar ne olur?" sorusu karşısında şaşırdı. Durak, "Çürüyen yaprak çürür, çevreyi kirletirler başka ne diyeyim" dedi. İlk Meclis Başkanı'nın kim olduğu sorusuna "Atatürk tabi ki burayı da o kurmuştu" yanıtını veren Durak, Meclis'te olmaktan çok heyecanlı olduğunu belirterek "Sanki çok gelmişim gibi ısındım" diye konuştu. Durak, çok çalıştığını belirterek Meclis'in gelecekteki başkanının kendisi olacağını kaydetti. Durak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten ise sınıflarının çok kalabalık olduğunu, araç ve gereçlerin yeterli gelmediğini belirterek ders araç-gereci istedi. Bakan Çelik de "Gerekli tedbirleri alacağız" dedi.

Çocuklar Meclis Başkanı Toptan'a Sincan Belediyesi'nin sembolü olan lale plaketi verirken, Toptan da çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title